NO patrz co za natret ci sie trafil !on jest cały czas tylko nie zdazyłam go skasowac zanim ktos go ujrzał no bo przeciez mój maz ma czas na wszytko tylko nie na przeinstalowanie systemu![]()
reklama
W
wika_20
Gość
Właśnie mi się przypomniało co się miałam zapytać!!!!!
Czy któraś słyszała że niby od nowego roku całkowicie znoszą becikowe???????????Że niby zostaje tylko te dla najuboższych!
Bo wczoraj gadałam z kuzynką która ma termin na początek stycznia i strasznie chce szybciej urodzić bo się nie załapie na becikowe!!!!!
Bzdura napewno tak nie zrobią........
Koniecznie daj znac jak po wizycie ! :-)
Dam napewno .... wizyte mam o 15.50 dopiero ale napewno napisze ale nie odrazu bo pozniej jade odebrac wózek bo ciocia mi podała z italy
musisz miec - tak mowi ustawa !!
Czyli trzeba wziąść od Gina papierek ze sie było wczesniej jak 10 tc itd ??
no ale po co te wykrzykniki??hormony ci szaleją czy co??jedyne fajne forum to benc spadam narka
Hehehe mea i jej standardowe dwa wykrzykniki hehe !! a jak ona tak pisze ta olka to znaczy ze chyba jej buzuja jakies hormony nie ?
Hej laseczki ja dzis na chwilke bo moj tomek juz w samolocie z Brazylii do mnie leci jupiii upieklam wczoraj sernik oczywiscie wielki kawal z rana opedzlowalam bo sie nie moglam powstrzymac teraz musze po polewe leciec i na talerz pokroic bo jak to wygladaNO i dostalam wolowinke bede te rolady slynne robic oby wyszlo. Chata posprzatana tylko prysznic od srodka wymyc ale to robie zawsze jak sie kapie
NO i znow na zakupy juz mam dosc tych zakupow.
Kasiekkrk trzymam kciuki obys do nas wrocila!!!!
Jezeli chodzi o becikowe kupilam specjalnie gazetke z artykulem o tym i wszystko jest tak jak Mea pisze nie ma ograniczen zadnych dotyczacych zarobkow rodzicow. Jedynie jest tam napisane ze jak babka w momencie wejcia uistawy w zycie czyli 1 listopada jest w zaawanssowanej ciazy towymagane jest od niej tylko udokumentowanie ze chodzila do lekarza od 1 listopada ale pewnie z tym znajac naszych urzednikow bedzie balaganNO ale my mamy wszystkie sytuacje jasna bo chodzimy do lekarzy hihi a kolezanka nowa jakas nerwowa wpadlas z bomby nie przywitalas sie i jakies teorie kosmiczne wyglaszasz a nasze forum sie nie chowa do innych hihi tylko troche kultury wymagamy
Moj T powiedzial ze jak tylko dzis przyjedzie to wszystko bedzie robil sprzatala chodzil po zakupy no zobaczymy trzymam go za slowo ale gotowanie pewnie mi zostawi ale ja lubie i poki sie czuje dobrze to moge to robic. No nic ide sie szybko pluskac i po kapuste tylko Mea ostatnie pytanko czy ta Twoja kapuste to sie podaje na cieplo czy zimno bo w necie sa sprzeczne dane hihi
Jeju ile masz wrazen ,............ super ze w konu wraca i ze bedzie z Toba i ze bedzie mogl Cie wyreczyc troszke !!! a nie zebys to Ty latała na zakupy pare razy jak pisałas no bo wiadomo raz sie nie udzwignie tyle naszczecie wraz z powrotem Twojego T ulżysz sobie :-)
wiesz zebym ja chociaz cos powachala ... no chyba ze opary tak dzialaja - maz wczoraj z moim tata degustowal nowa nalewke z pigwy !!
Mój M wczoraj robił sok z pigwy -do herbatki ciekawe czy mu wyjdzie

Jakiej firmy butelki bedziecie zamawiac lub jakie zamowilyscie ,bo mnie zaraz nerw poniesie !
TOMMEE TIPPEE
DR BROWN'S
ze niby te slyszalam ze sa najlpesze !ale niewiem juz sama
niby dobre tez sa jeszcze
AVENT
LOVI
Glupieje !
Ja mam narazie 1 avent 125 ml bo nie kupuje wiecej bo niewiem czy bede karmic z butli bo chciałabym piersia.... ale no roznie to bywa i smoczki tez mam avent
Przez lato uwielbiałam pić Lecha Free a teraz to stoi kilka butelek i czeka nie wiadomo na co. Nie smakuje mi już![]()
Pamiętam jak wszyscy cieszyli sie smakiem piffka nad jeziorkiem a ja zaspokoiłam swoja potrzebe Leszkiem Free zimnym z lodóweczki wolny od alko a w lecie zimniutkie pycha jak prawdziwe piwko :-)
Mnie to obojetne moze byc na wyprawce ,albo na cudenkach ...ja znajde :-):-):-)asko w ktory watek wklejac linki z allegro ??
Dzieki kochana !!!!!!!!!!!!
G
Georgina
Gość
No i jak z nami będziesz pisała?!taka pora roku
dzisiaj wyrzucę laptopa przez okno-to bardziej niż pewne![]()

madziarena
Mamusia Amelki
Witam się prosto z pracy ... ;( całą sobotę sprzątałam, potem oglądałam boks i mnie jakieś chorubsko wzięło, wczoraj ledwo żyłam ... katar, gardło ... łzawienie oczu ... masakra ;(.
Nasza myszka dostała wczoraj od dziadków - teściów - kombinezon różowy z biedronki, jakie one są słodziutkie i milutkie
Kurczę mówicie o hemoglobince .. ja dostałam TARDYFERON na wyrówanie hemoglobiny bo mi spadła ... no i 16 wizyta ... jest mi coraz ciężej ... strasznie leniwa się zrobiłam ;((( a na dodatek nie wiem jak zrezygnowac z pracy, lekarz twierdzi, że nie widzi przeciwskazań i dupa, a mi się już tak cholernie nie chce wstawać rano ;(
Dziewczynki Trzymajcie się !!! Eliza szczególnie - ściskaj nóżki, jeszcze troszkę
Kurczę Wam też się ostatnio tak czas wlecze ???? Pozdrawiam
Nasza myszka dostała wczoraj od dziadków - teściów - kombinezon różowy z biedronki, jakie one są słodziutkie i milutkie
Kurczę mówicie o hemoglobince .. ja dostałam TARDYFERON na wyrówanie hemoglobiny bo mi spadła ... no i 16 wizyta ... jest mi coraz ciężej ... strasznie leniwa się zrobiłam ;((( a na dodatek nie wiem jak zrezygnowac z pracy, lekarz twierdzi, że nie widzi przeciwskazań i dupa, a mi się już tak cholernie nie chce wstawać rano ;(
Dziewczynki Trzymajcie się !!! Eliza szczególnie - ściskaj nóżki, jeszcze troszkę
G
Georgina
Gość
Mi jakoś szybko zapieprza:-)Witam się prosto z pracy ... ;( całą sobotę sprzątałam, potem oglądałam boks i mnie jakieś chorubsko wzięło, wczoraj ledwo żyłam ... katar, gardło ... łzawienie oczu ... masakra ;(.
Dziewczynki Trzymajcie się !!! Eliza szczególnie - ściskaj nóżki, jeszcze troszkęKurczę Wam też się ostatnio tak czas wlecze ???? Pozdrawiam
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Witam się prosto z pracy ... ;( całą sobotę sprzątałam, potem oglądałam boks i mnie jakieś chorubsko wzięło, wczoraj ledwo żyłam ... katar, gardło ... łzawienie oczu ... masakra ;(.
Dziewczynki Trzymajcie się !!! Eliza szczególnie - ściskaj nóżki, jeszcze troszkęKurczę Wam też się ostatnio tak czas wlecze ???? Pozdrawiam
moze powinnas wprost powiedziec ze juz cie meczy chodzenie do pracy i niech ci wypisze zwolnienie ... swoja droga dziwne podejscie ...
W
wika_20
Gość
oj wlecze sie wlecze jakos ostatnio ........
raz mam ze mi sie wlecze ten czas jak choroba a zachwile mysle sobie przeciez to juz zaraz i jeszcze wszystko niegotowe

Ostatnia edycja:
reklama
no przeciez to napisalam ze od 10 tc ma byc pod opieka !!!
cyt z art w gazecie prawnej:
Od 1 listopada zmieniają się zasady wypłacania "becikowego": aby je otrzymać trzeba będzie przedstawić zaświadczenie potwierdzające, że kobieta była pod opieką lekarza co najmniej od 10. tygodnia ciąży do porodu, przynajmniej raz w każdym trymestrze ciąży.
co w tym nadzwyczajnego ?? chyba nie znam laski ktora nie bylaby 3 razy u lekarza ... no chyba ze wszystko zlewa to niech becikowego nie dostanie ...
Nie wiem jak Was, ale mnie strasznie wkurzają komentarze ludzi, że państwo chce zaoszczędzić kilka złotych- bardzo dużo osób jest tym oburzonych- ja mam całkiem inne zdanie na ten temat, nie przeszkadza mi, że będę musiała przedstawić dodatkowy papierek- lekarz ma obowiązek go wystawić i nie sądzę, żeby robił problemy- może marudzić- jak to ludzie marudzą-
Ale zdaję sobie sprawę, że ten przepis nie jest po to aby uprzykrzyć nam i lekarzom życie, bo to , że siedzimy po pół dnia na tym forum, czytamy, wymieniamy informacje- świadczy o tym, że interesujemy się ciążą. Ale w naszej Polsce jest tysiące osób, które mają w D swoją ciążę, i nowe dziecko- zamiast na ich narodziny czekają na te 1000 zł + dodatkowe 1lub 2 tys z gminy ( niektóre gminy dają wszystkim, niektóre tylko uboższym osobą)+ zapomogi. Lekarze przyjmą każdą kobietę w ciąży, bo z urzędu jest ubezpieczona- więc wszystkie ciężarne mają dostęp do gina tylko nie każdej chce się iść, bo łatwiej ponarzekać, napić się itp
I niestety takich osób jest dużo, tylko my się z nimi na codzień z nimi nie spotykamy.
I to tyle:-) no