reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ja słyszałam opowieść, jakoby jeden tatuś po długim i ciężkim porodzie rzekła do swej kobiety: "ja bym to zrobił lepiej i szybciej". Się udławiłam wtedy prawie :-D

I podobny tekst: "nie da się szybciej? Za 2 godziny jest mecz"
Hehehe:-) Mój nie wie ile taki poród może trwać i może lepiej żeby nie wiedział:-p:-p

reklama
Kora coś Ty z kartonami robiła na parkingu?;D

Nieprzewidziany nocleg z powodu korków w długiej podróży. Z braku karimaty, musiały wystarczyć kartony wyciagnięte z kosza na śmieci i spiworek. Na szczęście rzecz nie działa się w Polsce, kosze i kartony były "podejrzanie" czyste, jak na moje wczesniejsze doświadczenia :-)

Gadalismy potem (oczywiście bez żadnych podtekstów, wyśmiewania się czy coś, tylko całekiem na powaznie), że sprawdziliśmy jak to strajkujący kiedyś sypiali. Chociaż oni chyba mieli głównie styropian, a to spora różnica od kartonu (też sprawdziłam:-D)

damy radę :)
tyle to piszą wszędzie o tym że to instynktownie przychodzi :)
zapewne kazdej z nas będzie wszystko wychodzic.. a z czasem będziemy mistrzyniami :-D

e no pewnie. też tutaj używam argumentacując do siebie: "nie ja pierwsza, nie ostatnia", ale jakis taki lęk, bo człowiek od początku by chciał być mistrzem zapominając o starej maksymie, że to: "ćwiczenie czyni mistrza".
Zdam się na instynkt, obserwację maluszka i już. Bo jak się zacznę zastanawiać, którą metodą, to mi się maleństwo zdąży pochorować, zanim założę tę pieluszkę ;-)

Auaa! Zgłodniałam od razu! a do jedzonka daleko !
Jakby mój spróbował nie być zadowolony z takiego obiadku, to następnym razem VIFON pikanty i buła;-)
dobre:-D
jeszcze skoczę po surówkę do intermarche bo już nie dam rady zrobić, kupię jakieś ciacho do kawy no i soczek do obiadu
i pomyśleć,że jestem najwredniejszą żoną na świecie

witam sie popoludniem!!
Ja tez dostalam dooooła! Jeszcze jak poczytalam co tam u was to juz kompletna masakra!! mój M mial dzisiaj wrocic z Ustki a wroci jutro wiecorem, i se siedzem i gadam albo do sciany albo do corui...

A ja wróciłam z zakupów, kupiłam sobie świetne butki:) Na szpilce grubszej, myślę, że jak czasem w takim wyskoczę to nic się nie stanie. A po ciąży jak ulał:) Mam troje innych butków także, bo i sportowe, i 'myszki' i balerinki, ale jak to ja - nigdy nie mam w czym chodzić:p Ale prawda taka, że nienawidzę płaskich butków. I też nie są zbyt dobre na ciążę. Taka mała się w nich czuję:p
W ogóle już zgłodniałam, ale jak sobie przypomnę co robię dziś na obiad to mi aż niedobrze:p

reklama
Dzien dobry:-)ja wrocilam juz z ostatnich lowów i mam juz wszystkie ubrania na weselisko:tak:w koncu.
Kopciuszku no nie pocieszyłaś mnie z tą hemoglobiną. Nie chcę żadnych problemów po porodzie, wystarczą mi te teraz.

My postępy zrobiliśmy ze szkieletem regału, potem seksik był. Ostatnio jest codziennie a co mnie denerwuje po nim to boli mnie po nim między nogami. Masakra. Wiem, że to normalne, tak mi ginka mówiła, jesteśmy bardziej ukrwione i czułe, no ale kurczeeee potem ani dobrze siedzieć ani nic bo boli:p Najlepiej się nie kochać:p Ale Mój chyba nie wie co to znaczy nie kochać się:p Wiecznie mu mało.

Jak sobie pomyślę, że niebawem wkroczę w 30 tydzień to aż mi się cieplej robi:) Nie boję się porodu, póki co:p, jestem podjarana, że ten poród tak blisko:)

Wiem ze to nie jest pocieszenie:no:ale taka jest prawda:tak:bardzo duzo kobiet po porodzie ma anemie:-(takze musimy sie szpikowac zelazem póki mozemy:tak:

MARZKA przykro mi ze babcia odeszla:-(

Podobno kobieta w ciąży może zadać komuś myszy jak jej ktoś na odcisk nastąpi? Słyszałyście o tym? Mi ktoś bardzo mocno nastąpił do tego stopnia że jakbym wiedziała jak to chętnie bym tej osobie zadała żeby robotę miała a nie skłócała mnie z rodziną i to w taki czas.:wściekła/y:

Tez tak slyszalam:tak:podobniez maja wtedy zjadac ubrania i robic dziury:tak:kiedys mialam taka wstreciuche w domu i chyba wiem kto mi ja naslal:wściekła/y:tez jak mnie ktos wkurzy to mowie o myszach:-D

Kochane jadę na pogotowie, ona ma 39 i 7 po lekach i nic nie działa

Jedz kochana:-(oby sie nie okazalo ze to cos powaznego:-(

Ja nie kupuję kurtki czy płaszcza bo się nie opłaca. Jak urodzę to nie będę potem chodzić w za szerokiej kurtce. I taka kurtka mi się nie przyda. Poza tym obecnie w szafie mam kożuszek, który miałam rok temu za duży to teraz będzie w sam raz:-) Ja za to rozglądam się od paru dni za ciepłym swetrem, najlepiej dłuższym, ale kurde nigdzie nie ma! Teraz jest okres przejściowy, przeceny letnich rzeczy lub są z długimi rękawkami, ale cieńkie rzeczy a w naszym stanie należy bardziej uważać. No nic, zostało czekać aż ludzie zaopatrzą swe sklepy w grube rzeczy.

Ja tez nie kupuje kurtki:no:mam tez kozuszek i wcale nie musze sie w nim dopinac.

Wiecie a ja mam inne obawy. Nie boję się porodu (kojarzy mi się z dniem kiedy zobaczę swoje Szczęście, więc pozytywne to nastawienie), ale boję się, że nie odnajdę się w szpitalu. Odpukać!! nigdy nie byłam w szpitalu pomijając to jak się urodziłam. Będę się tam czuła dziwnie i obco:p I taka samotna:p

Ja tez nie nawidze szpitala:tak:bylam tam po porodzie 10 dni wiec beczalam codziennie:tak:

aż mi się łezka w oku zakręciła:tak:
no dziękuję:-D

Ja tez nie naleze w sumie do grudniówek ale nie mam zamiaru stad uciekac:no::-)

Ide wziasc sie za robote bo dzisiaj mam bardzo duzo na glowie:-(sprzatanie,prasowanie,odkurzenie samochodu i wiele innych.

Do góry