• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2009

mam pytanko marta
ja mam ta chuste hamalu tylko ze moja mała nie lubi tej pozycji kołyska czy to na recach czy w chuscie powiedz mi w pozycji siedzacej to od kiedy mozna ja wkładac

wygladacie bosko i mama i synus
troche załuje ze ze mnie len i wiazanej nie kupiłam buuu
cudnie

Na siedząco w hamalu to dopiero tak od pół roczku od kiedy dziecko siedzi;-)
ale powiem Ci , że czasami wkładam w nia Piotrusia pionowo, bardzo mocno związuję chuste żeby siedział w niej na sztywno,tak, że wystaje tylko głowka. Ale tylko chwilkę bo jednak dupka mu opada, w wiązanej chuście jeszcze po bokach podtrzymywany jest więc nie ma zagrożenia żeby obciążyć bioderka.

reklama
heelllpppp
kurcze nie wiem na którym wątku zapytać,czy też może już gdzieś było to poruszane a ja przegapiłam...dziewczyny czy wypadają Wam włosy?? mnie od kilku dni po prostu garściami...czytałam trochę i wiem,że to podobno normalne ok 3mcy po porodzie ale czy jest jakiś znany Wam sposób przyhamowania tego, nie nadążam zbierać choć i tak chodzę w spiętych...helpppp

Mi na szczescie nie wylaza:-)ani jeden:-)ale w poprzedniej ciazy to byla masakra:tak:

a moja córcia dzisiaj sie buntuje i nie chce zasnąć..

na domiar złego mojej świadkowej mama zmarla i nie bedzie mogla byc na ślubie..;/
Oj:-(i teraz masz problem zeby znalesc nowa?

Dzisiaj moje dziecko mnie pięknie zaskoczyło ... rano wstał o 6:00, pobawiłam sie z Nim do 9:00, potem poszedł spać i spał do 11:40 w tym czasie wysprzątałam wsio jak leciało, zrobiłam obiada, poprasowałam no luxUs :) wstał zjadł i na spacerek - ale jako, że zimna zmora pogodowa wróciła to pedziłam z małym czym predzej do domu :) 1,5 godzinki jednak byliśmy :) zjadł, zabawa i znowu drzemka 1 godzinke, potem musiałam podgrzać wode w garach bo się okazało, że w kranie ciepłej nie ma ... i wypadła mi kąpiel o 18:00, nakarmiłam i mi smyk odjechał :) i śpi nadal do teraz ...
Normalnie dzisiaj to ja nie czuję, że dziecko mam :) nawet się Nim nie nacieszyłam ...ehh, dzisiaj oboje mamy dobry dzień, chociaż raz po tylu tygodniach męki Nam się nalezy. Ciekawe jak będzie w nocy spał i co ile wstawał hmm ...
A jutro o 11:40 mamy okuliste ... O_o ciekawe jak tam, sama wzrokowo widzę, że raz jest lepiej a raz do (__)___) ...dobrze chociaż, że czasami oko Minia ma lepsze dni :)

Mam nadzieje ze w koncu znajdziecie odpowiednie kropelki i przejdzie;-)u nas na szczsescxie przeszlo9 ale masowalam dosc mocno kacik oka:tak:
kochana czyzby mu to oczko ropialo??????/ bo mojej myszce strasznie........... no masakra jakas... dali nam ostatnio u okulisty jakies krople ale jeje wogole nie pomogly.... a terazram sie jeszcze raz........ no niech cos w koncu zrobia,,, bo ja swedzi i caly czas piastkami po nim jezdzi,...........

Biedactwa te nasze dzieciaczki:-(zawsze cos:-(

super sa krople Floxal.. my je mielismy po porodzie sa na recepte jak sie nie myle ale po 2-3dniach ani sladu ropki i opuchlizny itp....

ps nikt mojej miski w kapieli nie chce ogladnac:-( a tak chcialam sie pochwalic jakiego mam siłacza:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( hehe

Ja ogladalam:tak:i niedowierzam ze ona jest tylko 1 dzien starsza od mojego synka:tak:

Daffodill- ja widziałam Twoją córeczkę, śliczna z niej foczka, pięknie "pływa"..chyba też musze sprobowac kapac Julkę na brzuszku ;-) W ogole dzisiaj mi nie chcieli zaszczepić Julki z powodu jej skóry!!! Ma całe ciało szorstkie, skóra jej się łuszczy płatami, że jak zdejmuję śpiochy czy body to muszę wytrzepywać wszystko ;-( w srode do dermatooga idziemy, juz mam recepte na sterydy od pediatry, chyba sie nie obejdzie bez nich....Żal mi mojej córeczki, taka malutka a skóre już ma jak babcia, w przychodni widziałam jak każdy się zerkał na jej chropowate rączki.....Tak się modliłam, żeby ominęło ją to co mnie, bo ja też mam alergię ale nie pokarmową i problemy ze skórą od małego, wiecznie maści, kremy, drapanie w nocy, ale już wyrosłam z tego i teraz praktycznie jestem "zdrowa"....oby Mojej Julce to przeszło jak najszybciej!

Musisz bardzo czesto nawilzac:tak:u nas tez sie nie obylo bez sterydow ale teraz jest pieknie:tak:
W srode mialam probe mleczka-wypilam pol szklanki i moje malenstwo nic nie odczulo:-)dzis zjadlam pol serka homo:tak:skora jest coraz ladniejsza:-)

A mi sie podoba ta sukienka BIZNESOWA BIAŁO-CZARNA SUKIENKA Z KOKARDĄ 2w144 (941373450) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy ale co z tego jak w biuscie sie w nia nie zmieszcze:wściekła/y:i ta tez sliczna http://moda.allegro.pl/item940683981_ekskluzywna_sukienka_z_zakladkami_3_kolory_44.html:tak:

Na siedząco w hamalu to dopiero tak od pół roczku od kiedy dziecko siedzi;-)
ale powiem Ci , że czasami wkładam w nia Piotrusia pionowo, bardzo mocno związuję chuste żeby siedział w niej na sztywno,tak, że wystaje tylko głowka. Ale tylko chwilkę bo jednak dupka mu opada, w wiązanej chuście jeszcze po bokach podtrzymywany jest więc nie ma zagrożenia żeby obciążyć bioderka.

no wlasnie docztałam w tej instrukcji i tam jest napisane ze po 4 mz
ja tez ja wkładałam pionowo i zaciskaąłm mocno chuste
i ten sam problem pupa wyłazi ale dlaczego???

i jeszcze jedna ta chusta jest niby do 9 kg:szok::dry:

Ostatnia edycja:
moja mała długo miała taka szorsta skore na nozkach i ramionach
smarowałam ja takim robionymi mascmi na recepte i DUFA
a ostatnio wziełam wyciagnełam bo wsczesniej kupiłam balsam intensywnie nawilzajacy z NIVEA
i skora po trzech posmarowaniach jest gładziutka ZONK jakiez moje zdziwienie było
Nam tez robione masci pomogły:tak:mam jedna taka super nawilzajaca:tak:

reklama
Desmont będzie pupa w kółkowej chuście wyłazić, dopiero jak posadzisz w niej dziecko pionowo to już nie będzie....

A hamalu jest do 12 kg!

Daffi głosiki oddane.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry