reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2009

a ja ocipieję zaraz... od rana staram się zamówić wózek Niuni i co chwila zmieniam zdanie... i waham się między Jedo a Implastem, Roan Marita, Chicco i ABC Design... :confused2:
dwa ostatnie odpadły...

Chérie a jaki model wózka rozważałaś z ABC i dlaczego odpadł? ;-)
Ja się zastanawiam nad 4TEC, ale nie widziałam i nie macałam go jeszcze, więc nie wiem czy jest ok :eek:
No i ja też wolałabym jednak ciemny wózeczek ;-)

reklama
Chérie a jaki model wózka rozważałaś z ABC i dlaczego odpadł? ;-)
Ja się zastanawiam nad 4TEC, ale nie widziałam i nie macałam go jeszcze, więc nie wiem czy jest ok :eek:
No i ja też wolałabym jednak ciemny wózeczek ;-)

ja patrzyłam na Rodeo, ale w sumie zrezygnowałam z powodu dostępnej kolorystyki... takie jakieś nijakie. no i raczej wolę 4 koła a nie 3.
a 4tec trochę za nowoczesny jak dla mnie :-p

Ostatnia edycja:
ale zgadzam sie z aga ze czesto jest roznica pomiedzy wizytami prywatnymi a na NFZ ... aczkolwiek znam to ze slyszenia bo moj lekarz nigdy na NFZ nie przyjmowal wiec sama nie mam co porownywac ... nie mowiac o tym ze moj lekarz zleca wybitnie malo badan jak tak porownuje z wami ... ale to on wie co mi trzeba a nie ja ...
Hej! Ja też chodzę z NFZ na początku ciazy miałam robioną morfologię, grupę krwi i mocz i teraz dostałam skierowanie znhowu na mocz i morfologię, nic więcej, żadnej glukozy a nic, mój lekarz mówi, że to jest niepotrzebne skoro widzi,że dzidzia rozwija sięprawidłowo i mi nic nie jest, doktorek leczył dużo moich koleżanek i w ten sam sposób i urodziło zdrowe duże dzidziusie więc o perfekcjonalizm się nie boję.Co wizytę (co 4 tyg.) mam USG, ciśnienie i jestem ważona. Na usg robi wszystkie pomiary dzidzi i wogóle jeśli cos mnie nie pokoi to pytam. Zdjęcie mam na razie tylko jedno ale to przez moją skiężniczkę, bo nie chce się ustwić do fotografii :) Razpojechałam prywatnie do niego i żałuję, bo zrobił mi to samo a trzymał krócej bo miał już dużą kolejkę a wiadomo że jak kasa to sięchce jak najwięcej osób przyjąć. Buziole !!!! Lecę robić budyń męzusiowi !

Hej! Ja też chodzę z NFZ na początku ciazy miałam robioną morfologię, grupę krwi i mocz i teraz dostałam skierowanie znhowu na mocz i morfologię, nic więcej, żadnej glukozy a nic, mój lekarz mówi, że to jest niepotrzebne skoro widzi,że dzidzia rozwija sięprawidłowo i mi nic nie jest, doktorek leczył dużo moich koleżanek i w ten sam sposób i urodziło zdrowe duże dzidziusie więc o perfekcjonalizm się nie boję.Co wizytę (co 4 tyg.) mam USG, ciśnienie i jestem ważona. Na usg robi wszystkie pomiary dzidzi i wogóle jeśli cos mnie nie pokoi to pytam. Zdjęcie mam na razie tylko jedno ale to przez moją skiężniczkę, bo nie chce się ustwić do fotografii :) Razpojechałam prywatnie do niego i żałuję, bo zrobił mi to samo a trzymał krócej bo miał już dużą kolejkę a wiadomo że jak kasa to sięchce jak najwięcej osób przyjąć. Buziole !!!! Lecę robić budyń męzusiowi !

też tak miałam z glukozą ale ostatnio uznał, że najwyższy czas ją zrobić. w końcu to badanie obowiązkowe w ciąży.
też chodzę na NFZ, co 3 tygodnie, najpierw ważenie i mierzenie ciśnienia a później badanie, usg i rozmowa. zdecydowanie bardziej podoba mi się ta opieka niż moje ostatnie przeżycia w prywatnym gabinecie... ale najwidoczniej trafiłam na debila. jednak uraz został :sorry:

ps. a z badań miałam 2 razy mocz, 2 razy morfologię, wr, hbs no i glukozę, także chyba wszystko.

Dzięki Chérie :-)
Ja chodzę prywatnie do lekarza, ale firma mi opłaca cały pakiet :tak:
Na każdej wizycie (do tej pory co 3-4 tyg., teraz zaczynam co 2 tyg.) jestem ważona i mam mierzone ciśnienie. Dodatkowo fotelik i USG (do tej pory miałam chyba 7, albo 8 razy). No i skierowanie na badania (mocz + morfologia), + na początku HIV, toxo, cytomegalia, WR i miałam 2 razy robioną glukozę (w 17tc i 26tc).
Na pierwszej wizycie (święta wielkanocne) byłam u lekarza z NFZ na Podkarpaciu i powiem, że byłam bardzo pozytywnie zaskoczona ;-) Doktor zbadał mnie, zrobił USG, dał skierowanie na badania (mocz, morfologia, toxo, cyto i WR), odpowiedział na duuuuużo pytań mimo świąt i kazał przyjść za 2tyg., żeby było widać już pracujące serduszko (poszłam już do swojej lekarki w W-wie)... Także wizyta jak najbardziej pozytywna ;-)

Dzięki Chérie :-)
Ja chodzę prywatnie do lekarza, ale firma mi opłaca cały pakiet :tak:
Na każdej wizycie (do tej pory co 3-4 tyg., teraz zaczynam co 2 tyg.) jestem ważona i mam mierzone ciśnienie. Dodatkowo fotelik i USG (do tej pory miałam chyba 7, albo 8 razy). No i skierowanie na badania (mocz + morfologia), + na początku HIV, toxo, cytomegalia, WR i miałam 2 razy robioną glukozę (w 17tc i 26tc).
Na pierwszej wizycie (święta wielkanocne) byłam u lekarza z NFZ na Podkarpaciu i powiem, że byłam bardzo pozytywnie zaskoczona ;-) Doktor zbadał mnie, zrobił USG, dał skierowanie na badania (mocz, morfologia, toxo, cyto i WR), odpowiedział na duuuuużo pytań mimo świąt i kazał przyjść za 2tyg., żeby było widać już pracujące serduszko (poszłam już do swojej lekarki w W-wie)... Także wizyta jak najbardziej pozytywna ;-)

a gdzie na Podkarpaciu? (bo ja stąd :-p)

a ja ocipieję zaraz... od rana staram się zamówić wózek Niuni i co chwila zmieniam zdanie... i waham się między Jedo a Implastem, Roan Marita, Chicco i ABC Design... :confused2:

dwa ostatnie odpadły...
i chyba raczej zdecyduję się na ciemny wózek a nie beż, tak jak chciałam do tej pory, bo wyjadę u siebie na jeden spacer i wróci cały brudny.

pamietaj ze ciemne lubia blaknac i sa potem juz nie takie jak trzeba

no włąśnie dlatego pisałam,że nie wiem jak to jest państwowo bo ja chodzę prywatnie i mam wizytę co 2-3 tygodnie na której badana jest szyjka, mogę sobie posłuchać serduszko:tak:i w ogóle takie rutynowe badania więc ja jestem zadowolona

Mea ja też mam ostatnio jakiś pociąg do ludzi i ciągle gdzieś wybywam z mężem:-D

idę robić budyniek malinowy-Kopciuszku chcesz???
ściągnęłam właśnie kołysankę dla okruszka i włączyłam mojemu okruszkowi-jest niezawodna-3 min i cisza w brzuchu
teraz trzeba wszystko powoli robić co by dzidzi nie obudzić-niech śpi smacznie:tak::tak:za siebie i mamę

Ja tez ide zrobic budyn tylko ze u mnie bedzie waniliowy:tak:
Dzis dzien budyniu widze:-D

Moja Myszka wczoraj przespała połowę Roczku. Tę gdzie nie jadłam - musiało się jej nudzić:D Bo jak jem to zaraz jest obudzona:-p Głodomorek po tatusiu:-)

Co do wizyt u gin to ja mam na każdej zawsze mierzone ciśnienie, jestem ważona, mam sprawdzone wyniki badań i skierowanie na inne jeśli jest potrzeba, Maleństwo ma tętno sprawdzane, potem ja mam przegląd ''techniczny'' w celu sprawdzenia szyjki, macicy oraz czy jest infekcja, potem USG gdzie dokładnie ogląda Małą no i wywiad, jak mam pytania to zadaję a jak nie to nie:-p

Tak samo to wyglada u mnie:tak:tylko powiedz mi w jaki sposob gin ci sparwdza czy nie ma infekcji?

reklama
Do góry