reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2009

Czyli ja pewnie też będę szła na taką konsultację. Ja chodzę prywatnie, więc w sumie za dużo nie czekam na wizytę, z 2 dni:) Muszę mojej gince o soczewkach powiedzieć bo z nimi mam tak, że ich w ogóle nie czuję i moja ginka nawet nie wie, że mam wadę wzroku. Normalnie mnie zabije:p Nie jest to duża wada.
mój gin też jeszcze nie wie :-D
a jaką wade masz?
ja mam malenkie połóweczko na plusie :-D

reklama
U mnie na karteczce co miałam ostatnio badania pod względem soczewek mam napisane -1.75. Dla mnie to nie tak dużo, ale tak się na tym znam, że hoho. Tak czy siak w soczewkach świat jest piękny;D Haaa i w niczym soczewki nie przeszkadzają.

nie wiem jak to wygląda w Irlandii, pisałam o Polsce.
moje badanie po obciążeniu glukozą (którą też musiałam kupić sama) wyglądało tak samo, jak cukrzyk sprawdza u siebie poziom cukru - kuje paluszki i na pasek testowy. może gdybym zapłaciła za badanie 30 zł też byłabym kuta po kilkanaście razy, ale że kobieta zrobiła mi na czarno to i wynik był od razu.

Cherie - wychodzi na to, że co przychodnia to zwyczaj. Ja w Polsce miałam test glukozy z żyły ale tylko dwa razy mi pobierali - przed wypiciem, na czczo i godzinę po wypiciu glukozy i tyle. Z palca nikt nie chciał. Dlatego byłam bardzo zdziwiona zwyczajami panującymi w Irlandii. Przyzwyczaiłam się już w każdym razie i niewiele mnie już chyba zdziwi.

a ja znowu od rana wqrwiam sie na tesciowa ... juz mnie ta baba naprawde slabi !! wymyslila sobie malowanie akurat teraz okien u mnie w pokoju /mamy stare drewniane/ wiec jej tlumacze ze mam uczulenie na farbe olejna i mariusz to zrobi od zewnatrz zeby w pokoju nie smierdzialo to NIE BO ONA CHCE TAK !! i tlumacz debilce ze ja sie zaraz zaczne dusic !!!! jak sie wqrwie to sie zbiore do mamy na caly tydzien i niech maluje te okna w cholere !!

Mea_osi - a co to za babsko???? Nie dość, że masz alergię, to jeszcze w ciąży jesteś. To raczej podwójne przeciwwskazanie?

Czesc dziewczynki u mnie tez juz jesien na calego a jeszcze 2 dni temu lato za oknem bylo:) Najlepsze jest to ze nie mam kurtki bo nic nie moge znalesc co mi sie podoba dobrze ze mialam kamizelke z kapturem pikowana ale sie juz ledwo dopielam mysle ze na 2-3 tyg styka hehe a w tym czasie przeszukam sklepy;)
Ehhh te tesciowe niektore to krwi napsuja wspolczuje. NIe moge sie dolaczyc do narzekajacych moja tesciowka jest swietna o wszystkim mozna z nia pogadac zawsze pomoze i zero wtracania i "dobrych rad" zlota kobieta slowa zlego na nia nie powiem.

Karnitynka - ja pożyczyłam cieplejszą kurtkę od mojej przyjaciółki. Ona nosi rozmiar 14-16 i jest trochę wyższa ode mnie, kurtałka jest jeszcze luźna, do Grudnia da radę, poza tym mam jeszcze takie wełniane poncho akurat do samochodu i na cieplejsze dni. Tu śniegu nie ma:-)
Ja teściowej nie mam, bo niestety już nie żyje i to od 13 lat, ale Twojej gratuluję.
Taka refleksja mnie naszła - chciałabym żeby kiedyś jakaś moja synowa napisała o mnie tak jak Ty piszesz o swojej teściówce:-)

Tak czy siak w soczewkach świat jest piękny;D Haaa i w niczym soczewki nie przeszkadzają.

Georgina - a mój Hubert dostał uczulenia na soczewki:-))))) Ma -2 w jednym oku i -1.75 w drugim. Okulary nosi jak mu przypomnę....

a ja znowu od rana wqrwiam sie na tesciowa ... juz mnie ta baba naprawde slabi !! wymyslila sobie malowanie akurat teraz okien u mnie w pokoju /mamy stare drewniane/ wiec jej tlumacze ze mam uczulenie na farbe olejna i mariusz to zrobi od zewnatrz zeby w pokoju nie smierdzialo to NIE BO ONA CHCE TAK !! i tlumacz debilce ze ja sie zaraz zaczne dusic !!!! jak sie wqrwie to sie zbiore do mamy na caly tydzien i niech maluje te okna w cholere !!
nie daj za wygrana i nie ustepuj za zadne skarby swiata:-D

Mi sie jeszcze popsula cera, myslalam ze bedzie lepiej bo lepsza dieta, brak uzywek:-D
a tu takie rozczarownie bardzo niekorzystnie wygladam, a mowia ze chlopak dodaje urody;-)

Kasiekkrk - taaaa.... jasne.... Pierwsza ciąża - bosko: piękna cera, pazury długie, cudowne samopoczucie, masakryczna ochota na sok z ogórków, no i chłopak! Druga: rzyganie od rana do nocy, cera szara, krosty, włosy przetłuszczone po jednym dniu, wory pod oczami, ochota na batony i colę, no i chłopak, teraz: przez dwa miesiące nie wiedziałam, że w ciąży jestem tak świetnie się czułam (mało tego dwa pierwsze testy wyszły negatywne), ochotę mam na wszystko jak leci, ale najbardziej na lody, białe Toblerone i oliwki... - chłopak:cool2:

dziewczyny czy sama wada lub astygmatyzm nie kwalifikue do cesarki??
bo ja slyszalam ze musi byc nadcisnienie w galce ocznej i obawy przed odklejeniem siatkowki...
jak tego nie ma to podobno sama wada i astygmatyzm (bo tez mam) nie dyskwalifikuja nas do porodu SN..
nie wiecie jak jest dokladnie?

reklama
dzien dobry :) co tam u was kobietki ?
ja ze wzgledy na pogode siedze w domku jak na uwiezi... i montuje obiadek dla meza:) niech sie cieszy jak wroci z pracy.... nie mam tylko pomyslu na 2-gie danie..... moze mi cos podpowiecie:)

...o kurcze dzis mija 30 tydzien :)

Do góry