reklama

Grudzień 2009

wiecie co laski !! Jestem w szoku ,bo poraz pierwszy dzisiaj naprawde miałam smaka na cos naprawde słodkiego !!!!!!Pierwszy raz w ciazy zjadłam dzisiaj kilka cukierkow ,troche czekolady ,no i ciastka w czekoladzie !!!!!!!!!!Przez cała ciaze nie zjadłam dosłownie nic nie zaliczajac do slodyczy truskawek z makaronem ,zlekow haribo jakie wciagalam na samym poczatku ciazy codzienie paczkami ahahah , i chyba 2 kawałkow ciasta jakie zjadlam przez cala ciaze!!!!!
A dzis nie dosc ze normalnie mi sie chcialo slodkiego to jeszcze dobiłam sie na obiad ryzem z jagodami !!!!!!!!!!!!!!

JESTEM W SZOKU !
A teraz bede zakanszac kukurydze w kolbie 3 dzien musze miec w domu bo zwariuje .....jak nie zjem !

A dzidzia sie wierciiiiiiiiiiiiiiiiiii ze ho ho !!!Nawet teraz juz dobre 20 minut daje o sobie znac.Spytałam o moja słynna lewa strone czym mnie tak atakuje ,no i tam ma akurat nozki rzekł gin :) Wiec kopie matke ile wlezie łobuz mały :P

reklama
Monia - mam taka propozycje. Jak juz zalozysz ten watek to zrob pierwszy wpis - LISTA- . My bedzieny pod spodem wpisywaly nasze terminy i plec dziecka a Ty bedziesz modyfikowala tylko pierwszy post i dopisywala te dane do listy.
Tak wiec nie trzeba bedzie latac i szukac co kto dopisal tylko w pierwszym poscie bedzie wsyztko do kupy. Co Ty (Wy) na to?

Super pomysł:-)

Joanna no zdziwiłam się, że płci Ci nie podał, kurcze. Ja właśnie też się nastawiam, że poznam płeć a potem może być rozczarowanie jak mi ginka nie powie albo Malec nie da się podejrzeć.. Ale ważne, że Twój Brzdąc jest zdrowy:) Ja muszę się położyć bo mnie boli delikatnie jak na @. To rozciąganie macicy mam nadzieję!

ja tez mam przeczucie ze jeszcze teraz mi nie powie na wizycie czy to chlopiec czy dziewczynka ... moj to dopiero jest powsciagliwy w takim sprawdzaniu plci !!!

wiecie co laski !! Jestem w szoku ,bo poraz pierwszy dzisiaj naprawde miałam smaka na cos naprawde słodkiego !!!!!!Pierwszy raz w ciazy zjadłam dzisiaj kilka cukierkow ,troche czekolady ,no i ciastka w czekoladzie !!!!!!!!!!Przez cała ciaze nie zjadłam dosłownie nic nie zaliczajac do slodyczy truskawek z makaronem ,zlekow haribo jakie wciagalam na samym poczatku ciazy codzienie paczkami ahahah , i chyba 2 kawałkow ciasta jakie zjadlam przez cala ciaze!!!!!
A dzis nie dosc ze normalnie mi sie chcialo slodkiego to jeszcze dobiłam sie na obiad ryzem z jagodami !!!!!!!!!!!!!!

JESTEM W SZOKU !
A teraz bede zakanszac kukurydze w kolbie 3 dzien musze miec w domu bo zwariuje .....jak nie zjem !

A dzidzia sie wierciiiiiiiiiiiiiiiiiii ze ho ho !!!Nawet teraz juz dobre 20 minut daje o sobie znac.Spytałam o moja słynna lewa strone czym mnie tak atakuje ,no i tam ma akurat nozki rzekł gin :) Wiec kopie matke ile wlezie łobuz mały :P

Asiu ciesze się z Tobą ,że wszystko ok :) Ja dostałam skierowanie do szpitala na dokładne badania cukru...Także jedzenie słodyczy i owoców na dzień dzisiejszy mam z głowy :wściekła/y:

Co do zmiany terminu , to tak by mi to wyglądało,że Twoja ciąża jest starsza...brzuszek spory (w porówniu np.do mojego;-)) Czujesz juz wyraźne ruchy dzidzi... hmmmm to by się zgadzało :)

A co do płci to pytałam się dziś o to mojego lekarza...czy możlwe jest tak wszczesne stwierdzenie...powiedział,że w tak wczesnej fazie jest to strzelanie a płeć można w wiekszości określic mniej więcej w 20-22tc... a i wtedy można się pomylić, więc też jestem nieco zawiedziona ,bo myślałąm,że za 2 tygodnie już mi coś powie a tu prawdopodobnie lipa ...

Ostatnia edycja:
NO na to wychodzi ze moja ciaza jest starsza o 8 dni ,od suwaczka ,ale ...trzymam sie pierwszego terminu ....bo przeciez i tak mamy =/- 2 tyg. Wiec doszlam do wniosku ze te 8 dni az tak bardzo istotne nie sa ...
Ciesze sie bardzo ze wszystko dobrze.
Georgina odpoczywaj kochana ,mi to naprawde pomaga :) chociaz dzisiaj znowu mnie kuło w brzuszku ( w pipce ) no ale juz tak bardzo tego nie przezywałam .jak wczoraj.Napewno wszystko dobrze u ciebie a dzidzia rosnie szybko i to czujesz :P
mea_osi no moj tez nie chce mowic o plci szybko ,bo tłumaczyl ze nie zawsze mozna to tak łatwo okresli a moja dzidzia dzisiaj centralnie sie zasłaniała ...:sorry2: wiec nie dosc ze on nie chcial gadac to nawet jak zaczelam napierac wytlumaczyl sie ze i tak dzidzia sama nie chce pokazac.ehhhhhhh
eliza80 dobrze ze skierowal cie na badania ,im szybciej stwierdza skoki cukru u ciebie tym lepiej dla ciebie i dzidzi ,byc moze dobiora ci dietke specialna dla ciebie :) Moja przyjaciolka tak wlansie ma :) ,z racji cukrzycy ciazowej jaka u niej wykryli
ale ona wyglada swietnie ,dzidzia duza a porod ma pod koniec lipca ,poczatek sierpnia :) Wiec nie stresuj sie :) Mam nadzieje ze wrocisz z wynikami i wcale zadnej dietki nie bedziesz musiala miec ;) Bo jak by nie patrzec to jakies ograniczenie :( ale co tam nie ma co gdybac zanim nie bedziesz miala pełnych badan !!!! Głowka do gory :)
Moj gin powiedzial ze powie mi plec najwczesniej po 22 tyg ciazy ....ehhh no moze i ma racje bo jak znowu sie nastawie a pozniej bedzie niespodzinka jak z Patrykiem ahahah ...ehhh nie bardzo mam ochote znowu byc az tak zaskoczona na sali porodowej ahahahah !!!!

Dzięki Joanna za uspokojenie:) Przeszło mi szybko:) Poleżałam i przeszło. A moja dzidzia to konkrety chyba lubi. Zjadłam ogórka i zwymiotowałam. I wiem czemu - był niedokiszony a dzidzia po tacie lubi konkrety:P Tak sobie to wymyśliłam:P Kurde a smakował mi ten ogórek:P
Na obiad miałam marchewionkę - na szczęście dzidzia ze smakiem zjadła:) Skutków ubocznych nie stwierdzono:D
Piję sobie Karmi a niebawem lecę po agrest do kuchni - moje Kochanie z samego ranka przed pracą nazrywało mi z krzaczka agrestów bo kobita smaka miała:P Kochany mój:) Czego on by dla mnie nie zrobił?;) Najczęściej mam smaki w nocy, mówię ''Kochanie, ale mam smaka na Wieśmacka'' - Kochanie na to ''to jedziemy?'' i tak z każdą zachcianką. Byle mu tak zostało:D

reklama
Co do pępka to mi się zmienia. Mam wrażenie jakby miał być w późniejszej fazie ciąży wypukły. Zawsze miałam mocno wklęsły a tu teraz zaczyna ''wychodzić'' hehe;)) I nad pępkiem czuję pod palcem twarde, takie zgrubienie, co to może być?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry