reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Grudzień 2009

reklama
Tez uwielbiam Ligole !!! Na poczatku ciazy to doslownie kilogramami wciagalam Ligole ,ale teraz jakos mi przechodzi bo mi dziasla krwawia hahahaha jak gryze :eek:
mi tez..;/ walcze z tym ale przegrywam, lacalut pasta plyn i specjalna szczoteczka a i tak nie pomaga... a pani w aptece powiedziala ze szalwia w ciazy plukac nie wolno...
i tak sobie krwawia juz od samego poczatku ciazy..;/

ja 175cm ,ale nie mam problemów z ubieraniem...fakt faktem szczupak ze mnie a przytylam 5-6kg tzn nie przytylam tylko w brzuchu to mam:tak::-D spodnie tylko mam ciązowe a reszta normalne ubrania wszystkie...nawet kurtka jedna jest dla mnie dobra ,bo taka rozkloszowana:tak:
Zobaczymy jak bedzie potem ,bo narazie 96cm w brzuszku, później może być gorzej w coś się zmieścić :tak:

No widzisz Eliza ja PRAWIE tak samo a jak wiemy PRAWIE robi wielka roznice. Tez nie przytylam za bardzo a wszystko co sie w kg nazbieralo jest w brzuszku. Tez nosze normalne ciuchy sprzed ciazy (rozmiar 34/36) i mam kilka sweterkow rozkloszowanych ,zeby ladniej si ena brzuszku ukladaly. Oczywiscie jeansy ciazowe ale nadal w moim wyjsciowym rozmiarze. Tez mam 96 cm w brzuszku. I gdzie to PRAWIE? A tu: Ja mam tylko 161 cm wzrostu :-) Kurdupelek taki ze mnie. Tak wiec niestety kurtki sie nie dopinaja. Koszule sie nie dopinaja. A brzuch juz nie jest "malutki". Proporcje !

Ja bylam w poprzedniej ciazy opuchnieta od samego rana,cisnienie bylo wysokie nawet po lekach ale waga nie szalala:no:wyniki byly super wiec nie wiem od czego to zalezy?!
NO ja tez w sumie juz niewiem o co chodzi ,napewno zalezy jeszcze jakie badnaia ci robili ,mi badani bialko w moczu i mocznik we krwi i 2 jeszcze jakies inne badnia tez z krwi ale juz niewiem jakie bo za cholere sie rozczytac nie moge !

NIewiem ,penwie jedne puchna bo taka ich natura inne nie puchna wcale :eek:

wiem ze moj gin bardzo zwraca uwage na opuchniecia i skoki cisnienia jak twoerdzi to jest niebezpieczne nie tylko dla nas ale i dla malenstwa - moze on ze mna tak przesadza bo jedna ciaze zakaczylam przedwczesnie !:confused2:

no jak ostatnio stanelam u gina na wadze to mi mowi "jestesmy na +3 wiec jakby +1 bo 2 to woda " i niestety tak to jest ... bo jak mi schodzi opuchlizna to waga wskazuje mniej ... no i trzeba duzo pic !! wtedy nie zatrzymuje sie woda w organizmie !!
NO mea ja tez zauwazylam wachania wagi !!! I mi wlansie to gin wytlumaczyl ze jezeli jem tak samo ,nic mniej itp to poprostu opuchniecie zeszlo i waga spadla ,bo organizm pozbyl sie nadmiaru wody ! Teraz jak wiecej leze waga az tak gwaltownie nie rosnie !

czesc dziewczynki :) nie bylo mnie troszke ale to dlatego ze mi net szwankowal.... a jak go zanioslam do reperacjii ... to nagle ozdowial,,,,,,,,, no masakra ... musze was teraz nadgonic... tylko jak ja to zrobie kiedy az tyle pisalyscie :)

ale nam sie ladna zima zrobila nie ???

a tak wogole to moze ktos mi w skrocie napisze co nowego????

Dzien dobry dziewczynki ale szalejecie od rana kurcze ale jak Wy wczesnie wstajecie ja to o 9 wstaje wczesniej sie nie obudze hehe ale chodze spac o polnocy albo pozniej bo mi sie jakos nie chce a potem spie do 9:)
U nas tez zimno i padal deszcz w nocy ale teraz kurde nie ma ani jednej chmurki i slonce swieci a ja tu sie sniegu spodziewalam szok :)
Jutro tez ide na ta glukoze ale mi sie nie chce jeszcze 2 godziny czekac a najgorsze ze nie zyje juz w nieswiadomosci bo to powtorka badania i jak o tym mysle to mi niedobrze bleee
Prawko zdalam 3 miesiace temu za pierwszym razem mi sie udalo hii i co z tego jak to trenowac trzeba a w szczecinie jest taki ruch ze im bardziej brzuch rosl tym sie bardziej balam zwlaszcza jak moj T wyplynal i teraz jade tylko do reala hehe a to 300 m od mojego domu no ale jak urodze codziennie godzinny trening nie ma co bo auto w garazu a ja wszedzie tramwajami jezdze komedia.
Ja na szczescie nie mam mdlosci ale ja wogole nie mialam ich nawet na poczatku w sumie to zdarzylo mi sie 2 razy ale najadlam sie rano na pusty zoladek czosnku i do auta z moim rajdowcem wsiadlam haha i byl wypadeek;)
Hihi Meggie kombinezonik elegancki pasuje twojej psince.

reklama
czesc dziewczynki :) nie bylo mnie troszke ale to dlatego ze mi net szwankowal.... a jak go zanioslam do reperacjii ... to nagle ozdowial,,,,,,,,, no masakra ... musze was teraz nadgonic... tylko jak ja to zrobie kiedy az tyle pisalyscie :)

ale nam sie ladna zima zrobila nie ???

a tak wogole to moze ktos mi w skrocie napisze co nowego????

sensacji wlasciwie nie ma ... troche biezacego marudzenia i relacji z wizyt :)

asko mi wczoraj strasznie spuchla lewa stopa ... nie wiem co jest bo po nocy rece i prawa stopa sa ok a ta lewa dalej jakby woda w niej zostala ... dziwny objaw ...

Do góry