reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
oszlaałyście! tyle stron :eek:

nie dałam rady już doczytać bo i tak doczytałam 20 i padam... :tak:

byliśmy wczoraj na weselu i stąd moja nieobecność 2 dniowa ;-)

Ja słyszałam opowieść, jakoby jeden tatuś po długim i ciężkim porodzie rzekła do swej kobiety: "ja bym to zrobił lepiej i szybciej". Się udławiłam wtedy prawie :-D

I podobny tekst: "nie da się szybciej? Za 2 godziny jest mecz"
mój mąż na sali porodowej zapytał mnie "długo to będzie jeszcze trwać? bo się nudze i głodny jestem :-D:-D:-D" myślałam że padne ;-)

joanna świetny ten kombinezonik! choć ja osobiście nie lubie takich "z bucikami" bo raz taki zakładałam przy Dominice i wiecznie spadały te buciku jak kopała nóżkami

gogana gratuluje syncia! :-)

Dziewczyny co kupujecie dla dzidzi do kąpieli zaraz po urodzeniu???
ja kupuje serie kosmetyków Emolium :tak: przy Dominice początkowo używałam serii Nieva ale strasznie jej wysuszyła skóre.. zaczęły się straszne problemy skórne ze względu na alergie i teraz wole nie ryzykować i od razu kupuje Emolium :tak:
szampon, emulsje do ciała, krem do ciała, płyn do kąpieli.. no wszystko :-)

szfagierka uzywala przez pierwsze miesiace oliatum i sobie chwalila ale powiedziala ze rownie dobra jest nivea i wiele tansza !!! ja rozumiem ze na dziecku nie ma co oszczedzac ale przesadzac tez nieteges ...
No właśnie po co niepotrzebnie przepłacać:tak: a chusteczki jakieś znanej firmy czy to obojętne? Heh ale dziś ciekawska jestem

No właśnie po co niepotrzebnie przepłacać:tak: a chusteczki jakieś znanej firmy czy to obojętne? Heh ale dziś ciekawska jestem

ja nie przepadam za zapachem niektorych chusteczek i chyba postawie na bambino ktore mam sprawdzone !! zobacze jeszcze jak pachnie nivea /bo nie sprawdzalam/ ale na 200% odpadaja chusteczki pampers bo mnie mdli jak je czuje !!

ja nie przepadam za zapachem niektorych chusteczek i chyba postawie na bambino ktore mam sprawdzone !! zobacze jeszcze jak pachnie nivea /bo nie sprawdzalam/ ale na 200% odpadaja chusteczki pampers bo mnie mdli jak je czuje !!
Ja kupiłam jakieś bezmarkowe na próbę. Ale chce koniecznie z wielokrotnym zamknięciem, żeby nie schły

Ja mogę od siebie polecić do mycia mydełko bambino!

Do smarowania na początku też używałam oliwki bambino...tak fajnie pachnie dzidziuśkiem...ale mała miała po nich potówki i pani dermatolog poleciła mi właśnie emolium....dużo tańsze niż oilatum a bardzo wydajne! Butla za 30 zł spokojnie starcza na prawie 3 miesiąca! Płyn do kąpieli też raz kupiłam ale mało wydajny i nie używa się juz wtedy mydla a ja jakoś wolałam myć namydloną ręką niż tak "samą " wodą!

Z chusteczek do dziś kupuję "dzidziusie" i są super! Nie tak strasznie perfumowane jak z pampersa i dokładnie tak wilgotne jak powinny być!

Ale w sensie płyn do kąpieli mydełko czy jakaś emulsja???:-)
A co do głośników to mój też szalał, że chce sobie kupić tylkko ciekawe po co jak przy małym puszczać muzyki głośno nie będzie haha:-D

ja wiem, że niestety zacznę od próbek, bo ja mam strasznie wrażliwą skórę, mój mąż też no i prawdopodobnie Mysia też będzie pewnie na coś uczulona. póki co mam kilka próbek Oilatum i Emolium (nas nie uczula, a np. Bubchen tak - mam okropną wysypkę po tych kosmetykach :confused2:) , od płynu do kąpieli po szampon i krem. no a jeśli ją to uczuli to niestety będziemy testować co innego.

ps. J&J nie chce widzieć na oczy, się wycierpiałam po zastosowaniu ich oliwki... a Bambino nie próbowałam jeszcze.

Ostatnia edycja:
a coś o Oilatum słyszałaś??

ponoć najlepsze kosmetyki dla niemowląt, ale cena też piękna...
no ale ja sama wiem jakie mogą być problemy ze skórą więc dla Małej kupię nawet te najdroższe kosmetyki, byleby tylko nie uczulały... alergie i uczulenia skórne to najgorsze co może być.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry