• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2009

dzieki... wlasnie slyszalam taka cene za to badanie ze nie chcialam uwierzyc... ze za grupe krwi 40-50zl plus coombsa za drugie tyle i 100zł leeeeciii...

ja za grupe placilam 48 ale wyrobilam sobie krewkarte /nigdy ne wiadomo kiedy to sie przyda !!!/ a sama karta kosztowala 10 zl ... coombsa nie robilam bo nie musze ... na reszte badan wysepiam skierowania od internistki :)

reklama
nie wiem jak jest u Was, ale ja grupę krwi robiłam ze skierowaniem i nic nie płaciłam - a inne dziewczyny płaciły chyba 30 zł.
Taka cena jak mówisz jest za jedna próbę a żeby mieć potwierdzona grupe krwi trzeba mieć przynajmniej 2 niezalezne badania tej grupy. Tak sao jest jak ktoś chce sobie wyrobic krewkartę. Ja najpierw prywatnie sobie badałam- 25 zł mnie to kosztowało, a potem jak byłam w szpitalu to mi jeszcze raz pobierali bo powiedzieli ze jedno potwierdzenie grupy krwi to za mało. Potem musiałam tylko pokazać 2 niezalezne badania i już ni było pytań o grupe. Przynajmniej u nas w szpitalu tak jest

Taka cena jak mówisz jest za jedna próbę a żeby mieć potwierdzona grupe krwi trzeba mieć przynajmniej 2 niezalezne badania tej grupy. Tak sao jest jak ktoś chce sobie wyrobic krewkartę. Ja najpierw prywatnie sobie badałam- 25 zł mnie to kosztowało, a potem jak byłam w szpitalu to mi jeszcze raz pobierali bo powiedzieli ze jedno potwierdzenie grupy krwi to za mało. Potem musiałam tylko pokazać 2 niezalezne badania i już ni było pytań o grupe. Przynajmniej u nas w szpitalu tak jest

mnie pobierali tylko raz i nikt nie robił żadnych problemów jak trafiłam do szpitala.

mnie pobierali tylko raz i nikt nie robił żadnych problemów jak trafiłam do szpitala.
A widzisz, masz mniej upiedliwy personel szpitalny;-) Chociaz ja uważam osobiście że to dobrze że u mnie chcą potwierdzenia- przeciez pomyłki się zdazaja a z grupą krwi nie ma zartów przy transfuzji. No i miałam drugie badanie za free;-) Teraz z tymi moimi dwoma badaniami moge sobie krewkarte za 7 zł wyrobić;-)

Cześć Dziewczynki!
Zanim nadrobię zaległości, chciałam się najpierw zameldować. Weekend tak szybko minął, w sobotę robiliśmy zakupy dla Maleństwa, potem mieliśmy gości, a w niedzielę cały dzień u teściów na wsi. Wczoraj chyba odbiła mi się podróż (niby tylko godz. w jedną stronę), bo cały dzień bolał mnie brzuch, na szczęście nie były to skurcze. W zasadzie przeleżałam cały dzień i nie miałam jak do Was pisać.
Z ciekawych informacji to byliśmy wczoraj na usg i moje Maleństwo siedzi sobie na pupie i od 30 września przybrało prawie 400 gram i waży już 2100:) Nawet lekarz stwierdził, że ładna waga:)
Teraz tylko zastanawiam się czy zechce się odwrócić główką w dół, niby lekarze uspokajają mnie, że może się odwrócić nawet dzień przed porodem. Zobaczymy jak będzie.
Chwilowo tyle piszę i zaczynam nadrabiać zaległości.
Ładna waga:-)

reklama
A ja własnie zakończyłam gotowanie rosołku :-) Idę szamać.
A na co się pije aronię? Ja lubię, mogę pić, tylko podajcie cel :-)

aronia obniza cisnienie krwi ... a jak sie w necie doczytalam to dziala stabilizujaco przy przyjmowaniu lekow na nadcisnienie !! /znaczy to mniej wiecej tyle ze nie ma naglych skokow cisniania tylko utrzymuje sie w miare na jednym poziomie :)/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry