reklama

Grudzień 2009

Niestety co szpital, to inna procedura. Dobrze że chociaż nie ma rejonizacji i można wybrać, gdzie chce sie rodzić.
Kurcze, wypiłam kawke a dalej chodze senna...
dokładnie ! dobrze ,ze nie ma już rejonizacji:tak:
a w sumie tak sobie pomyśłam teraz ,ze faktycznie przeciez nie w każdym szpitalu sale poprodowe sa juz w nowych standartach i sa z dwuosobowymi pokojami, przystosowane do opieki nad dzieckiem 24h na dobę:tak:
Całe szczęście,że zaczyna sie to wszystko zmieniac i powoli coraz więcej szpitali ma tak dobre warunki:tak:

reklama
nie wiedziłam,że może być inaczej ...:tak: w każdym razie nawet jak gdziekolwiek Dzicko beda zabierać to mój już sie zdeklarował,ze z oka to on naszej Córci na pewno nie spusci :-D

Z tego też powodu potrzebny mi jest B przy porodzie, ja jestem z gatunku zosi samosi i dałabym rad rodzić sama- ale potrzebny mi jest spokój, że ktoś trzeźwym spojrzeniem będzie mógł ocenić sytuację, zauważy wszystko, dużo odczyta z min i reakcji personelu szpitalnego-:tak:

Nom jakbys nadrobiła nas to bys przeczytała hehe :-D

dla mnie to okropne ale to moje zdanie bo sa dziewczyny z naszego forum co by daly i rowniez szanuje ich zdanie ale dla mnie naprawde to cos strasznego,,,,,
aaa starałam się nadrabiać ,ale tak pobierznie,więc pewnie to ominełam...
no dla mnie też to coś okropnego ,ale również szanuje innych zdanie:tak:

Z tego też powodu potrzebny mi jest B przy porodzie, ja jestem z gatunku zosi samosi i dałabym rad rodzić sama- ale potrzebny mi jest spokój, że ktoś trzeźwym spojrzeniem będzie mógł ocenić sytuację, zauważy wszystko, dużo odczyta z min i reakcji personelu szpitalnego-:tak:
oooo ja też zosia samosia jak diabli...nie znosze się o cokolwiek prosić, wszytsko musze zrobić i kontrolować sama, ale po CC będe musiała jeszcze ten jeden raz zdać sie na jego czujność i ocene sytuacji:-D

:-)hej laseczki... ja wpadlam zameldowac co i jak po wizycie,..... otoż szyjka rotka i miekka rozwarcie na 2 palce:) czyli sie powoli szykujemy do porodu......

moja pani doktor umowila sie ze mna na niedziele, mam sie stawic w szpitalu jakby sie nic nie dzialo... ona akurat bedzie miala dyzur wiec bedziemy dzialac zeby malej zechcialo sie na swiat przyjsc:):-) troche sie bac zaczelam bo to juz tak niedlugo.... ale jakos damy rade:-) zalecila duuuzo seksu-coby ulatwic i przyspieszyc ewentualny porod,........... wiec w przyszlym tyg juz raczej bede miala moja kruszynke:-)

z przezornosci juz dzis wszyyyyyyyyyyystko poprasowalam i sobie i mezowi i reszte dla malej... no i czekamy:)

a ja zaraz uciekam na przedswiateczne zakupy do l'eclerka( niestety z tesciowqa bo ma bony zakupowe:))

a co tam sie tu dzieje???????? cos nowego?? bo nie bardzo mam czas zeby nadganiac :):-)

dokładnie ! dobrze ,ze nie ma już rejonizacji:tak:
a w sumie tak sobie pomyśłam teraz ,ze faktycznie przeciez nie w każdym szpitalu sale poprodowe sa juz w nowych standartach i sa z dwuosobowymi pokojami, przystosowane do opieki nad dzieckiem 24h na dobę:tak:
Całe szczęście,że zaczyna sie to wszystko zmieniac i powoli coraz więcej szpitali ma tak dobre warunki:tak:

jakbyś zobaczyła wygląd szpitala i stan mebli w szpitalu w którym zamierzam rodzić, to padłabyś trupem, żelazna 10 lat temu wyglądała 1000 razy lepiej:-(:-(, ale postawiłam na personel i na całe szczęście jest czysto- sprawdziłam wraz z kiblami :-D:-D:-D- i cały czas nastawiam B na wygląd, coby nie przestraszył się i zwinął mnie z progu:-D:-D:-D:-D.

U sam jest opcja porodu w niemczech płatnego ale w super warunkach, z niemalże noszeniem na rękach, ale boję się, że jak trafię na niemiecki personel i coś się będzie dziać to nie zrozumiem co do mnie mówią. Pracują tam lekarze i położne Polacy ale niestety nie w 100 %.

A ja troszke chcialam zmienic temat tak na chwilke ide od wrzesnia do szkoly wiem ze to jeszcze duzo czasu ale musze wybrac jakis kierunek a ja sama niewiem do czego mam dryg i ktory kierunek daje wieksze szanse na znalezienie pracy ... wiekosz z was jest po szkole albo w trakcie wiec moze kochane dziewczynki podpowiecie do nie co ........ a wiec ktory z kierunkow moglby byc ok??

-administracja
-ekonomia
-handlowiec
-kosmetyka
-organizacja reklamy
-turystyka
-technik prac biurowych

CO MYSLIECIE O TYCh KTORY WASZYM zdaniem najlepszy .....

i jeszcze raz Przepaszam za az tak wielka zmiane tamatu jezeli przeszkadza az tak to spoko nie odpisujcie :tak:;-):-)

Hello :)

Dziewczyny jako ze Wy jestescie lepsze niz dr Google ile przed porodem orgaznizm zaczyna sie oczyszczac? Podejrzewam ze nie ma reguly ale tak mniej wiecej, jak sie orientujecie?

Bo moj w nocy bardzo intensywnie sie oczyszczal dzis :eek: Ja juz naprawde dawno nie doswiadczylam czegos takiego wiec pierwsza mysl - zaczynam rodzic. A moja szpitalan torba niedopakowana, raczej duza reklamowka do ktorej mam wrzucona czesc rzeczy...

Dziewczyny, właśnie dzwoniliśmy do szpitala,
JEDZIEMY DZISIAJ PO FRANIA :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Ale się cieszę, pozdrawiam Was

Super!!!

A to dlaczego niby w szpitalu nie można używać laktatora? Słyszałam, że właśnie na oddziałach często dają te elektryczne, żeby sobie ulżyć np. przy nawale.
Ja w każdym razie biorę swój ręczny do szpitala tak w razie "w".

Moja kolezanka rodzila w tutaj (w uk) i mowila ze zaraz po porodzie nie pozwolili jej sciagac mleka zeby nie zaklocic laktacji. Wydalo mi sie to dziwne bo dziecko nie moglo ssac bo piersi byly za twarde. Dali jej strzykawke i kazali strzykawka sciagac :eek: a ja do dzis nie moge sobie tego wyobrazic i w ogole to jakies bez sensu. Ja napewno wezme swoj i zrobie tak jak uznam za sluszne.

reklama
A ja troszke chcialam zmienic temat tak na chwilke ide od wrzesnia do szkoly wiem ze to jeszcze duzo czasu ale musze wybrac jakis kierunek a ja sama niewiem do czego mam dryg i ktory kierunek daje wieksze szanse na znalezienie pracy ... wiekosz z was jest po szkole albo w trakcie wiec moze kochane dziewczynki podpowiecie do nie co ........ a wiec ktory z kierunkow moglby byc ok??

-administracja
-ekonomia
-handlowiec
-kosmetyka
-organizacja reklamy
-turystyka
-technik prac biurowych

CO MYSLIECIE O TYCh KTORY WASZYM zdaniem najlepszy .....

i jeszcze raz Przepaszam za az tak wielka zmiane tamatu jezeli przeszkadza az tak to spoko nie odpisujcie :tak:;-):-)

ja sie ucze na kosmetyczke kończe trzeci semestr myśle ze za jakis czas otworze maly zakladzik-fortuny na nim nie zbije ale wole byc sobie sama szefem niz byc na cudzej lasce a specjalizacje robie z masazu:tak::tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry