• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2009

reklama
kurde poczytajcie co sie dzieje jak serio to jest rozchodzenie spojenia łonowego..
znalazłam to na BB z 2008r, aż strach czytać..bandaże, ciężarki, unieruchomienia, o matko ... oby to nie to.. ja leże od wczoraj, praktycznie tylko na siku zchodzę, ale dalej przy chodzeniu jakby się te kości o siebie ocierały i boooliii :( w pon lepiej pójdę do szpitala, niech zobaczą co jest, nie mam zamiaru później leżeć w tych wynalazkach...

https://www.babyboom.pl/forum/zdrowa-mama-f90/rozejscie-spojenia-lonowego-20205/

dziewczyny, tak sobie oglądam nasze forum i zauważyłam, że nasze dzieci są coraz większe i coraz lepiej rozwinięte :tak::tak:.
Nasze najmłodsze maleństwa skończyły już 31 tydzień :-):-)
I chyba uda nam się zamknąć październik w takim stanie jak dziś :-):-)

hej, ja mam pytanko odnośnie leków. Moja szyjka macicy skróciła się i ma półtora centymetra. Dostałam dzisiaj receptę na FENOTEROL i STEWERAN. Czy któraś z was to bierze? Jak się po tym czujecie?

kurde poczytajcie co sie dzieje jak serio to jest rozchodzenie spojenia łonowego..
znalazłam to na BB z 2008r, aż strach czytać..bandaże, ciężarki, unieruchomienia, o matko ... oby to nie to.. ja leże od wczoraj, praktycznie tylko na siku zchodzę, ale dalej przy chodzeniu jakby się te kości o siebie ocierały i boooliii :( w pon lepiej pójdę do szpitala, niech zobaczą co jest, nie mam zamiaru później leżeć w tych wynalazkach...

https://www.babyboom.pl/forum/zdrowa-mama-f90/rozejscie-spojenia-lonowego-20205/

ja rozmawiałam ze swoim lekarzem na ten temat
takie przypadki jak te opisane to skrajność!!!
jak spojenie się rozchodzi to boli-nie ma się co oszukiwać i tak być musi
najgorzej jest u pierworódek

"Dodam tylko, że sama przypadłość na skale stanowiącą poważny problem jest rzadko spotykana. "
2)Powstawanie: / Z moich obserwacji dotyczy to wyłącznie kobiet w ciąży/
-Słabe kości.
-Nadwaga przed ciążą, szybkie nabieranie wagi w ciąży, duża waga dziecka.
-Do tego należy dodać wysokie obcasy, dużą aktywność ruchową (życie w biegu)
-Podnoszenie, przenoszenie ciężkich rzeczy (dodatkowe kilogramy obciążające kość)
-Niskie ułożenie ciąży w brzuszku (mocny ucisk na kość), nie tylko pod koniec ciąży.
*** Żaden z tych punktów sam w sobie zapewne nie powoduje rozejścia, ale przy skłonnościach i predyspozycjach organizmu, powodują szybkie pogłębianie się problemu.

to samo mówił mój lekarz:tak:
nie ma się co nakręcać
najlepiej pogadaj ze swoim lekarzem:tak:

to samo mówił mój lekarz:tak:
nie ma się co nakręcać
najlepiej pogadaj ze swoim lekarzem:tak:

wiem wiem, ale sama wiesz-byle co się zauważy i panikujemy..ale to chodzi o nasze dzieciaczki i o nas same, teraz wszystko co ma z tym związek jest najważniejsze, i każdy ból jest dla nas sygnałem że coś się dzieje/może coś jest nie tak. Może to i rzeczywiście skrajności, ale jednak są.
Oby było dobrze, jeszcze kilka tygodni przecierpieć :)))

hej, ja mam pytanko odnośnie leków. Moja szyjka macicy skróciła się i ma półtora centymetra. Dostałam dzisiaj receptę na FENOTEROL i STEWERAN. Czy któraś z was to bierze? Jak się po tym czujecie?
ciulowo
trzęsie jak cholera ale idzie przeżyć:tak:
kwestia przyzwyczajenia
moja szyjka ma tyle samo
biorą biorą, i to chyba niektóre nawet dawki x8..
ja na szcsęście tylko magnez+B6, feminatal, żelazo i wapno od wczoraj biore
ja biorę 8x dziennie co 3 h i do tego po pół tabletki isoptinu
głowa mnie strasznie po tym boli i mam okropną zgagę ale dla Lenki wszystko!

wiem wiem, ale sama wiesz-byle co się zauważy i panikujemy..ale to chodzi o nasze dzieciaczki i o nas same, teraz wszystko co ma z tym związek jest najważniejsze, i każdy ból jest dla nas sygnałem że coś się dzieje/może coś jest nie tak. Może to i rzeczywiście skrajności, ale jednak są.

no mi sie wydaje ze ty wlasnie PANIKUJESZ !! i to zupelnie niepotrzebnie !!! daj sobie na luz albo idz do szpitala i niech ci kjakis lekarz wytlumaczy ze nic sie nie dzieje zlego bo zwariujesz !!!

reklama
damy radę:tak::tak::tak:
ja też panikowałam przy każdej okazji a im bliżej tym mniej uwagi zwracam na to wszystko
poza tym po takiej dawce fenoterolu nic nie ma prawa mnie boleć:-)
tylko wczoraj w księgach wieczystych podpisać się nie mogłam:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry