reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

Witam.
Bardzo dawno mnie tutaj nie było-brak czasu:-)
12.12.2009 ur swoją druga córeczke-poród ekspresowy,tak jak pierwszy-trwał 2 godzinki i już tuliłam maluszka.
Postaram się tu częściej zaglądać,o ile czas pozwoli:-)

reklama
No ja niestety mam brzuch, już kilka mało taktownych osób powiedziało mi, że dalej wyglądam jakbym w ciąży była, a położna środowiskowa usiłując stłumić szyderczy uśmiech dała mi jasno do zrozumienia, że przy drugim dziecku, po cesarce i w pewnym wieku to już ciało nie jest takie elastyczne i wolno albo wcale wraca do stanu sprzed ciąży :sorry2:

to polozna tez szalenie taktowna jest ...

jedno mnie tylko zastanawia ... bo moja niunka wogole nie odbija po karmieniu !! zasypia i nie ma szans zeby jej sie odbilo !!!

CoCo do odbijania to mi pediatra mowila w szpitalu ze po piersi wcale nie musi sie odbic:no:bo butli owszem ale nie po piersi;-)ja wogole nie biore dziecka na ramie do odbicia:no:i jak narazie jest wszystko ok;-)z corcia bralam ja za kazdym razem ale skoro pediatra tak powiedziala to sprawdzam.

NAm też tak powiedziała położna, że po piersi nie musi się odbic- przy butli natomiast obowiązkowo. Doradziła nam, że jeśli mała nie śpi po karmieniu, to można ją odbić, ale jak usypia, to nie ma sensu jej wybudzać. Bianka z reguły mi zaśnie, ale niekiedy nawet w trakcie jedzenia mi beknie- taki z niej łapczywiec :-D.

Dziewczyny te po CC czy został Wam brzuszek? bo mnie jakbym była w 6 miesiacu i to nie jest sama rozciagnieta skóra tylko on jest taki twardy jaby nigdy nie miał zniknąć. czy ktos tez tak ma albo miał czy brzuchy po cc znikną kiedyś?;-(

Ja po cc nie mam już praktycznie brzucha, nawet nadmiaru skóry. Zaraz po operacji wyglądałam jeszcze jak w 5 m-c ciąży, ale teraz 2 tygodnie po już nic nie ma ;-).

ja przewijam przed bo po mala zasypia i juz lipa z przewijania ... poza tym po karmieniu jak jej powywijam brzuszkiem to wszystko sie z niego wyleje!!

Ja też raczej przed. Choć często jej się zdarza, że w trakcie karmienia już sadzi następną kupę. Ale z reguły przewijam ją wtedy dopiero przed następnym karmieniem, bo powiedziano mi, że takie dzieci nawet 2 godziny mogą robić 1 kupę :szok:.

heehehe witam sie noworocznie:-):-):-) oczywiscie nadal w dwupaku:tak::tak::tak: moja mala sie dzisiaj tak rozruszala, ze od kilku godzin dostaje po szyjce i boli tak, ze sie wyprostowac nie moge, a jak mi zasadzi dobrego kopa to za chwile chyba popuszcze:-:)-:)-(
Karnitynka nadal milczy???
Anoola jak poczytalam o twoich pieszczotach to chcice dostalam i zaraz ide sie rzucic na mojego:-D:-D:-D

na kazdego przyjdzie pora :D a seksik napewno pomoze na rozluznienie szyjki wiec nie konczcie tylko na pieszczotach !!
jezuuu ja go bede chyba dzisiaj jeszcze z 5 razy brać w obroty .. taką mam chcice!!
heehehe witam sie noworocznie:-):-):-) oczywiscie nadal w dwupaku:tak::tak::tak: moja mala sie dzisiaj tak rozruszala, ze od kilku godzin dostaje po szyjce i boli tak, ze sie wyprostowac nie moge, a jak mi zasadzi dobrego kopa to za chwile chyba popuszcze:-:)-:)-(
Karnitynka nadal milczy???
Anoola jak poczytalam o twoich pieszczotach to chcice dostalam i zaraz ide sie rzucic na mojego:-D:-D:-D
no to idź.. musimy 'wspólnie' działac co jedna drugą nie wystawi ;-D

mi narazie karnitynka nic nie pisala ... moze rano do niej nastukam bo teraz to pewnie i tak juz spi :)

ja tez po malu zbieram sie do spania bo mala cos jest niespokojna i musze zlapac snu ile sie tylko da !!

reklama
mi narazie karnitynka nic nie pisala ... moze rano do niej nastukam bo teraz to pewnie i tak juz spi :)

ja tez po malu zbieram sie do spania bo mala cos jest niespokojna i musze zlapac snu ile sie tylko da !!

mam nadzieje ze mała bedzie grzecznie spac bo i mama sie wyspi wtedy:)P:tak: a teraz trzeba kozystac puki nasze skarby spia, bo zaczna rosnac i skonczy sie nam spanie cały dzien, dobrej nocki mi tez oststnie cyckowqanie i oby do rana:happy2:

Do góry