wredne dziecieA moja Misia się dziś zbuntowała - nie tolerowała dziś tego, że trzeci dzień pod rząd zjadłam na śniadanie bułę z Nutellą i musiałam haftować:-)

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
wredne dziecieA moja Misia się dziś zbuntowała - nie tolerowała dziś tego, że trzeci dzień pod rząd zjadłam na śniadanie bułę z Nutellą i musiałam haftować:-)

Ja mogę pomarudzić, że dostałam w prezencie PIERWSZEGO ROZSTĘPA:-( No ale dla córci wszystko zniosę:-)ale was wzielo na marudzenie dzis !!!! masakra !! a mnie by bylo zupelnie niezle w tej ciazy gdyby nie te wiecznie opuchniete nogii nawet nastroje mam niezle
i Matylda sie do mnie usmiecha
co prawda wystawia przy tym jezor ale co tam jej daruje
do tego moj maz naprawia autko /po 1,5 roku znalazl przyczyne wyciekania plynu chlodniczego i sam sie za to zabral!!/ kapusta na jutro juz pokrojona, miesko rozmrozone ... po malu biore sie za nastepne rzeczy
![]()
Hehe, no ja sama mogłabym żyć tylko Nutellą:-)wredne dziecie![]()
Mój się położył spać i zapowiedział mi że mam go obudzić na walkę.
Mea ty z twoimi talentami kulinarnymi powinnaś jakąś knajpkę otworzyć z tymi pysznościami co przyrządzasz i powodujesz że nam ślinka cieknie na klawiaturę;-)
Ja moze dziwna jestem ale nie boje sie porodu i chce rodzic naturalnie. Z Alkiem mialam zaplanowane wszystko: ze nie chce znieczulenia (no chyba, ze nie bede wytrzymywac), tutaj daja wszystko co sie zapragnie i w sumie rzadko kiedy kobiety nie korzystaja z tych przywilejow, ale we wszystkich rodzaja znieczulen sa jakies haczyki i efekty upoczne, badz ewentualne efekty uboczne. Nie chcialam oksycotyny, zeby przyspieszyc porod (no chyba, ze wogole by sie nie zaczal albo nagle zatrzymal), wiem, ze w PL kroploweczka z oksytocynki jest bardzo w modzie, zeby kobieta szybko urodzila i polozne mialy szybciej z glowy, ale to przeciez nasila skurcze i miesnie krocza nie maja wystarczajaco czasu, zeby sie rozciagnac, dlatego tak rutynowo sie nacina krocze, bo wiadomo, ze jak oksytocyna idzie i miesnie nie rozciagniete to krocze bez ciecia peknie. Ja jestem bardzo za ochrona krocza. I co i moje nie pekloOwszem przetargalam sie na sciance pochwy i zalozyli mi pare szwow, ktorych wcale potem nie czulam, a na zewnatrz nie ma sladu. Nawet ginka w PL na wizycie sie dziwila, ale miesni krocza nacwiczylam sie w ciazy, zeby sobie ulatwic. Cwiczycie?
Strasznie sie rozpisalam. Wiadomo mamy rozny prog bolowy i nie zawsze uda sie obejsc bez znieczulenia, nie wiem jak bedzie tym razem, ale nastawiam sie na porod w pelni naturalny. Mysle, ze nastawienie tez duzo robi. Strach, lek tez nasilaja bol.
Tak bym mogla pisac i pisac...
musialam miec wywolany porod i jest wiele takich przypadkow co podaja ja wlasnie dlatego
nie twierdze ze nie ma przypadkow ze robi sie to bez zadnych wskazan.U nas była akcja pooibiednia .. mówie do mojego że ide sie zdrzemnąć na co on że sie ze mną połozy utuli mnie do snu i pojdzie sobie kawe zrobic..
no i co? ja wstałam a on dalej mnie tuli do snu (czyt. śpi jak zabity)![]()
ty jestes znowu ze swoim ukochanym?
Ale zamul ze mnie pisze o stronce i jej nie wkleilam
PODKŁADY POPORODOWE PO PORODZIE DO SZPITALA (784270445) - Aukcje internetowe Allegro
Chcę jechać do gina w pon ale na taksówki nie mam 

Mam nadzieje ze cos wybierzesz kochana a tam dalej na ktorejs stronce jeszcze Mea Ci wkleila to sobie tez obejrzyj i marsz do lozeczkaDzięki już patrze.
Nie wiem, czy was dzisiaj nadgonię :-) co chwila skurczybykiChcę jechać do gina w pon ale na taksówki nie mam
![]()
Kochana Tengel miał 10 lat, ale to był pies podwórkowy, nie wiemy o mu się stało 2 dni jadł mniej, już chciałyśmy weterynarza wzywać ale mama wyszła do niego rano i już nie żył. :-( Jak go wzięli byłam z nim rok i teraz od czerwca więc na szczęście za mocno się nie zżyłam ale i tak mi przykro bardzo.Bidulek. A czemu zdechl> chorowal czy juz dziadzius byl?