reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Zapomniałam jeszcze napisac ze miałam koszmarna noc:-( strasznie mnie zaczeło bolec na dole z prawej strony jak zmieniałam nagle bok normalnie zwijałam sie z bólu myslalam ze zaraz padne naszczescie przeszło po chwili ..... no i jutro wizyta u gina to jakos spokojniejsza jestem............

reklama
Ale tu dziś spokój był. Szok normalnie.

Ja byłam w szkole rodzenia. I tylko się nadenerwowałam. Mój się spóźnił mimo iż wiedział od dawna o której zaczynają się zajęcia. Kupa ludzi - ktoś chyba źle pozapisywał. Poród rodzinny - 600 zł. :szok: A przecież niby za darmo jest. Ale się zesprycili w szpitalu i rodzinny jest tylko w pokojach o podwyższonym standardzie a za to się płaci. Nic ciekawego się nie dowiedziałam. Mój niezadowolony, usypiał - do bani.

No niestety bolączka naszych szpitali- niby za darmo a jednak okazuje sie że trzeba płacić:-(

Wika uważaj na te bóle, wczoraj gin mnie na wizycie postraszył, zeby żadnych bóli nie bagatelizować.

ja jestem dzis dluzej polezakowalam...
ale juz ppo sniadanku;-)
mi sie dzis snilo ze bylam na usg i maly sie obrocil pupa w dol...oby tak nie bylo;-)

Zastanawiam się kiedy seks należy uprawiać w zabezpieczeniu co by nie przyspieszył porodu? Wie któraś? Bo mi ginka jeszcze nic o tym nie mówiła a kolejna wizyta u niej za 2tyg z hakiem a nie chcę by było za późno;)

Mnie gin jeden powiedział, że od 35 tyg. zakaz seksu, ale ze względu na czystość pochwy a nie wywołanie porodu. Można to zastosować w obu przypadkach. Ponieważ ja wolę przenosić niż urodzić w połowie grudnia to chyba zastosuję się od początku grudnia do tych zaleceń. W pierwszej ciąży kochaliśmy się do końca i bez zabezpieczenia, urodziłam 5 dni przed terminem, ale sex nie miał z tym nic wspólnego.

Hej hej,

Godzinkę dłużej się posapało :-)

Zastanawiam się kiedy seks należy uprawiać w zabezpieczeniu co by nie przyspieszył porodu? Wie któraś? Bo mi ginka jeszcze nic o tym nie mówiła a kolejna wizyta u niej za 2tyg z hakiem a nie chcę by było za późno;)
Mi wczoraj położna na zajęciach powiedziała że przystopować powinno się na 4 tygodnie przed porodem.

Czesc laseczki ja tez juz wstalam szykuje sobie sniadanko dzis jaja ida :) Obejrze tvn i sie zbierac trzeba na zakupy i serniczek bede piekla na powitanie a jutro ida kluski i roladki a i jak dostane to karkoweczka wiec same debiuty Mea wszystko wedlug twoich przepisow oby wyszlo :))))

I need HELP! Zrobiłam wczoraj tiramisu i nie jestem zadowolona z efektu. Smak ok. Ale jaką ono powinno mieć konsystencję? Sądziłam, że będzie to coś zwartego, jak sernik na zimno, do krojenia, a jest ciapa. Czy coś zrobiłam źle? I co?

I need HELP! Zrobiłam wczoraj tiramisu i nie jestem zadowolona z efektu. Smak ok. Ale jaką ono powinno mieć konsystencję? Sądziłam, że będzie to coś zwartego, jak sernik na zimno, do krojenia, a jest ciapa. Czy coś zrobiłam źle? I co?

bo tiramisu to raczej jest ciapa - jak krem :tak: robiłaś z biszkoptami?

widze ze co osoba to inna opcja z tym calym seksem ... a ja to zobacze jak bedzie ... bedzie ochota to bedzie seks :)

a my mamy gosci wiec do kompa nie mam za bardzo dostepu ... teraz jeszcze ide zajac sie kluskami bo cala ekipa pojechala na cmentarz :) musze wykorzystac chwile spokoju w domu :)

reklama
Witajcie kobietki! Ja wstawiłam rosołek potem zabiorę się za kotlety dziś mielone, mój będzie smażył co bym za długo nie stała. Co do walki to takiego efektu się spodziewałam, 41-letni facet nie dorówna 10lat młodszemu.:tak:Mój przegrał pifko:-D

Do góry