A
AnOoLa88
Gość
auuuuuć..... ;|
ależ mnie dopadł bolesny skurczybyk..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
My od poniedziałku bierzemy się za porządki przedświąteczne;-)ta cisza jest przejsciowateraz wiekszosc mamus albo z malenstwami i jeszcze dochodzi do siebie albo szykuja sie do "wylotu" ... poza tym swieta !! trzeba wszystko jednak ogarnac i jakos porobic zeby w miare wygladalo !!! ja moze popoludniu ubiore choinke
![]()
nie kombinowac, kolejka jestauuuuuć..... ;|
jaka miłanie kombinowac, kolejka jest

a jakjaka miła![]()

To spoko, ze Mały je i cyca i z butli.... Pytałam Ciebie bo sama zaczynam fiksowac, czy moje dziecko się najada;-)W sumie mam wiecej tylko z samego rana ale maly i tak sciaga wszystko ,a w dzien juz normalnie dostaje cycka.
Ja jeszcze w szpitalu dokarmialam go jeden raz Nanem bo glodny byl a mi brakowalo pokarmu i tam pediatra zalecila nam Nan1 i tak juz zostalo ,w ksiazeczce zdrowai dziecka mam wpisane karmienie mieszane i tak juz zostalo ,ja sie wysypiam w miare bo ja dam np butle wieczorem tak wypije mi ok 130-140 ml i spi ok 4 godzin nawet 5 bez karmienia ,pozniej jest juz cycek albo jak jest jarek to moj pokarm z butli.
wogole ja mam wrazenie ze to co ja mam w cyckach a sciagam naprawde 120 zl w 5 minut laktatorem recznym nie sytarcza Fifolkowi ...i niewiem ile jeszzce potrwa moje karmienie ...ale poki mam mleka a wydaje mi sie ze mam sporo karmie !!! I nie przstane dopoki dajemy rade a malemu to odpowiada ...mam szczescie jak powiedziala pediatra bo Fifi nie widzi roznicy miedzy butelka a cyckiem ,butle dobralam idealnie przynajmniej mojemu snkowi odpowiadaja ...wazne jest aby dziecko nie czulo roznicy miedzy cyckiem a butla - mi jest o wiele lzej !
Witamy, witamyCzesc dziewczynki
Wrocilam![]()
Myslalam ,ze skoro w domku bylam juz na drugi dzien po porodzie to nie bede miala duzo do nadrabiania,.
Niestety rzeczywistosc mnie przerosla
-Maluszek zabiera sporo czasu.
-Musialam znalezc chwile na odespanie porodu,
-codziennie jakas polozna przychodzi
-bylismy w szpitalu na malej kontroli ale tez zabralo nam to pol dnia
- przyjechala mama wiec nie mialam czasu siedziec na forum. Nie widzialam jej dwa miesiace a przyleciala na 3 tyg. Musze poswiecic jej czas a nie siedziec z nosem w kompie . Same roumiecie. Teraz mama uklada pasjansa na drugim kompie wiec nie mam wyrzutow sumienia;-)
- mielismy juz kilku gosci , ktorzy chcieli przywitac maluszka
- no i zblizaja sie swieta wiec troszke roboty w domu i sporo spraw do zorganizowa.
Mam nadzieje ze jestem usprawiedliwiona.
Widzialam ,ze mnostwo nas jest juz porozpakowywanych. Przegladnelam liste i poogladalam tam zdjecia (do albumu jeszcze nie dotarlam) . zlozylam tez juz gratulacje wszystkim mamusiom. Za nadrabianie zaleglosci z glownego watku nawet sie nie zabieram .
A teraz - Co u Was ????
zaglądaj kiedy tylko znajdziesz chwilke.musisz myslec jakos bardziej pozytywnie ... moze jedz sama na ktorys dzien do mamy ... niech cie bartek tylko zawiezie ... bo jak ma sie z twoja mama klocic to lepiej niech sie nei spotykaja ...

przesadzasz, przesadzasz ale kiedys to sie łącze palilo od dyskusjiprzesadzasz !!!!
SmakowicieDobra idę odgrzać obiadek. Mam zupę ogórkową i od paru dni tak mi się chciało placków ziemniaczanych, że rano wysłałam męża do sklepu (bo przecie robić to mi się chce) i zrobię sos pieczarkowy mniam
Ja mam dziś kapuśniak.ja tez czekac,Allitka czeka:--
-( doktorek okreslil sie tak, ze szyjka króciusienka ale zamknieta-do swiat powinno byc po wszystkim!! a jesli jakims cudem dotrwam do 29.12-czyli do terminu to mam isc na szpital!!! wiec jakby co to i tak sie spotkmy;-);-);-)