reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

reklama
to nie ma byc wygodne tylko BEZPIECZNE !! a pamietaj ze teraz odpowiadasz zarowno za siebie jak i za malenstwo ... albo zwlaszcza malenstwo !!

Co racja to racja ale tak sie odzwyczailam ze mnie tylko uwieraja i obcieraja... na szczescie ja nie poruszam sie daleko... tylko po miesice.. wiem ze to nie zwalnia bo najwazniejsze jest bezpieczenstwo i tylko pasy takie zapewnia...
bede nad tym pracowac:-)

Co racja to racja ale tak sie odzwyczailam ze mnie tylko uwieraja i obcieraja... na szczescie ja nie poruszam sie daleko... tylko po miesice.. wiem ze to nie zwalnia bo najwazniejsze jest bezpieczenstwo i tylko pasy takie zapewnia...
bede nad tym pracowac:-)

a ja nadal bede marudzic ... po miescie czy do sklepu 200m ... TRZEBA I JUZ !!

Ja juz wykapana,wysmarowana wiec moge troche popisac.
Jakie kupujecie majtki poporodowe te z siateczki czy z fizeliny?

Ja mam te z siateczki:tak:

Co się dzieje jeżeli podczas badania przed porodem SN okaże się jest infekcja w pochwie? Czy ma to wpływ na maleństwo??

Tak ma wplyw:tak:z tego co wiem najgorsza jest chyba opryszczka,wtedy wchodzi w gre tylko cc.

Witajcie kochane:)
Piszę juz do was z domu:-):-):-):-):-):-)
Nareszcie mnie wypuścili jeszcze muszę tam się tylko pojawic po wypis, książeczkę i kartę ciąży:-D:-D:-D:-D:-D
Bardzo się cieszę że jestem juz tu z wami:cool2:

Fajowo ze juz jestes w domku:-)

hehe obstawiam ze na wypisie ci napisza ze do piatku lezalas ... albo nawet do poniedzialku :)

a tak btw - czy wy nosicie caly czas przy sobie karte ciazy ??? bo slyszalam taki tekst ze od 7 miesiaca powinno sie nmiec KC caly czas przy sobie ...

Ja nie nosze:no:

HEj. Odnośnie jazdy bez pasów (chociaż ja nie wyobrażam tego sobie - czuję się mega niebezpiecznie)mój brat-policjant powiedział, że nie wazne czy widac czy nie - jesli chce jeździć bez pasów i nie płacić mandatu muszę mieć zaświadczenie od lekarza, że zabrania jazdy w pasach bo może to zagozić ciąży czy coś takiego, i takie zaśw. trzeba okazać policjantowi, śmiałam się z niego - to przy mnie zadzwonił do komendanta i on to potwierdził ... więc, albo mandaty albo pasy ;)
A tak z innej beczki, od jakiegoś czasu mam takie żółtawe upławy, nie wiem czym to może być spowodowane... hm ...dziwne, wizyta dopiero 16.11. kurczę ale takońcówka ciąży się wlecze...

Takie uplawy moga swiatczyc o infekcji:tak:moim zdaniem powinnas skontaktowac sie z ginem:tak:

ja mam wypatrzone łóżeczko na allegro, ale jeszcze nie kupiliśmy- czekamy na dofinansowanie od teściowej;) za same łóżeczko z materacykiem wyjdzie 230 zł plus koszt przesyłki, pościeli i ochranaczy jeszcze nie wypatrzyłam, może któraś z Was ma jakieś fajne linki do stron z których zamawiałyście kompleciki ?

Ja ostatnio mialam dylemat z posciela:tak:masz tu kilka linkow
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

Ja mam pytanie do mamusiek. Czy takim niemowlaczkom zmienia się dziennie ubranka nawet gdy nie są brudne? Tzn np śpi sobie maluszek w pajacu jednej nocy i czy jak nie zbrudzi to czy znów może drugiej nocy w nim spać? I jak się to ma do kaftaników np. Czy trzeba dziennie zmieniać. Ubranek mamy pod dostatkiem, chętnie mogę codziennie zmieniać z wielką radością, chodzi tylko czy jest konieczność.

Obowiazkowo:tak:

A ja dzisiaj byłam na usg i dowiedziałam się,że moja Malutka waży 2915 gramów, ma ślicznie rozwinięte płucka i serduszko no i jest gotowa na wyjście więc możemy się szykować:tak::tak::tak::-)
ale jestem szczęśliwa:-D

Piekna waga:tak:przypomina mi wage mojej corci:tak:tez miala cos kolo tego a urodzila sie wieksza;-)

jestem dumna z mojego męża :tak:
kupił pampersy (1 i 2), wilgotne chusteczki do pupci, bepanten, sól fizjologiczną do przemywania oczek Danielka, dla mnie podkłady poporodowe 2 paczki, 7 sztuk majtek jednorazowych, wkładki laktacyjne, laktator medela i tantum rosa (tylko nie wiem czy to ostatnie się przyda).
ale jestem baaaardzo dumna, bo o niczym mu nie mówiłam - sam wszystko wyszperał i wypytał, co będzie mi potrzebne no i proszę bardzo :tak:
a w poniedziałek kupujemy łóżeczko, materac i pościel.

Ja tez bym byla dumna:tak:zreszta moj maz w pierwszej ciazy robil duzo zakupow sam:tak:corcia nas zaskoczyla:-)

Ja zmykam nynać bo mój mąż tak czekał na mnie bo mu obiecywałam ze tylko na chwile wskakuje by posprawdzac co sie dzieje az biedak usnal.... Trzymajcie sie cieplutko i do uslyszenia jutro:*

ja chyba wskocze na dluzsza chwile do wanny ... znowu mam nogi jak banie ale co sie dziwic ... zamiast lezec z nogami w gorze jak doktorek kazal to ja caly dzien hasam to tu to tam ... juz dostalam dzis opiernicz od meza, mamy i tesciowej ...

a tak wogole to babcia sie pochorowala i tesciowa do niej jedzie ... ciekawe czy ja przywiezie do nas /chora/ czy zostanie tam na dluzej zeby ja podkurowac ...

reklama
Do góry