Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
12 rozpakowanych na koniec pazdziernika to nie tak znowu zle !! mysle ze u nas moze byc w tym samym czasie nawet wiecej !!

bo suwaczek pokazuje skonczone tygodnie;-)Nie kracz kochaniutka, nie kracz:-):-):-)
Musimy mocno zaciskać uda;-);-) i jak najdłużej trzymać nasze pociechy w brzuchach oraz oczywiście trzymać kciuki i odmawiać zdrowaśki za nasze leżąca, a w szczególności szpitalne mamuśki.
Myślę, że u nas też ok 20 -tego listopada rozwiąże się worek , ale do tej pory trzymajmy się :-):-):-)
Ja zaczynam 36 tydzień
Te suwaczki tak dziwnie pokazują, wg mnie ja skończyłam 35 tyg, teraz zaczynam 36
moze masz racje ... ale tam to wlasnie w kontrascie z biustem tak wtgladalo ...
czytalam wlasnie art na onecie o zachowaniu sie staruszkow w komunikacji miejskiej ... chamowa taka ze szkoda slow !! moze macie ochote poczytac ?? jak bym slyszala komentarze u mnie w kolejce do laboratorium jak wchodzic chce bez czekania !!
"Kobieta w ciąży i starcy
Wśród internautów, którzy mieli nieprzyjemne doświadczenia związane z podróżowaniem środkami komunikacji miejskiej z osobami starszymi, dość pokaźną grupę stanowiły kobiety w ciąży. Najczęściej padały ofiarami słownych ataków, w przeważającej części ze strony niemłodych już mężczyzn. Jeden z takich przypadków relacjonuje mm: "Kobieta zwraca się do pana, który siedzi na miejscu matki z dzieckiem, aby jej ustąpił miejsca. Pan na to: »Ja ci tego dzieciaka nie zrobiłem« i dumnie siedzi nadal".
"Nie dość, że zajęła nam nasze miejsca, udaje, że nie słyszy, to jeszcze się sk***a" - usłyszała luna, gdy była w 9. miesiącu ciąży i siedziała w niemal pustym autobusie. "Puszcza się taka gówniara z byle kim, a potem miejsce chce zabrać starszej osobie!", "Rozkłada taka nogi, a potem siadać chce" - słyszała Dora, gdy, będąc w ciąży, chciała usiąść w autobusie. Stojąca w sklepowej kolejce trelek w 8. miesiącu ciąży została przepuszczona przez jedną ze stojących wcześniej kobiet, która "grzecznie spytała, czy inni klienci też się na to zgadzają. Wszyscy sie zgodzili, oprócz jednego starszego pana, który rzekł: »jakby się gówniara nie pieprzyła, to by brzucha nie miała«".
Darky z kolei rozmawiała w autobusie ze starszą wiekiem współpasażerką, która opowiadała, że "jak sama miała 25 lat i była w ciąży, to też leciały w jej stronę obraźliwe teksty i to właśnie od osób starszych. A to, że się puściła, że się kur... na prawo i lewo. Kiedyś jakiś dziad zaczął jej robić wymówki, że skoro taka szczeniara latała za chłopami, to równie dobrze może sobie postać w autobusie". I obie zastanawiały się, skąd bierze się wśród mężczyzn taka niechęć względem kobiet „z brzuszkiem"."
Opowiem Wam moją przygodę w autobusie, jaką miałam w poprzedniej ciąży.
Mieszkałam wtedy w Warszawie, i do końca a nawet po terminie chodziłam do pracy, nie raz jeździłam samochodem, ale wygodniej było mi autobusem, mieszkałam na Bielanach a pracowałam w centrum, wsiadałam na 2 przystanki autobusowym więc autobus był zawsze prawie pusty i zajmowałam najwygodniejsze dla mnie miejsce za kierowcą. Podróż trwała ok 30-40 min i w tym czasie uwielbiałam czytać książki- prowadząc samochód człowiek ma ten czas zmarnowany. Na kolejnym przystanku, przy dużym osiedlu autobus zapełnia się na maxa i któregoś razu podchodzi do mnie facet wyciąga legitymacje i mówi, że on jest inwalidą a tu jest miejsce dla inwalidy i mam wstać, na co ja, że jestem w ciąży ( był koniec 9 m-ca i byłam przeogromna) a on do mnie z mordą, że to nie jest miejsce dla kobiet w ciąży tylko dla inwalidów. Spojrzałam na niego z politowaniem i siedziałam dalej. No Idiota
ALE JUZ konuweczka ciazy wiec nie bede jej powiekszac mam nadzieje ze po ciazy palce wroca do swoich rozmiarow....Witam sie,
juz nadrabiam wczorajsz dzien tylk onajpierw powiem dlaczeg omnie nie bylo...
bowiem mieslismy wczoraj dzien awantur...
maz sie klocil z tesciowa i byl maly sajgon w domu..teraz musi tylko zmienic prace i musimy myslec o ewakuacji...
ide nadrabiac...