reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2009

Natalka oj niekiedy wizyty państwowe bardzo różnią się od prywatnych:-(
Ja np usg miałam w 8 tyg, 16, 22 teraz 1 paż będzie w 30 tyg i może uda się jeszcze przed porodem zrobić!!!!Na pewno wolałabym mieć co miesiąc!
A z badaniami jeszcze gorzej! do tej pory tylko raz badali mi krew ( oprócz glukozy) i dwa razy mocz!!! I skąd maję wiedzieć czy nie mam anemii?:no:
Szyjkę badał mi dwa razy! I więcej nie będzie!

Ale dopóki jest wszystko dobrze to mi wystarcza.
Wiem że gdyby coś mi się nie podobało to zawsze mogę się przejść gdzieś prywatnie:-p

Karnitynka super że pomuślne wiadomości!

Wiesz co moze czasami lepiej nie wiedziec ze cos jest nie tak;-)czlowiek sie niepotrzebnie czasami martwi.

reklama
ale zgadzam sie z aga ze czesto jest roznica pomiedzy wizytami prywatnymi a na NFZ ... aczkolwiek znam to ze slyszenia bo moj lekarz nigdy na NFZ nie przyjmowal wiec sama nie mam co porownywac ... nie mowiac o tym ze moj lekarz zleca wybitnie malo badan jak tak porownuje z wami ... ale to on wie co mi trzeba a nie ja ...

Natalka oj niekiedy wizyty państwowe bardzo różnią się od prywatnych:-(
Ja np usg miałam w 8 tyg, 16, 22 teraz 1 paż będzie w 30 tyg i może uda się jeszcze przed porodem zrobić!!!!Na pewno wolałabym mieć co miesiąc!
A z badaniami jeszcze gorzej! do tej pory tylko raz badali mi krew ( oprócz glukozy) i dwa razy mocz!!! I skąd maję wiedzieć czy nie mam anemii?:no:
Szyjkę badał mi dwa razy! I więcej nie będzie!

Ale dopóki jest wszystko dobrze to mi wystarcza.
Wiem że gdyby coś mi się nie podobało to zawsze mogę się przejść gdzieś prywatnie:-p

Karnitynka super że pomuślne wiadomości!

no włąśnie dlatego pisałam,że nie wiem jak to jest państwowo bo ja chodzę prywatnie i mam wizytę co 2-3 tygodnie na której badana jest szyjka, mogę sobie posłuchać serduszko:tak:i w ogóle takie rutynowe badania więc ja jestem zadowolona

Mea ja też mam ostatnio jakiś pociąg do ludzi i ciągle gdzieś wybywam z mężem:-D

idę robić budyniek malinowy-Kopciuszku chcesz???
ściągnęłam właśnie kołysankę dla okruszka i włączyłam mojemu okruszkowi-jest niezawodna-3 min i cisza w brzuchu
teraz trzeba wszystko powoli robić co by dzidzi nie obudzić-niech śpi smacznie:tak::tak:za siebie i mamę

Hej ja dziś od rana męczę się z fachowcami montującymi kaloryfery. Masakra we własnym domu czuję się jak intruz:eek: no ale poprawiłam sobie humorek i wciągnęłam 2 bułeczki z masełkiem i miseczkę żurku a to popiłam mlekiem z miodem:szok:-na moje choróbsko. Teraz czuję się jak słonica, mojego maluszka czuję dziś wyjątkowo wysoko więc całe żebra mam okopane:):-D:-D
Ja właśnie też jak słonica się czuję. Na obiad zjadłam barszczyk, pół dużej rolady i brokułę a to wsjo popiłam sokiem cytrynowym co by żelazo lepiej się wchłaniało.

ściągnęłam właśnie kołysankę dla okruszka i włączyłam mojemu okruszkowi-jest niezawodna-3 min i cisza w brzuchu
teraz trzeba wszystko powoli robić co by dzidzi nie obudzić-niech śpi smacznie:tak::tak:za siebie i mamę

hah, fakt, jest niezawodna, już o niej kiedyś pisałam. moja też się momentalnie uspokaja :tak:

a ja ocipieję zaraz... od rana staram się zamówić wózek Niuni i co chwila zmieniam zdanie... i waham się między Jedo a Implastem, Roan Marita, Chicco i ABC Design... :confused2:

dwa ostatnie odpadły...
i chyba raczej zdecyduję się na ciemny wózek a nie beż, tak jak chciałam do tej pory, bo wyjadę u siebie na jeden spacer i wróci cały brudny.

Ostatnia edycja:
no włąśnie dlatego pisałam,że nie wiem jak to jest państwowo bo ja chodzę prywatnie i mam wizytę co 2-3 tygodnie na której badana jest szyjka, mogę sobie posłuchać serduszko:tak:i w ogóle takie rutynowe badania więc ja jestem zadowolona

Mea ja też mam ostatnio jakiś pociąg do ludzi i ciągle gdzieś wybywam z mężem:-D

idę robić budyniek malinowy-Kopciuszku chcesz???
Moja Myszka wczoraj przespała połowę Roczku. Tę gdzie nie jadłam - musiało się jej nudzić:D Bo jak jem to zaraz jest obudzona:-p Głodomorek po tatusiu:-)

Co do wizyt u gin to ja mam na każdej zawsze mierzone ciśnienie, jestem ważona, mam sprawdzone wyniki badań i skierowanie na inne jeśli jest potrzeba, Maleństwo ma tętno sprawdzane, potem ja mam przegląd ''techniczny'' w celu sprawdzenia szyjki, macicy oraz czy jest infekcja, potem USG gdzie dokładnie ogląda Małą no i wywiad, jak mam pytania to zadaję a jak nie to nie:-p

Moja Myszka wczoraj przespała połowę Roczku. Tę gdzie nie jadłam - musiało się jej nudzić:D Bo jak jem to zaraz jest obudzona:-p Głodomorek po tatusiu:-)

Co do wizyt u gin to ja mam na każdej zawsze mierzone ciśnienie, jestem ważona, mam sprawdzone wyniki badań i skierowanie na inne jeśli jest potrzeba, Maleństwo ma tętno sprawdzane, potem ja mam przegląd ''techniczny'' w celu sprawdzenia szyjki, macicy oraz czy jest infekcja, potem USG gdzie dokładnie ogląda Małą no i wywiad, jak mam pytania to zadaję a jak nie to nie:-p
ja jakoś specjalnie nigdy nie miałam pytań ale teraz to chyba już od dziś zacznę je spisywać-przede wszystkim muszę wypytać jakie atrakcje funduje szpital i ile takie przyjemności kosztują:-D

reklama
Do góry