Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
\U nas pogoda fatalna, dalej bym spała ale muszę lecieć do księgowej i muszę wpaść do galaxy , rozglądnąć się za koszulą i podżamą- jak ja nienawidzę tam jeździć- ale nie wiem gdzie indziej mogę pojechać.
Gdyby nie księgowa, położyłabym głowę na poduszce i dalej spała, ratunku !!

Georgina jestem pewna ze dotrzymasz spokojnie te 3 tygodnie ale torba zawsze moze byc spakowana przynajmniej jedno z glowy![]()
Mimo, że dla dzidziusia prawie nic nie potrzebowałam do szpitala to jaka ta torba jest wielka! W mniejszej bym się z pewnością nie pomieściła;-)Georgina jestem pewna ze dotrzymasz spokojnie te 3 tygodnie ale torba zawsze moze byc spakowana przynajmniej jedno z glowy![]()
Czesc Kora, no kazdy liczy jak uwaza. Ja dzisaj mam 36 tyg i 6 dni niby jestem w 37 tyg ale jeszcze nie w pelni skonczonym. To tak jak z latami mamy np 29 i pare miesiecy ale nigdy sobie nei dodajemy, ze juz 30, bo skonczone jest dopiero 29. Ja tak to rozumiem. Rozumiem tez, ze w ciazy dziewczyny chca, zeby im szybciej te tyg lecialy wiec wola liczyc na przod. Ja az taka "zachlanna" nie jestemJutro bede miec pelne 37 tyg i niby zaczne 38, ale wole ustosunkowac sie do tego co jest juz skonczone czyli 37. Licze jak w suwaczku i tak jak policza na porodowce skonczone pelne tyg plus ewentualne dni. Z tego co wiem ciaza donoszona liczy sie od skonczonych pelnych 37 tyg czyli u mnie od jutra.
To takie moje rozumowanie, ale kazdy moze miec wlasne zdanie;-)
Zawsze wpisywali mi skończony tydzień ,nawet wtedy gdy np był 29 i 5dni to wpisywali 29 a nie 30

u mnie wcale lepiej to za oknem nie wyglada !! masakra ... szaro buro i leje od rana !!! a mialam plan ze w tym tyg umyjemy z mezem okna ;( skoro nie ma tesciowej !!!
no ale maz zaraz idzie do pracy a ja bede sie wylegiwac w fotelu ... koszule wlasnie zakupilam na allegro /2 sztuki narazie musza wystarczyc ... / jeszcze musze kupic cala reszte pierdolek /przyszla wyplata wiec jest chwilowo za co !!/

Widziałam, że rozmawiałyście o porodach
I ja chciałabym Wam coś powiedzieć, co warto zapamiętać a dotyczy porodu i BARDZO BARDZO mi podczas porodu pomogło.
Na szkole rodzenia babka powiedziała i kazała zapamiętać, że skurcz trwa do 40 sekund (nie pamiętam dokładnie czy 40, 30 czy 50 trzeba sprawdzić) podczas tych najmocniejszych bólów patrzyłam na zegarek, oddychałam i odliczałam jeszcze 20,15 10,5 sek i strasznie mi to pomagało, bo po połowie patrzyłam na zegarek- na sekundnik i wiedziałam, ze już z górki- poza tym na pewno pomaga skupianie się na zegarku a nie na bólu. To samo chyba dotyczy oddychania- skupiamy się na oddychaniu i chociaż na sekundę zapominamy o bólu.
P.S. duży zegarek z sekundnikiem wisiał na ścianie na przeciwo łóżka

ja szukałam gdzies te opisy listopadowek i jakos niemoglam znalezc![]()
a co do koloru skory i plci dziecka to nie zawsze sie to sprawdza..
ja jestem blada jak sciana, brzyda jak noc sie zrobilam...druga broda mi urosla i jeszcze naczynka pekaja...![]()

Mimo, że dla dzidziusia prawie nic nie potrzebowałam do szpitala to jaka ta torba jest wielka! W mniejszej bym się z pewnością nie pomieściła;-)
A do szpitala dla dzieciątka ( z kosmetyków) mam oliwkę, Sudocrem, krem pielęgnacyjny Bambino i chusteczki nawilżające. Czy mydełko do szpitala dla Małej też brac?