reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
w 8 miesiacu na 100% chodzi o pluca i jak jest akcja porodowa to daja matce bardzo silne sterydy przyspieszajace rozwoj pluc u dziecka, czesto przetrzymanie kilku dni po takich sterydach daje dziecku duyze szanse na samodzielne oddychanie po urodzeniu !!
Mea ja dostałam jeden zastrzyk na rozwiniecie nie dokonca rozwinietych jeszcze pecherzykow plucnych u malego ....tego samego dnia byla wykonana cesarka - maly sam oddychal nie potrzebowal respiratora :)
7 siodmym miesiacu te pluca sa jeszcze mniej wyksztalcone niz w 8 :tak:

Mam pytanko,czy wasza wydzielina ''dolna'' tez jest taka wodnista:confused:bo u mnie normalnie jak woda:szok:i juz schizy mam czy to nie wody:szok:jestescie bardziej doswiadczone:tak:licze na odpowiedz starszych kolezanek:tak:

Ja nie wiem co ci powiedziec bo nie mam zadnej wydzieliny:tak:ale to tylko dlatego ze mialam cytologie I,w pierwszej ciazy mialam uplawy i raz byly mleczne a raz wodnite:tak:
A duzo tego masz?Dlugo sie tak dzieje czy dopiero teraz?

Jestem już po wizycie, a raczej dopiero wróciłam do domu. Dostałam nowe witaminy, rutinoscorbin, żelazo i magnez, mam przyjmować na stawianie się bezbonka 3 x dziennie nospę i lezeć duuuuużo ........ szyjka wsio ok, ale mam niepokojace skurcze :/ Nie chciała mi podać wagi malca: ''się teraz nie robi pomiarów'' - cokolwiek to znaczy, ale stwierdziła, że duży - cokolwiek to znaczy :crazy:

Mam się wyrkiem opiekować jak własnym męzem i z Niego nie wyłazić :crazy: nawet nie mogę sobie posprzątać :/

Niestety takie sa zalecenia jak cos sie nie tak dzieje:-(ja tez powinna lezec jak najwiecej i jakos mi to nie wychodzi:no:dbaj o siebie a bedzie dobrze;-)

NeSSi korzystaj z tego leżenia, bo jak się Maleństwo urodzi, to jeszcze za tym zatęsknisz:) Dobrze, że maluch zdrowy.
Natalka ja słyszałam ,że dla dziecka lepiej się urodzić w 7 miesiącu niż w 8, kurcze tylko zapomniałam dlaczego.

Tez sluyszalam ze lepiej jest urodzic w 7 niz w 8:tak:i to nie jest zaden zababon:no:jest tak jak pisze Mea:tak:wlasnie chodzi o pluca:tak:

To ja nie rozumiem teraz. Wychodziłoby że w 7.miesiącu są lepie rozwinięte niż w 8... :sorry2: Bo mówimy o tym , że "lepiej urodzić w 7 niż w 8 miesiacu". Ja umysł ścisły nie jestem w stanie tego pojąć.. :D:-D:-D

jeszcze raz napisze - TO JEST RACZEJ JAKAS DZIWNA PARANOJA BO IM DLUZEJ DZIECKO JEST W BRZUSZKU TYM DLA NIEGO LEPIEJ !!!

kopciuszku ja napisalam tylko ze w 8 miesiacu pluca nie sa jeszcze dobrze rozwiniete !! ale nie wiem nic zeby dziecko mialo w 7 miesiacu wieksze sznse na przezycie niz w 8 !!

w 7 miesiacu mysle ze inkubator z respiratorem to MUS a w 8 miesiacu dziecko juz moze radzic sobie samo !!

kopciuszku ja napisalam tylko ze w 8 miesiacu pluca nie sa jeszcze dobrze rozwiniete !! ale nie wiem nic zeby dziecko mialo w 7 miesiacu wieksze sznse na przezycie niz w 8 !!

w 7 miesiacu mysle ze inkubator z respiratorem to MUS a w 8 miesiacu dziecko juz moze radzic sobie samo !!
NO wlasnie mea to o to chodzi ,tak tłumaczyli mi lekarze , w 7 miesiacu pluca dziecka nie zaczynaja tego procesu rozwoju pluc i respirator jest potrzebny ot co , w 8 miesiacu maluszkowi zaczynaja wyksztalcac sie pecherzyki plucne czy cos tak takiego ...i maluch moze zaczac oddychac sam lub nie ,mi dla spokojnosci podali zastrzyk aby pomoc malemu w wytworzeniu tych pecherzykow czy jak to sie zwie.

Prawda jest taka ze kazdy dzien w macicy jest bezcenny dla maluszka im blizej terminu porodu wyjdzie tym lepiej dla niego ,bedzie bardziej rozwiniete i silniejsze niz mialaby szybciej sie urodzic !

jak to wytlumaczyz z medycznego punktu widzenia nie mam pojecia ,mi lekarze przedstawili to mniej wiecej tak - a sciemniac mnie napewno nie sciemiali gdyz chodzilo o zycie mojego dziecka i moja cieta macice :szok:

Dziewczyny, macie już wybrany wózek?? Ja nie :-:)-:)-(
Byłam dzisiaj w dwóch hurtowniach i nic mi się nie podoba, nie należę do wybrednych osób, a w każdym coś mi nie odpowiada- miałam już dziecko, miałam wózek i wiem jakie rzeczy są dla mnie ważne ale nie znalazłam takiego :szok::szok::szok:
Może źle szukam. Powiedzcie co wybrałyście please:happy2:
My cappucino w koła NOWY Matrix na pompowanych kołach +Fotelik GRATIS (695932642) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Do góry