grudnióweczka
Fanka BB :)
To ja nie rozumiem teraz. Wychodziłoby że w 7.miesiącu są lepie rozwinięte niż w 8...mea właśnie tak mi się kojarzy, że to coś z płucami.

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To ja nie rozumiem teraz. Wychodziłoby że w 7.miesiącu są lepie rozwinięte niż w 8...mea właśnie tak mi się kojarzy, że to coś z płucami.
Mea ja dostałam jeden zastrzyk na rozwiniecie nie dokonca rozwinietych jeszcze pecherzykow plucnych u malego ....tego samego dnia byla wykonana cesarka - maly sam oddychal nie potrzebowal respiratoraw 8 miesiacu na 100% chodzi o pluca i jak jest akcja porodowa to daja matce bardzo silne sterydy przyspieszajace rozwoj pluc u dziecka, czesto przetrzymanie kilku dni po takich sterydach daje dziecku duyze szanse na samodzielne oddychanie po urodzeniu !!
Mam pytanko,czy wasza wydzielina ''dolna'' tez jest taka wodnistabo u mnie normalnie jak woda
i juz schizy mam czy to nie wody
jestescie bardziej doswiadczone
licze na odpowiedz starszych kolezanek
![]()
Jestem już po wizycie, a raczej dopiero wróciłam do domu. Dostałam nowe witaminy, rutinoscorbin, żelazo i magnez, mam przyjmować na stawianie się bezbonka 3 x dziennie nospę i lezeć duuuuużo ........ szyjka wsio ok, ale mam niepokojace skurcze :/ Nie chciała mi podać wagi malca: ''się teraz nie robi pomiarów'' - cokolwiek to znaczy, ale stwierdziła, że duży - cokolwiek to znaczy
Mam się wyrkiem opiekować jak własnym męzem i z Niego nie wyłazićnawet nie mogę sobie posprzątać :/
NeSSi korzystaj z tego leżenia, bo jak się Maleństwo urodzi, to jeszcze za tym zatęskniszDobrze, że maluch zdrowy.
Natalka ja słyszałam ,że dla dziecka lepiej się urodzić w 7 miesiącu niż w 8, kurcze tylko zapomniałam dlaczego.
To ja nie rozumiem teraz. Wychodziłoby że w 7.miesiącu są lepie rozwinięte niż w 8...Bo mówimy o tym , że "lepiej urodzić w 7 niż w 8 miesiacu". Ja umysł ścisły nie jestem w stanie tego pojąć..
![]()
No włacha.jeszcze raz napisze - TO JEST RACZEJ JAKAS DZIWNA PARANOJA BO IM DLUZEJ DZIECKO JEST W BRZUSZKU TYM DLA NIEGO LEPIEJ !!!
NO wlasnie mea to o to chodzi ,tak tłumaczyli mi lekarze , w 7 miesiacu pluca dziecka nie zaczynaja tego procesu rozwoju pluc i respirator jest potrzebny ot co , w 8 miesiacu maluszkowi zaczynaja wyksztalcac sie pecherzyki plucne czy cos tak takiego ...i maluch moze zaczac oddychac sam lub nie ,mi dla spokojnosci podali zastrzyk aby pomoc malemu w wytworzeniu tych pecherzykow czy jak to sie zwie.kopciuszku ja napisalam tylko ze w 8 miesiacu pluca nie sa jeszcze dobrze rozwiniete !! ale nie wiem nic zeby dziecko mialo w 7 miesiacu wieksze sznse na przezycie niz w 8 !!
w 7 miesiacu mysle ze inkubator z respiratorem to MUS a w 8 miesiacu dziecko juz moze radzic sobie samo !!
My cappucino w koła NOWY Matrix na pompowanych kołach +Fotelik GRATIS (695932642) - Aukcje internetowe AllegroDziewczyny, macie już wybrany wózek?? Ja nie :--
-(
Byłam dzisiaj w dwóch hurtowniach i nic mi się nie podoba, nie należę do wybrednych osób, a w każdym coś mi nie odpowiada- miałam już dziecko, miałam wózek i wiem jakie rzeczy są dla mnie ważne ale nie znalazłam takiego
Może źle szukam. Powiedzcie co wybrałyście please![]()
Ja słyszałam, ale też nie wiem o co chodzi. Bo dla mnie zawsze to było jasne, że im później się dzidzia urodzi tym lepiej.. Hm..napisałam w poście powyżej,że jak dla mnie na zrowy rozum to też jest dziwne
pytam czy ktoś też to słyszał![]()