reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
A ja chytra od samegopoczatku byłam:tak: Antka kapaliśmy o 21:tak: pózniej było jedzonko i spanie. Na początku kładłam się o tej samej porze co on- czyli 22:tak: on wstawał o 4 rano na cyca, pozniej juz co 2 godz sie budził. Ale dzięki temu wysypiałam sie od samego początku.
Bo najgorzej jest wykapac dziecko i połozyc spac o 19 a pózniej niemowle około 12 w nocy pierwsze przebudzenie ma na jedzonko, i dla mamusi juz nie da pospać.
Oczywiście później im Antek starszy tym wczesniej juz go kładłam spać ale to inna bajka.

ten system tez jest calkiem sensowny !! i znowu ma sporo plusow :)

ale dzisiaj jestescie aktywne :szok: ciezko dolaczyc 100 tematow na sekunde
ja tez poczulam dzis energie i przesadzam kwiatki,
mialam to zrobic za pol roku, ale juz patrzyly na mnie bidy pozarastane :happy2:
dobrego dnia mamy, widze, ze timery niektorym juz tykaja :-)
Ja też powera miałam (już się kończy:-)), wysprzątałam domek, poprałam ciuszki Małej i powiesiłam je, pouczyłam się i jeszcze trochę się będę uczyć. Obiad też zrobiłam dosyć obszerny;)

Marzenie... :cool2: Ja duzej wanny nawet nie mam, tylko sam prysznic :sorry2: ale kiedys (jak bede duza ;-)) to tez bede miala :-)

A my dostalismy maila ze rano nasza przesylka (fotelik) zostala doreczona, ktos odebral i podpisal. Tylko rodzi sie pytanie kto ja odebral skoro oboje (ja i R) jestesmy w pracy :eek:
Mi dziś łóżeczko dla Martynki przypełzło:-) Ale będzie poskładane jak będą panele, za ok tydz.

Witam, dzionek mi dzisia fajnie zlecial bo bujalam sie z mama na zakupach... z mama jest najlepiej bo nie musze za nic placic:tak::tak::tak:
Co do poruszanych tematow to ja mam 102cm ze stelazem(ale bez odplywu)
Jezyka nieowlat jeszcze nie czytalam....ale wszystko pzedemna:happy2::happy2:
Dafodil witamy w domu!!!
u mnie bruszek czasem twardnieje ale tylko w nocy
:sorry2::sorry2:za to moje hemoroidy daja glosno o sobie znac, wczoraj ze stolcem pojawila sie krew:eek::eek: no i mnie pipka cos swedzi:confused::confused:zastanawiam sie czy by si jutro do doktorka nie wepchac, zeby to w jakas powazna infekcje nie poszlo!!

A tak z innej beczki, od jakiegoś czasu mam takie żółtawe upławy, nie wiem czym to może być spowodowane... hm ...dziwne, wizyta dopiero 16.11. kurczę ale takońcówka ciąży się wlecze...

Zólte to grzybki...

Mea fajny systemrobienia prezentów.
Ja chyba juz teraz pokupuje przez neta prezenty, późneij czasu nie bedzie i pewnie weny też brak. Wykorzystam czas kiedy sie nudzę;-)

A ja chytra od samegopoczatku byłam:tak: Antka kapaliśmy o 21:tak: pózniej było jedzonko i spanie. Na początku kładłam się o tej samej porze co on- czyli 22:tak: on wstawał o 4 rano na cyca, pozniej juz co 2 godz sie budził. Ale dzięki temu wysypiałam sie od samego początku.
Bo najgorzej jest wykapac dziecko i połozyc spac o 19 a pózniej niemowle około 12 w nocy pierwsze przebudzenie ma na jedzonko, i dla mamusi juz nie da pospać.
Oczywiście później im Antek starszy tym wczesniej juz go kładłam spać ale to inna bajka.

No właśnie mnie przeraża takie ustawienie na 18-19. I od wielu rodziców słyszę, że to jest własnie ta godzina gdy małe dziecko powinno iść spać. Nie wyobrażam sobie tego zupełnie, skoro Mała ma spać w naszym pokoju na początku a my chodzimy spać koło 23-24, a nawet później. Wiem, że potem się to zmieni (przynajmniej w moim przypadku, bo Marcin pewnie będzie dalej siedział po nocach i nadganiał pracę) ale i tak zgaszenie światła o 18 wydaje mi się masakrą jakąś.

co do godzinowego ustawiania to kolezanka zastosowala taka metode ze juz jakis czas przed zmiana czasu przestawiala mala co chwile o 15-20 min ... i przechodza takie ekscesy zupelnie bezbolesnie - grunt to pomyslec o tym w miare wczesnie!!
a co do uziemienia w domu - moze to i ma plusy ... tak patrze na siebie - uspie dziecko i jest szansa nawet na jakies piwko ze znajomymi wyskoczyc bo tesciowa czy mama na 2-3h moga ze spiochem zostac ... potem w razie dac butle i spi dalej :) wszystko ma swoje dobre i zle strony :)

a co do prazentow :) kochana ja juz nie pamietam kiedy ostatnio kupowalam prazenty w sklepie :) a w rodzinie to mamy fajny system ze prezenty dla dzieciakow kupuja rodzice po uzgodnieniu kwoty z "darczynca/darczyncami" czasem wyjdzie z tego cos wiekszego a czasem wiecej pierdolek :) w zaleznosci co tez znajdzie sie w "listach do gwiazdki" ... niezaleznie od wieku kazdy w rodzinie takie listy ma obowiazek napisac :) baaaardzo lubie ten system :)

Usypianie wczesne może mieć sens jeśli masz z kim zostawić to dziecko potem. W naszym przypadku najbliższa rodzina mieszka jakieś 1000 km stąd, a na znajomych raczej nie będę liczyć :no:

My kupujemy systemem każdy każdemu (u mnie w rodzinie), więc muszę jednak coś tam wymyślić. U Marcina jest inaczej, ale jeszcze nie rozgryzłam do końca jak. A muszę w miarę szybko, bo w tym roku jednak Święta z Teściami, więc prezenty muszą być przygotowane. A dla mojej rodzinki nawet wcześniej, skoro Rodzice przyjeżdżają 2.12-16.12 i zabierają potem paczki do Polski dla reszty.

Mi dziś łóżeczko dla Martynki przypełzło:-) Ale będzie poskładane jak będą panele, za ok tydz.

u mnie lozeczko tez juz dotarlo ale jakos nie spiesze sie ze skladaniem go ... pewnie poczeka i poskladamy dopiero po swietach :) no i materaca jeszcze nie kupilam ... mam tylko ten stary od szfagierki ale zdecydowalismy ze kupimy nowy - tak bezpieczniej!!

reklama
Do góry