reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Witam bardzo popołudniową porą ;-)
Dziś skończyli mi panowie podłączać szafkę w łazience - jeszcze parę miesięcy i może skończą poprawki po remoncie ;-) Już mam serdecznie dość dopraszania się, żeby ktoś przyszedł i coś poprawił z tego co spartolili wiosną :wściekła/y:.

Wiecie , podjelam decyzje ,ze jak tylko nasz Max sie urodzi i bedzie zdrowiutki - a bedzie :-) to odrazu zapisujemy sie na basen.
Sa tam dzieciaczki od 2-3 miesiaca zycia i sa cudowne. Male rybki. :). I moj tez taki bedzie. Cxy ktoras z Was tezo tym myslala?

Zdecydowanie tak! I to najwcześniej jak się da :-) Tym bardziej, że Młoda "pływa" od razu jak poczuje, że jestem w wodzie a wyjście z wody to taka afera z kopaniem, że aż mi się smutno robi :-(

Zapytaj gina na pewno ci zaleci, po co się męczyć, a magnez wpływa też pozytywnie na twardnienie brzusia i układ nerwowy:-)
DOKŁADNIE mnie juz przed ciaza katowaly skurcze łydek i brałam magnez dla mnie najlepszy Magnez B6 "MG +B6 " pomogł mi a teraz w ciazy znow go wyłykałam i problem znikną a miałam tak mocne ze płakałam z bólu czasami .

A mi coś nie bardzo pomaga :-( Albo bez niego byłoby tak koszmarnie, że nie wiem jak bym wytrzymała. Biorę już średnio 6 tabletek dziennie i nic, dalej mam skurcze, stawianie się brzucha, itp. Od dwóch dni to już po prostu wyję i płaczę z bólu. Cały czas brzuch twardy, boli, skurcze w łydkach, ból pośladka itp. W nocy budzę Marcina żeby mnie przekręcił, bo sama nie jestem w stanie. Jak mi nie przejdzie szybko to chyba się przejadę do szpitala na dyżur, bo już niemal chodzić nie mogę :-(

Dziewczyny, które macie dziś wizyty - powodzenia! Ależ ja Wam zazdroszczę tego oglądania i słuchania Maleństw... Echhh...

A zaraz znowu do szkółki, na szczęście ostatni raz w tym tygodniu...

Ale piszecie:-) Widać że wekend się skończył;-)

Co do basenu dla małych dzieci to też z chęcią bym poszła ale nie mam gdzie:no:
Nie wiem Mea o jakim basenie ty myślisz ale ja na pewno nie poszłabym do Pawłowic i gdzieś koło Wodzia też reklamują naukę pływania!
Trzeba mieć tam pozwolenie od doktora że maluszek jest zdrowy!
Bratowa chciała iść z synkiem w zeszłym roku i nie dostała pozwolenia chyba że na własną odpowiedzialność! Bo jak stwierdziła pani doktor tyle do niej potem maluchów chorych trafia że szok!
Więc trudno z Hanią dałam spokój to teraz też się nie wybieram!

Jutka nic więcej nie pisała z tego co wiem!
A Helcia też się długo nie odzywała chyba że coś przeoczyłam:-(

Ale piszecie:-) Widać że wekend się skończył;-)

Co do basenu dla małych dzieci to też z chęcią bym poszła ale nie mam gdzie:no:
Nie wiem Mea o jakim basenie ty myślisz ale ja na pewno nie poszłabym do Pawłowic i gdzieś koło Wodzia też reklamują naukę pływania!
Trzeba mieć tam pozwolenie od doktora że maluszek jest zdrowy!
Bratowa chciała iść z synkiem w zeszłym roku i nie dostała pozwolenia chyba że na własną odpowiedzialność! Bo jak stwierdziła pani doktor tyle do niej potem maluchów chorych trafia że szok!
Więc trudno z Hanią dałam spokój to teraz też się nie wybieram!

Jutka nic więcej nie pisała z tego co wiem!
A Helcia też się długo nie odzywała chyba że coś przeoczyłam:-(
nie przeoczyłaś-ja też ostatnio o Niej myślałam

Ojeju ale mnie plery bola posprzatalam ta kuchnie do konca odkurzylam chate i najgorsza moja zmora powycieralam kurze mam wszedzie meble wenge i stojak z czarnego szkla pod tv ktory ma polek pod ziemie i jak zetre to ten kurz za 3 min jest znow cholera nienawidze tego robic najpierw na mokro potem plynem do szyb i dopiero na sucho wtedy to jakos wyglada tak samo lawa szklana co z tego ze fajnie wyglada jak musze ja myc codziennie grrr i wszedzie sie schylac nie mialam bolow plecow ale teraz mnie tak na dole bola ze juz dzis nic nie robie.
W miedzyczasie sobie obiadek przyszykowalam dzis mam brazowy ryz i lososia w sosie smietankowo koperkowym nie mam w sumie ochoty na ryby ale za rzadko je jem to juz zjem:)
NO i jak zjem to lenistwo posiedze poczytam popisze hihi
Dziewczynki a jak my urodzimy juz nasze dzieciaczki to chyba sie nie rozejdziemy tak co bo ja sie od Was uzaleznilam i smutno by mi bez Was bylo?????

ehhh, nie mam najlepszych wiesci :-(
po pierwsze - przytylam w 6 tygodni 6 kg, i mam juz 10 kg na plusie. + obrzeki nog i rak - gin podejrzewa zatrucie ciazowe. cisnienie mialam ekstra - 120/70 ale kazal jak najszybciej zrobic badanie moczu i krwi pod katem zatrucia :-(
po drugie - znowu lezymy i to na powaznie - fenoterol, isoptin i nospa 3 razy dziennie, jesli skurcze beda bolesne to szpital. jesli skurcze nie beda przechodzic - szpital. szyjka rozpulchniona. powiedzial, ze najprawdopodobniej bedziemy rodzic wczesniej, nawet w 35 tygodniu :-(

i tak sie zdenerwowalam ze nawet nie wiem jak ulozona jest Mysia i ile wazy.
jestem teraz u rodzicow, ide lezec, odezwe sie jak wroce do domu.

ps. ale przesunal mi termin na 15 grudzien, wiec chyba ladnie Mala wazy.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry