reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

U nas gin zleca KTG po 30 tygodniu pierwsze !:cool: i tak bede juz se sluchac raz w tygodniu chyba :eek:,zreszta dowiem sie jutro !

Każda ciąża jest inna i indywidualnie podchodza do pacjentek:tak:
Niestety u mnie skurcze już w 25 tyg były:-( wykryte przypadkiem bo połozyłam sie na dokładne badania do szpitala:-( więc teraz pod stałym monitoringiem jestem.

reklama
A ja swoją mame wykorzystam:tak: na co dzien mam dużo do prasowania malusi ubranek dla Antosia;-) A tak serio, to naprawde z siłam u mnie kiepsko, bo teraz świeżo po przeprowadzce jesteśmy, dużo sprzątania, układania, dom jeszcze nie ogarniety więc wszelka pomoc u mnie mile widziana jest:tak:
znam ten ból-sama przeprowadzałam się rok temu i do dziś niektórych rzeczy nie mogę znaleźć:tak:

Cześć Kobietki.
Wczoraj byłam na wizycie u ginki i niestety na jakiś czas jestem unieruchomiona. Brzuch się opuszcza, twardnieje więc mam nakaz leżenia oraz aspargin do łykania i luteinę dowcipnie. Z maleństwem wsio OK, waży prawie 2kg wszystkie pomiary w granicach normy, łożysko na tylnej ścianie, tylko jest już bardzo nisko. A że tu 8 miesiąc zalecana maksymalna ostrożność. Wcale się nie dziwię że tak to wszystko wyszło bo miałam ostatnio za dużo stresu i przeżyć. Teraz ratuje mnie leżenie i spokój.:tak:

Martus jak ja się strasznie cieszę, że wszystko jest dobrze.
Te twoje chłopaki to chyba jakieś wielkie jak na ciążę bliźniaczą :-D:szok:

Marta23 ja też się cieszę, że z chłopakami wszystko ok, choć czułam, że tak będzie.
Mam pytanie do Dagmar (bo to chyba jedyna mama oczekująca trzeciego dzieciątka) - jak rozwiązałaś problem opieki nad Amelką gdy rodziłaś Jonaszka? Ja bardzo chcę rodzić z M, a nie mam na miejscu rodziny i zastanawiam się co ze Stasiem w tym czasie. Co inne mamy planują zrobić z pierworodnymi na czas samego porodu? Jestem ciekawa waszych opinii.

No oczywiście wywiozłam ją do dziadków. Teraz zrobię to samo z 2ką :-D

Cześć Kobietki.
Wczoraj byłam na wizycie u ginki i niestety na jakiś czas jestem unieruchomiona. Brzuch się opuszcza, twardnieje więc mam nakaz leżenia oraz aspargin do łykania i luteinę dowcipnie. Z maleństwem wsio OK, waży prawie 2kg wszystkie pomiary w granicach normy, łożysko na tylnej ścianie, tylko jest już bardzo nisko. A że tu 8 miesiąc zalecana maksymalna ostrożność. Wcale się nie dziwię że tak to wszystko wyszło bo miałam ostatnio za dużo stresu i przeżyć. Teraz ratuje mnie leżenie i spokój.:tak:

no faktycznie malo ciekawa perspektywa ... ale przyda ci sie wlasciwy dla twojego stanu odpoczynek :) pamietaj ze to nie dla ciebie a dla malenstwa i maly ci to potem wszystko zrekompensuje :D

Cześć Kobietki.
Wiec odpoczywaj i lez ile wlezie ! Jeszcze tylko troche musimy wytrzymac :)

reklama
Haa wiec widze ze nasze wyniki z glukozy 50 sa bardzo podobneeeee :)
ja po 50 - mialam 155 tez :)
po 75 mialam - 182 ( tez podwyzszony jednak gin powiedzial ze nie mamy sie czym przejmowac do cukrzycy mi jeszcze daleko )

moj Patryk tez lezal w inkubatorze jednka on lezal prze chyba ok tydzien ,co by mu tylko cieplutko bylo :)

Tak tylko ja ten wynik mialam w poprzedniej ciazy teraz dopiero czekam za wynikiem,odbiore go jutro lub pojutrze przed wizyta.

Cześć Kobietki.

Lez kochana jak najwiecej;-)ty to juz niedlugo i bedziesz miala maluszka;-)

MEA a ty kiedy bedziesz miala badanie na krzywa???Jakos nie slyszalam zebys robila?

Do góry