Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
żebym to ja wiedziała... pogoda szaleje, od tygodnia u nas dzień zimny i deszczowy na zmianę ze słońcem i 25 stopniami... poza tym chrześnica męża chora a dzień wcześniej się do mnie tuliła... nie wiem, no co zrobić... co się stało to się nie odstanie. oby szybko przeszło.
a właśnie, przy okazji - mam takiego problema...
w moim mieście nie ma porodówki, jest najbliższa w miasteczku oddalonym o ok.20km. Tam chciałam rodzić, ale przeczytałam artykuł w gazecie i już nie chcę(możecie przeczytać krótki artykulik: http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090910/POWIATSLUPSKI/179623191 )Następny szpital jest ok.45-55km stąd... Co myślicie? Zdążymy dojechać w razie czego?
co za czary marymam 38 stopni, chyba wezmę chłodniejszą kąpiel
![]()
stosuje któraś do smarowania się krem Fissan?
bo zaczynają mi wyłazić jakieś fioletowo-czerwonawe kreseczki na brzuchu i trzeba działać - zaufana aptekarka poleciła mi własnie tę maść - ponoć to samo co Mustella tylko zdecydowanie tańsze (zapłaciłam 25 zł)...
nie mam ani jednego rozstepa na brzuchu,na piersi jest kilka ale one wyskoczyly dopiero jak przestalam karmic.dziewczyny tak zupelnie z innej beczki ... czy was boli moze kosc lonowa ?? bo ja jak chodze to czuje taki tepy bol jak by mi cos uciskalo na kosc !! najlepiej jak siedze albo leze
ale mysle ze w pierwszej jest gorzej bo bolalo
Ginka mnie dziś zagięła pytaniem jaki stosuję płyn do miejsc intymnych hehe. No ale akurat nazwy nie pamiętałam. Poleciła Tamtum Rosa czy siakoś tak.

co jest bezpieczne na zbicie temperatury u ciężarnej?
lepiej zbij temperature bo jesli jest powyzej 38 ty nie jest za ciekawie:-(będzie dobrze, zdrówka życzę ;-)
przeżyłam swoją pierwszą rocznicę, ufff![]()
a właśnie, przy okazji - mam takiego problema...
w moim mieście nie ma porodówki, jest najbliższa w miasteczku oddalonym o ok.20km. Tam chciałam rodzić, ale przeczytałam artykuł w gazecie i już nie chcę(możecie przeczytać krótki artykulik: http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090910/POWIATSLUPSKI/179623191 )Następny szpital jest ok.45-55km stąd... Co myślicie? Zdążymy dojechać w razie czego?
a kilometry napewno wytrzymasz;-)Hejka. A ja już po USG!) Byłam z Moim Kochaniem.
No to tak:
Maleńka oczywiście 26 tydzień, waży 833g) Podczas USG przecierała sobie oczka
Ma zdrowe cudne i cudnie bijące serduszko z 4 komorami jak być powinno, 2 półkule, mózg - wsjo w normie, zdrowa
Stópki takie rozkoszne
Pani mówiłam, że Mała ma zgrabne nóżki
No i że cała mamusia z wyglądu
Mam dużo wód płodowych. Szyjka długa zamknięta, macica nad pępkiem jak być powinno
Nie ma żadnej infekcji
Widziałam też aortę, żołądek.
Wypytałam ginkę o to co chciałam. SZCZEPIENIA NIEDOZWOLONE W CIĄŻY PRZECIW GRYPIE! Pytałam też o szpital, w którym chcę rodzić i w sumie same superlatywy. Więc na pewno tam będę rodzić. Ok listopada zajedziemy pooglądać porodówkę. Pytałam też o farbowanie. Niezbyt dozwolone, chyba, że do 3% stężenie. Ale nie będę ryzykować. Kolejna wizyta 12.10. Wagę mam 2.6kg na plusieGinka powiedziała, że fajnie, że jestem szczupła bo lepszy obraz na USG
Zdjęcie Myszki wkleję wieczorem
![]()
Ja tez za ok 2 tygodnieja dopiero za 2 tygodnie((