• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

reklama
witajcie kochane grudnióweczki:-) niestety trochę mnie nie było na forum bo miałam problem z komputerem...jak zwykle ale może teraz nie bedzie tak czesto się psuć...poczytam co nastukałyście przez ten czas...mam nadzieję że dużo mnie nie ominęło;-)

Syt z Elizą spowodowała, że jak najszybciej muszę dopakować do torby te duperele, które na allegro zamówiłam i muszę papcie kupić i gotowe. Nie znamy dnia ani godziny. Modlę się tylko by przed grudniem nie urodzić;) I dokumenty trzeba dopakować. I spisać Wasze telefoniki:)

Co do swędzącego brzuszka to mnie też swędzi. Smaruję, smaruję co by rozstępów nie mieć. A ten jeden co go miałam gdzieś ''wsysnął'', ale pewnie jest tylko dziś mniej widoczny.

Witam was kochane:-)ja dzisiaj bylam na obiedzie u rodzicow wiec sie troche rozerwalam.
Dopiero teraz mam czas do was zajrzeć choć moje dziecko nie pospało godzinę dłużej:wściekła/y: Za to mąż był wniebowzięty bo szedł na rano i moł dłużej pospać:-)
Mi tam się nie chciało na walkę czekać....wystarczyło mi poznać wynik;-)
Kasiekkrk co do twojego snu...ja się tak ostatnio zastanawiałam...wizytę mam 12 listopada..to będzie 36 tydz..jak ginowi się spodoba to każe mi przyjść za 2 tyg na usg ( zawsze tak zapisują ..za 2 tyg) to już będzie 38tydz...a jak prędzej zacznę rodzić???? Skąd będą wiedzieli że mały nie zmienił pozycji i dalej leży główką w dół?
Z Hanię akurat tak trafiłam że urodziłam 3 dni po usg:-) w 38 tyg i 4 dniu ciąży!

A tak wogóle to ostatnio stwierdziłam że w pierwszej ciąży nie bałam się tak wszystkiego bo nie znałam tylu przypadków leżenia i twardnienia..skurczu itp:-):-):-)
Żyłam sobie w błogiej nieświadomości i po prostu wychodziłam z założenia że wszystko musi być dobrze:-)
A jak teraz czytam co chwila że kolejna z nas musi leżeć, nie mówiąc już o porodzie Jutki:szok:

Nie martw sie,u nas jest i tak duzo lepiej:tak:moja bratowa jak rodzila pierwsza corke w Angli to ostatnie usg miala w 24 tyg:tak:potem juz uznawaja ze nie jest potrzebne,przed porodem sprawdzaja polozenie dziecka macajac brzuszek:tak:to jest dopiero przegiecie,przeciez dziecko moze byc zawiniete pepowina.

Jest super,tez bym taka sobie strzelila ale ja dzidzia mialaby swoj pokoik:tak:a niestety nie mamy na to warunkow:no:

Emira koniecznie pochwal się nowym nabytkiem jak przyjdzie:tak:

I mi ta skóra swędzi i swędzi:-( smaruję ją ale to przynosi ulgę na chwile:-(

Mnie tez swedzi niesamowicie:wściekła/y:

Normalnie nie moge uwierzyc ze nastepna grudniuweczka jest w szpitalu i w kazdym momecie moze urodzic:no:jejciu zeby tylko wytrzymala i udalo sie powstrzymac tak wczesne przyjscie na swiat:-(tzrymamy kciukaski za ELIZKE;-)
Tez musze sobie pozapisywac telefony:tak:

"(...) u mnie szyjka długa, wszystko trzyma się super, tylko te cholerne skurcze. ale trzymamy się dzielnie. na wszelki wypadek jestem już po serii sterydów na rozwój płucek Gabrysi więc o tyle dobrze :) (...)"

optymistka ta nasza Elizka, i dobrze! trzymajmy za nią kciuki, bo Gabrysia jest chyba najmłodszym dzieciaczkiem leżących mam!

oj gaduły:-) trochę dużo tych stron że połapać się nie mogę ogólem dziewczynki jak się czujecie?...ja z dnia na dzien jestem coraz większa i też mnie często swędzi brzuszek...ale to chyba dlatego że się skóra rozciąga jejku jeszcze teraz zauważyłam takie kreski na brzuchu sine czyli po porodzie będą rozstępy:-( spakowane jesteście już do szpitala? ja jeszcze nie ale trzeba faktycznie już sie pakować...

reklama
Mam dziś zły dzień. Byliśmy na zakupach, chciałam kupić 4 rzeczy, kupiłam tylko 2, o tyle dobrze, że te najważniejsze, buty i kurtkę zimową dla Staśka. Umęczyłam się potwornie, raz że chodzenie, plecy bolały, a dwa to zakupy z moimi panami doprowadzają mnie do szału bo marudzą strasznie. Humor mam do bani, fizycznie też czuję się dość dziwnie, niekomfortowo. Ehhh, ciężkie to życie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry