reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Dołączam się do Was, też przeżyłam narodziny dziewczynek JUTKI .
Nasz czas się nadchodzi dużymi krokami - :tak::tak::tak:
Ja wszystko odkładałam na listopad a nagle zdałam sobie sprawę, że czas zacząć przygotowania.
Tydzień temu byłam na usg 4d i mała waży 1500 gr - wyszłam od lekarza i dostałam doła totalnego ( dodam, że z małą wszystko ok) , może przeraziłam się???- nie wiem - ale humorki mam nie z tej ziemi

reklama
Dzien dobry Dziewczynki:happy:
Ja tak ja i wy strasznie przezyłam wieści od Jutki ...wczoraj zaczełam dziekować Bogu za kolejny zakończony dobrze dzień ciąży:tak: Szczerze mówiąc jestem nieco przerażona ...Jutro ide na nadplanową wizyte do gina- po tej mojej nieszczesnej kolce nerkowej musza mnie skontrolować dodatkowo, więc może uspokoi mnie trochę...ehhh ,ale ta natura płata figle:szok:

jedno musimy sobie jeszcze uswiadomic ... ze przy blizniakach sytuacja wyglada jednak troche inaczej !! maluszki maja zdecydowanie mniej miejsca i troszke inacej sie rozwijaja ... dlatego odrobina chlodnego spojrzenia na rzeczywistosc tez nam by sie przydala !!!

ja coli staram sie nei pic odkad biore leki na cisnienie :) ale czasem z lyczek podpijam jak mam smaka :D

oki jeszcze jedna kwestia ... przy okazji tej listy podobijalam sie do kogos kto jest moderatorem naszego forum ... i tak sie zastanawialam ze moglabym byc moderatorem /bo niby czemu ma byc ktos obcy/ ale sie dowiedzialam ze to "spolecznosc forum ma wybrac kto bedzie moderatorem" wiec postuluje o jakies "wybory" :)

masz zdecydowny głos ode mnie :tak:

A czy wiecie Dziewczyny, co było przyczyną tak wczesnego porodu Jutki? Próbuję nadrobić zaległości - chociaż z wczoraj ale ciężko idzie- bardzo płodne jesteście

dod:
cofam pytanie- znalazłam odpowiedz

jedno musimy sobie jeszcze uswiadomic ... ze przy blizniakach sytuacja wyglada jednak troche inaczej !! maluszki maja zdecydowanie mniej miejsca i troszke inacej sie rozwijaja ... dlatego odrobina chlodnego spojrzenia na rzeczywistosc tez nam by sie przydala !!!
Tak sobie to tłumacze ! Ciąże bliźniacze już na starcie są zagrożone ,ale i tak jakoś mnie to nie uspokaja...od początku mam jakieś przeczucie ,że Gabrysia przyjdzie na świat wcześniej:eek::szok:...oby to wcześniej było np w 37tc :tak:

A czy wiecie Dziewczyny, co było przyczyną tak wczesnego porodu Jutki? Próbuję nadrobić zaległości - chociaż z wczoraj ale ciężko idzie- bardzo płodne jesteście

z tego co pisała nagły ból brzucha , wizyta u gina, szpital i walka o każdy dzien utrzymania ciąży...
Mnie najbardziej własnie to przeraża ,że ja miałam to samo z tą moją kolką (która może prowadzić do wczesnego porodu) ...było wszystko ok a z godziny na godzine z olbrzymim bólem brzucha i pleców wylądowałam z zagrożeniem w szpitalu:szok:
Dziewczyny musimy na prawdę bardzo na siebie uważać i oszczędzać sie najwięcej jak się da !:tak:

dod:
cofam pytanie- znalazłam odpowiedz

najogolniej rzecz ujmujac male cisnely sie na swiat, lekarze chcieli im zrobic troche "pod gorke" ale one byly sprytniejsze :) teraz najwazniejsze zeby jutka sprytnie do dziewczynek dolaczyla i juz bedzie dobrze :)

wczoraj byl wyjatkowy dien wiec ten nawal pisania jest wytlumaczony :D

I ja się witam. Mea masz mój głos także. Hm chyba każda przeżyła wczorajszy dzień. Ja co się przebudziłam to myślałam sobie, że możliwe, że mogę urodzić w każdej chwili. No cóż fakt, że bliźniaczki ale kto wie...

reklama
Do góry