reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

kiedyś babka na geografii dała radę dziewczyną z mojej klasy-szukajcie męża jak najszybciej bo po 24 roku życia na jednego faceta przypadają 4 kobiety a później to już w ogóle faceci są przebrani jak buty na wyprzedaży:-D

hi hi - dobre.
Ale po 30tce to juz tylko z odzysku. Jak z ciuchbudy (hi hi) czyli z drugiej reki. Ja mam takiego z odzysku i lezy jak ulal :)

reklama
Cherie ale dobrze że malutka dobrze rośnie! A ty porob te badania, może nie bedzie tak zle i to nie zatrucie:-(
I leż jak najwięcej i odpoczywaj!!!
Jedyny wysiłek na jaki ci pozwalamy to stukanie w klawiaturę:-)

Karnitynko mogłabyś zapodać przepis na tego łososia bo dziś robiłam w piekarniku i mi wyszedł suchy jak nie wiem....

Ojeju ale mnie plery bola posprzatalam ta kuchnie do konca odkurzylam chate i najgorsza moja zmora powycieralam kurze mam wszedzie meble wenge i stojak z czarnego szkla pod tv ktory ma polek pod ziemie i jak zetre to ten kurz za 3 min jest znow cholera nienawidze tego robic najpierw na mokro potem plynem do szyb i dopiero na sucho wtedy to jakos wyglada tak samo lawa szklana co z tego ze fajnie wyglada jak musze ja myc codziennie grrr i wszedzie sie schylac nie mialam bolow plecow ale teraz mnie tak na dole bola ze juz dzis nic nie robie.
W miedzyczasie sobie obiadek przyszykowalam dzis mam brazowy ryz i lososia w sosie smietankowo koperkowym nie mam w sumie ochoty na ryby ale za rzadko je jem to juz zjem:)
NO i jak zjem to lenistwo posiedze poczytam popisze hihi
Dziewczynki a jak my urodzimy juz nasze dzieciaczki to chyba sie nie rozejdziemy tak co bo ja sie od Was uzaleznilam i smutno by mi bez Was bylo?????
ja mam czarne mebelki w salonie i to jest porażka:eek:
ja też mam taką nadzieję:-Dbo też jakoś tak będzie mi smutno bez Was
robię ciasteczka ryżowe:tak:

słyszałyście-jutro zima:szok:

ehhh, nie mam najlepszych wiesci :-(
po pierwsze - przytylam w 6 tygodni 6 kg, i mam juz 10 kg na plusie. + obrzeki nog i rak - gin podejrzewa zatrucie ciazowe. cisnienie mialam ekstra - 120/70 ale kazal jak najszybciej zrobic badanie moczu i krwi pod katem zatrucia :-(
po drugie - znowu lezymy i to na powaznie - fenoterol, isoptin i nospa 3 razy dziennie, jesli skurcze beda bolesne to szpital. jesli skurcze nie beda przechodzic - szpital. szyjka rozpulchniona. powiedzial, ze najprawdopodobniej bedziemy rodzic wczesniej, nawet w 35 tygodniu :-(

i tak sie zdenerwowalam ze nawet nie wiem jak ulozona jest Mysia i ile wazy.
jestem teraz u rodzicow, ide lezec, odezwe sie jak wroce do domu.

ps. ale przesunal mi termin na 15 grudzien, wiec chyba ladnie Mala wazy.
Będzie dobrze tylko ładnie słuchaj się lekarza:tak: Mała na pewno super waży:-)

ehhh, nie mam najlepszych wiesci :-(
po pierwsze - przytylam w 6 tygodni 6 kg, i mam juz 10 kg na plusie. + obrzeki nog i rak - gin podejrzewa zatrucie ciazowe. cisnienie mialam ekstra - 120/70 ale kazal jak najszybciej zrobic badanie moczu i krwi pod katem zatrucia :-(
po drugie - znowu lezymy i to na powaznie - fenoterol, isoptin i nospa 3 razy dziennie, jesli skurcze beda bolesne to szpital. jesli skurcze nie beda przechodzic - szpital. szyjka rozpulchniona. powiedzial, ze najprawdopodobniej bedziemy rodzic wczesniej, nawet w 35 tygodniu :-(

i tak sie zdenerwowalam ze nawet nie wiem jak ulozona jest Mysia i ile wazy.
jestem teraz u rodzicow, ide lezec, odezwe sie jak wroce do domu.

ps. ale przesunal mi termin na 15 grudzien, wiec chyba ladnie Mala wazy.

uważaj na siebie Kochana i odpoczywaj co by Malutka posiedziała jak najdłużej
Boże 35 tydzień to u mnie zaczyna się za 4 dni:szok: ale to leci!!

Ja już dziś do końca dnia na wodzie zostanę z kuli tej jutrzejszej glukozy 75:p Nie wiem, może soki nie miałyby żadnego wpływu na wynik, ale ich nawet nie mam;D A nie chce mi się do sklepu zasuwać choć mam za rogiem;>:p Pizzę sobie za to malutką zamówię, a co mi tam:p Mam smaka to co sobie będę żałować a resztki Mój zje jak wróci z pracy hehehe:D

a ja chcialam odwrotnie - coreczke a ma synka. Moj tez ma zeza. Nawet okulary mu nie pomogly :eek: hm.. a moze dlatego ,ze wtedy jak strzelal to ich nie mial zalozonych.
Zawsze mozemy sie zamienic :)

aj co my się mamy z tymi chłopami!!!
Ty myślisz,że mój mąż by się zamienił??
ja jeszcze nie byłam w ciąży a On już wiedział,że będzie córeczka bo On tak bardzo chce mi córeczkę
no i będzie miał:-D
a teraz tylko słyszę,że będzie jej kupował sukieneczki, robił kiteczki...na to się nie zgodzę bo dziecko łyse zostanie:-D:-D:-D

No fakt, mi zostało 58 (niby) dni do końca, ale nadal muszę tańczyć i odbija już się na kostkach i kręgosłupie :p Ale przez całe zajęcia muszę wytrzymać na nogach, bo jak usiądę to już nie mam siły wstać :-D

podziwiam !!! aczkolwiek jak tanczylam kiedys "wyczynowo" to tez kondycja byla inna !! i np laska tanczyla w 8 miesiacu jeszcze /co prawda tylko na probach bo w kostiumy nie wchodzila :)/

reklama
Ale piszecie:-) Widać że wekend się skończył;-)

Co do basenu dla małych dzieci to też z chęcią bym poszła ale nie mam gdzie:no:
Nie wiem Mea o jakim basenie ty myślisz ale ja na pewno nie poszłabym do Pawłowic i gdzieś koło Wodzia też reklamują naukę pływania!
Trzeba mieć tam pozwolenie od doktora że maluszek jest zdrowy!
Bratowa chciała iść z synkiem w zeszłym roku i nie dostała pozwolenia chyba że na własną odpowiedzialność! Bo jak stwierdziła pani doktor tyle do niej potem maluchów chorych trafia że szok!
Więc trudno z Hanią dałam spokój to teraz też się nie wybieram!

Jutka nic więcej nie pisała z tego co wiem!
A Helcia też się długo nie odzywała chyba że coś przeoczyłam:-(

u nas w okolicach nauka plywania dla maluchow jest:
1. na nowym basenie w gorzycach
2. w pawlowicach /tez mi odradzali/
3. w radlinie na malym basenie /tam chyba trzeba miec pozwolenie/
4. kiedys pamietam ze bylo na malym basenie na elektrowni rybnik ale nie mam pewnosci
z basenow gdzie mozna bezpiecznie z dzieckiem jezdzic /jak juz sie ma podstawy jak z dzieckiem w wodzie postepowac/ to po 1000 kroc polecam basen w bohuminie !!! najtaniej i najlepiej ze wszystkich /a jak jeszcze zrobia autostrade to juz wogole bo bedzie sie tam szybciej jechalo niz na drugi koniec rybnika :)/

Do góry