reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

reklama
Ej ja nie wierzę, że to wody co se nie można w tydzień 1,5 kg zżucić. Mało jadłam bo ciągle leżałam :-(;-)

Dagmar ja pamietam, że z antosiem w ciąży w ostatnim miesiącu schudłam a nie przytyłam i wszytsko było ok;-) więc trzeba byc dobrej mysli. Położysz się do szpitala,zrobia badania i bedzie wszytsko wiadomo. Głowa do góry!!!

Dafii kurcze ciężka sprawa wyszła ale tzrymam kciuki za pomyslne zakonczenie.

Wika - ja ustaliłam z ''ciotką'', że zrobie jej małą wyprawkę dla małego, bo ona ma tylko becik i śpioszki po swojej starszej córce, i juz naszykowałam ubranka od mojego synka :tak:nowe ....i poprane, dam jej też kosmetyki by miała w domu bo w szpitalu to oni swoje dają, moja mama jej już przywiozła prowiant , podkłady poporodowe, majtki jednorazowe i smoczki :tak:mi zostało zapakować kombinezon bo mam 2 i czapkę oraz niedrapki i papucie na nóżki ...... mam zabrać jej papier toaletowy bo prosiła, kupie picie, i trochę łakoci, pieczywko i wędlinkę oraz dam 50 zł. by miała chociaż na kawę by sobie kupić. Tak z Nią ustaliłam i tego się trzymam :tak:

To dobra z Ciebie Dziewczyna :-) niech Ci Bóg wynagrodzi ;-)

my za mieszkanie placimy 1000zł kredytu zadnego nie mozna dostac bo jak to ujeli maz nie ma historii kredytowej i moze przyjsc sprobowac starac sie o c kolwiek za jakies 10 lat.. tylko to sie mija z celem... nie ma historii kredytowej a oni uniemozliwiaja mu ja zdobyc wiec w jaki inny sposob to zrobic?? no ale nic... mieszkanie po babci jest meza tylko babcia mieszka tam poki zyje... ale to jest totalna rewolka... jak to kobiety starszej daty mieszkanie nie odnowione zaniedbane... trzeba okna wymienic zlikwidowac piec i centralne pociagnac podlogi zrobc sciany, pociagnac hydraulike bo babcia miala tylko wielka kuchnie a lazienki brak i przedzielila kawalek kuchni na lazienke i tam ma zlew i wszystko bo tak rury ida pozatym miejsca na lazienke nie ma trzeba zrobic ze strychu... ale to zawsze cos...a z rodzicami mieszkac bym nie chciala za cholere!!! a wy skoro mieszkacie sami i wynajmujecie a macie tylko 1 pensje a bedzie was zaraz trójka to mozecie sie starac o doatek mieszkaniowy do tego mozesz czerpac zasilek okresowy z OPS no i wiadomo jeszcze swadczenia rodzinne.. akurat nie wiele tego jest ale zawsze cos... u mnie w wojewodztwie jest duze bezrobocie i wszyscy Ci ktorym po narodzinach dziecka przyznaja zasilek rodzinny to dostanie jeszcze 1000 becikowego wiec razem sa to 2000zł.

wiem wiem ze 2000 bede sie starac ale nie ma nic takiego jak dodatek mieszkaniowy ........ bo skoro wynajmujemy tzn ze nie jest tak zle skoro mamy kasy na wynajem .... tak oni uwazaja ........
Ja mam ten sam problem.. glowa wlasnie zaczela mi tak tzraskac ze zaarz mi peknie!!!

ja sie przespalam to mi przeszla troche ...........

Z dobrych wiadomości jeszcze powiem, że mimo zakazu odwiedzin w szpitalu można go smiało obejsc :tak: lekarze byli wyrozumiali i nikt nikogo nie wyganiał, porody rodzinne nie są wstrzymane, zatem osoba towarzyszaca/partner może w nim uczestniczyć. Tylko na oddział poporodowy gdzie przebywają matki z dziecmi jest zakaz wejścia, jeśli tatus nie zobaczy malca przy porodzie rodzinnym to potem już go nie zobaczy aż do wypisu, czyli jak bedzie odbierał rodzinę ze szpitala, ale mozna robić przecież zdjęcia :tak:

Zdjecia to nie to samo moj napewno sobie nie wyobraza nawet ze nie zobaczyl by swojego synka tyle czasu ,,,, przeciez to ojciec i tak samo czekał cale 9 miesiecy ... na niego przeciez to nie ludzkie nie wpuscic ojca tymbardziej zdrowego ... chociaz na chwile zeby synia zobaczyl ...

hejo:-)
my juz od wczoraj w domu:-)
maly ma lekka zoltaczke ale taka ze nawet mu krwina to nie badali:-)
jego wypuscili a mnie nie chcieli bo skrzepy zostaly mi na macicy, ale zgodzilam sie na wyciskanie (aua) i zeszly :-)
radzimy sobie nawet nawet, maly nie mial odruchu ssania, i piersi jeszcze nie daje rady wyssac, wiec daje mu zeby pomlaskal i potem z butelki sciagniety pokarm...

zaraz zgram foty i sie pochwale:-)

co nowego sie dzialo??

Witaj znowu kasiekrkr i juz masz po wszystkim zazdroszcze:-p:-p

Dagmar ja pamietam, że z antosiem w ciąży w ostatnim miesiącu schudłam a nie przytyłam i wszytsko było ok;-) więc trzeba byc dobrej mysli. Położysz się do szpitala,zrobia badania i bedzie wszytsko wiadomo. Głowa do góry!!!

Dafii kurcze ciężka sprawa wyszła ale tzrymam kciuki za pomyslne zakonczenie.

Pamiętasz może ile, bo mój gin mówi, że 0,5 kg na tydzień to rozumie ale 1,5 to nie rozumie za cholere:-(

wiem wiem ze 2000 bede sie starac ale nie ma nic takiego jak dodatek mieszkaniowy ........ bo skoro wynajmujemy tzn ze nie jest tak zle skoro mamy kasy na wynajem .... tak oni uwazaja ........
ale prawo jest chyba jedno.... ja napisalam dodatek mieszkaniowy ale fachowo nazywa sie to REKOMPENSATA... to jest za to ze nie masz wlasnego mieszkania a macie juz rodzine chcecie mieszkac jak ludzie i wam sie to nalezy.. ja mieszkam na mieszkaniu wojskowego i jedyny wymog jaki jest potrzebny to musi nas wlasciciel zgloscic do wojskowej agencji mieszkaniowej ze my tam wynajmujemy.. wyda nam zaswiadczenie ile placimy za czynsz i reszta nalezy do opieki spolecznej... no oczywisce jeszcze zaswiadczenie o dochodach meza a ty musisz przedstawic papier ze ejstes zarejestrowana w rejestrze bezrobotnych... a jak nie przekraczasz 617zl na osobe to dodatek taki jak najbardziej ci sie nalezy:-)

ale prawo jest chyba jedno.... ja napisalam dodatek mieszkaniowy ale fachowo nazywa sie to REKOMPENSATA... to jest za to ze nie masz wlasnego mieszkania a macie juz rodzine chcecie mieszkac jak ludzie i wam sie to nalezy.. ja mieszkam na mieszkaniu wojskowego i jedyny wymog jaki jest potrzebny to musi nas wlasciciel zgloscic do wojskowej agencji mieszkaniowej ze my tam wynajmujemy.. wyda nam zaswiadczenie ile placimy za czynsz i reszta nalezy do opieki spolecznej... no oczywisce jeszcze zaswiadczenie o dochodach meza a ty musisz przedstawic papier ze ejstes zarejestrowana w rejestrze bezrobotnych... a jak nie przekraczasz 617zl na osobe to dodatek taki jak najbardziej ci sie nalezy:-)

Tak tyle ze my nie jestesmy nigdzie zgloszeni ze wynajmujemy ... bo wlascicel musial by placic za nas podatek ... wiec lipa :confused2:

Nie pamiętam ile:no:

Szkoda :-(

Tak jest coś takiego. Wystarczy umowa najmu i dochód jak piszesz :tak:

reklama
Do góry