reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Heloł laski;-)ja juz po badaniach,nieszczesna glukoza byla wypita bez cytrynki i nawet nie bylo wymiotow:-)wiec sukces:-)oby teraz tylko zmiescic sie w normie bo w pierwszej ciazy musialam miec 75:tak:po 50 mialam wynik 155 wiec teraz tez sie obawiam.
Dziewczyny, pozdrawiam z Wysp, zebyscie mnie nie zapomnialy!
Mam nadzieje, ze u Was i Dzieciaczkow wszystko OK. Jak wroce w sobote to sprobuje nadrobic, ale watpie czy mi sie uda. W kazdym razie na pewno bede wiernie czytac.

My rowniez pozdrawiamy i czekamy;-)

Mea zaskoczenie co? żeśmy się spotkały? :-D
byłam z mama więc temu se nie pogadałyśmy..
wczoraj nie miałam siły pisać.. bo wróciłam póxnoooo ;/
dzisiaj se Wam wkleje i się pochwalę co już ściagnełam od mamusi z ubranek :-D
jeszcze mamy tylko z Bartkiem kolor pościeli wybrac i ona pójdzie łóżeczko zamawiać :-D
ale żem jest happy :-D

Ale mamusia dobra:tak:oby tak dalej;-)

Swietnie to wyglada:-)

Ja tez czuje sie dziwnie jakos z brzuszkiem przez ostatnie dni ,niby mam brzuch twardy a jakos nie czuje co by twardnial ...cos mnie kulo z lewej strony na wysokosci lozyska ....biegalam do kibelka bo byslalam ze wciaz mi sie siku chceee , no i po poludniu zaczely mnie bolec pachwinyyyyyy ale tak ze trudno bylo mi normalnie chodzic ...az promieniowalo na prawy posladekkkk czy to juz plecy byly ...no masakra jakas ! Myslalam ze zaczynam rodzic ahhahahah :)

Uwazaj na siebie,lepiej byc ostroznym;-)

mialas porod przedwczesny? w ktorym tygodniu urodzilas?
ja sie zastanawiam bo mi z koncem 35 tyg chca odstawic leki a ja na fenoterolu mam kilka skurczy dziennie..jak sie urodzi np w 36 to lezy tez w inkubatorku?

Ja urodzilam w 36 tyg i moja gwiazda byla zaraz po urodzeniu w inkubatorze ale tylko dlatego ze zrobila sie sina.Ogolnie byla na tyle duza i rozwinieta ze nie bylo takiej potrzeby:-)lezala tylko przez noc;-)

reklama
No wlansie dzieki Bogu ze jutro mam wizyte to o wsio bede pytac.Ja powoli zaczynam panikowac moj termin przedwczesnego porodu z Patrykiem sie zbliza w tej ciazy wielkimi krokami a ja glupia shizuje ze historia moze sie powtorzyc ! ehhhh ,wspolczoje jutro mojemu ginowi bo bede marudzic jak ta lala :) ahahh

No i ja pamiętam jak panikowałam w 28 tyg, kiedy to był ten drastyczny dla mnie termin. Miałam wtedy wizyte u gina i zaproponował, że jak tak się boję to może do szpitala sie położe, porobią badania i ja spokojniesza będe, no ale zrezygnowałam, powiedziałam, że nie będę panikować.

No i ja pamiętam jak panikowałam w 28 tyg, kiedy to był ten drastyczny dla mnie termin. Miałam wtedy wizyte u gina i zaproponował, że jak tak się boję to może do szpitala sie położe, porobią badania i ja spokojniesza będe, no ale zrezygnowałam, powiedziałam, że nie będę panikować.

Tak samo bylo u mnie kiedy zblizal sie 9 tydzien ciazy:tak:balam sie zeby nie bylo powtorki:tak:no ale na szczescie nic zlego sie nie stalo:-)trzeba myslec pozytywnie;-)

dobra ja zaliczylam prasowanie i za chwile zabieram sie za rozmrazanie mieska na gulasz i skrobanie ziemniakow ... dzis podeje na obiadek placki ziemniaczane z gulaszem wegierskim :) mniaaaaam :) jakos tak mnie wzielo ostatnio na placki i co poradzic ... ale nicto jedni wcinaja frytki a ja placuchy :)

mialas porod przedwczesny? w ktorym tygodniu urodzilas?
ja sie zastanawiam bo mi z koncem 35 tyg chca odstawic leki a ja na fenoterolu mam kilka skurczy dziennie..jak sie urodzi np w 36 to lezy tez w inkubatorku?

33 tygodniu zaczely mi saczyc sie wody plodowe ,wyladowalam w szpitalu na podtrzymaniu ,napelniali mnie kroplowkami aby maly mial jak najwiecej plynow ! Tak lezalam bez wstawania caly tydzien.jednak miejszym zlem bylo wyciagniecie maluszka w 34 tygodniu niz ciagle podtrzymywanie mojej ciazy.tak w 34 tygodniu ,przez ciecie cesarskie zostalam mama Patryka :) Mimo iz byl malutki ( 1460 gram ,40 cm ) i urodzil sie z zapalniem pluc ,hipotrofia plodu , sinica i moglabym tak jeszcze wymieniac ! maly nie potrzebowal respiratora i sam oddychal. dzis ma 8 lat i czeka na braciszka :)

lekarz napewno wie co robi ,wiec sie nie zmartwiaj!

Aparatka jej, naprawde długo Ciebie nie było. Kuruj się , zdrowiej!!! Niesttey co do leków nie pomoge, najlepiej zajśc do apteki i poprosić o jakies syropki na wzmocnienie, takie jak dla małych dzieci się daje.
ehh z tymi katarami, a jedna moja znajoma tez była chora w 6 miesiacu i gin zabronił jej stosowania czosnku w jakiejkolwiek postaci, ze to niby antybiotyk, pierwszy raz sie z czyms takim spotkałam,

Witam wieczorowo. Zaraz zmykam obejrzeć jakiś filmik i coś zjeść. Muszę się nieco uspokoić, bo właśnie mi moje Kochanie oznajmiło, że gdzieś zgubił kredytówkę. Wydaje mu się, że w domu, ale przetrząsnęliśmy cały i nie ma :no: Pewnie znowu gdzieś położył a ja się tylko denerwuję. Na szczęście już zablokował i żadnych wydatków ekstra na niej nie było, więc choć tyle dobrego. No ale przez parę dni będzie bez dostępu do kasy, więc nie tak różowo. Razem z kartą miał też elektroniczny klucz do pracy, więc teraz musi liczyć na kolegów, że go wpuszczą i wypuszczą jak poprosi. Uziemiony na amen:sorry: Ech, taka ciapcia z tego mojego Mężczyzny... Żeby mi tylko gdzieś dziecka nie zapomniał kiedyś :eek::szok:
Mój Marcin zgubił w zeszłym tygodniu obrączkę :(( ... cholercia masakra, ja telefon on obrączkę ...co jeszcze zgubimy, aż strach pomyśleć, musi teraz iść do złotnika zamówić nową i do księdza poświęcić, ehs ... same problemy :/

witam się i ja!
od dwóch godzin segreguję i piorę to co dostałam:tak:
nie wiem kiedy to skończę ale może dzisiaj mi się to uda
wiem tylko,że muszę teleportować się z mężem do salonu bo cała komoda może braknąć na ciuszki Małej
a ile mam skarpetek:szok:

reklama
33 tygodniu zaczely mi saczyc sie wody plodowe ,wyladowalam w szpitalu na podtrzymaniu ,napelniali mnie kroplowkami aby maly mial jak najwiecej plynow ! Tak lezalam bez wstawania caly tydzien.jednak miejszym zlem bylo wyciagniecie maluszka w 34 tygodniu niz ciagle podtrzymywanie mojej ciazy.tak w 34 tygodniu ,przez ciecie cesarskie zostalam mama Patryka :) Mimo iz byl malutki ( 1460 gram ,40 cm ) i urodzil sie z zapalniem pluc ,hipotrofia plodu , sinica i moglabym tak jeszcze wymieniac ! maly nie potrzebowal respiratora i sam oddychal. dzis ma 8 lat i czeka na braciszka :)

lekarz napewno wie co robi ,wiec sie nie zmartwiaj!
jej jaki dzielny i silny synek byl;-)
ja jutro zaczynam 30 tydzien i kazdy dzien mnie cieszy ze jeden dalej...
moja pierwsza ciaza ale najpierw grozilo poronienie dwa razy w szpitalu bylam a teraz od miesiaca porod przedwczesny i leze...
a wody plodowe moga sie zaczac saczyc bez skurczy?
sorry ze tak pytam o wszystko ale nie chcialabym czego przeoczyc...:-(

Do góry