reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Grudzień 2009

norma jest do 90 na czczo i do 140 po 2 h.
natomiast od lekarza zależy co uzna za cukrzycę. ja z wynikiem 159 po 2 h jestem pod opieką diabetologa, stosuje dietę i przyjmuję insuline ale np. Asia82 z wynikiem 182, zdaje sie, nie dostała skierowania do poradni diabetologicznej.
tak naprawde to co kraj to obyczaj:-)

co do wpisywania na listę osób zbytnio nie piszących na forum to ja jednak jestem za, bo wiele osób czyta wątek i czuje się z nim związanych.
Pozdrowienia.
Tak kochana tylko ze ja mialam pobierana krew po glukozie 75 po jednej godzinie a po godzinie jest norma do 180.Ja z wynikiem 182 po jednej godzinie przekroczylam nieznacznie norme i lekarz uznal ze to nie za wiele abym musiala byc pod opieka diabetologa, tym bardziej ze wciaz kontroluje sobie raz na jaski czas cukier i nie mam wysokiego.Ty po 2 godzinach mialas juz spory skok cukru bo norme masz do 140 !

reklama
Georgina, własnie sprawdzilam na wyniku i wartość referencyjna po 120 min. wynosi 70-140.
na badaniu z50 g po 1 h niestety nie mam normy, bo robiłam w innym laboratorium. wyszło mi wtedy 170 i lekarz skierował mnie na 75g po 2 h.
poszukaj zresztą w necie.
Mea _osi, ja miałam to badanie w 23 tc i najpierw 3,5 tygodnia pociągnęłam na diecie, ale potem cukier po śniadaniu szalał i dostałam pena z insuliną.
Ale tak jak pisalam w różnych regionach inaczej interpretuje sie te wyniki.
Kochana ! Jak juz pisalam 75 glukoza po 2 godzinach jest do 140
jednak po 1 godzinie norma jest do 180
wiec wszedzie sa te wyniki tak samo odczytywane a normy sa takie same tylko ze krew mozna pobierac w 2 roznych odstepach czasowych!

Chcialam sobie jego ksiazke zamowic z plytka ale koszuje 55 zl nie wiem czy warto zwlaszcza ze mam tu jakis poradnik z przychodni opracowany przez pediatrow i tez tam mam jak kapac jak pielegnowac itd

reklama
no to czemu się nie udzielają? nikt nie każe pisać im ciągle-wystarczy czasem się przywitać a nie wylatywać ni z gruszki ni z pietruszki : imię dziecka i termin-trochę przegięcie jak dla mnie
powstała lista i raptownie się mnóstwo grudniówek na BB znalazło:tak:
poza tym osoby zbytnio niepiszące są wpisane
mowa o osobach w ogóle nie udzielających się a to różnica
swieta prawda!
dziewczyny ja uwazam ze jezeli komus zalezy aby byc z nami to sie bedzie udzielal.
nie sztuka jest napisanie "hej urodze tego i tego w grudniu dopisuje sie " My przeciez i tak tych dziewczyn nie kojazymy ! Fajnie jak jest nas coraz wiecej i to nie wazne czy ktos sie dopiusje teraz czy przed samym grudniem czy jest od poczatku ,wazne jest aby sie zaczol udzielac i poznawac nas a my ja :)

Do góry