Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
A teraz najważniejsze:-) jestem już po usg. Z julka wszystko w jak najlepszym porządku odpowiada już 36 tyg ale prawidłowo jesteśmy w 35tyg i 2 dniu i waga małej wynosi 2800g:-) mam nadzieję że przez te 4 tyg nie urośnie za wiele bo jeszcze takiego makuszka mogę urodzić:-)

.Aha jeszcze mówiła, co można jeść w której dobie; że do domu wypisują średnio po 5 dobach od cc. Po samej cesarce leży się na sali obserwacyjnej, gdzie zapinają taki pas dookoła brzucha i dają jeszcze worek z piaskiem, żeby chyba macica się obkurczała. Potem po przewiezieniu na salę jest kroplówka z oksytocyną- też na obkurczanie i druga z silnymi środkami przeciwbólowymi. Oczywiście jest też podpięty cewnik. Średnio na drugi dzień go wyciągają i od tego czasu trzeba samemu biegać do toalety, co podobno jest równie częste jak w czasie ciąży. Szwy wyciągają po ok. 6-7 dobach. Babka pokazywała nam też, jak wsiadać na łóżko po cesarce i jak z niego schodzić- najlepiej podpierać się łokciem, żeby nie naprężać mięśni brzucha. Tak samo podczas kichania, kaszlania (co jest niestety bolesne po cc) trzeba przygiąć trochę nogi w kolanach i usisnąć brzuch dość mocno (ręką lub poduszką), żeby mięśnie brzucha nie były napięte. Wtedy jest trochę lżej. Ogólnie niezbyt to ciekawie brzmi.

u mnie po CC normalnie można wynająć salę rodzinną. Kosztuje 80zł niezależnie od dni pobytu. To jest stała opłata. Z tym że nasz szpital jest niewielki i mamy tylko 2 salę rodzinne i wiadomo kto pierwszy ten lepszy.A wiesz czy mąż może przy Tobie siedzieć po CC? Tzn w pierwszej dobie.
A dziewczyny wiecie jak to jest z sala rodzinna????? Czy po CC też można osobną salę wynająć i ile się za to płaci bo to dłuższy czas.
U mnie po SN kosztuje 300
grunt to nie isc rodzic z nastawieniem że wszystko będzie złe.. pozytywne myslenie naprawde pomagado przeżycia... czy cc czy sn i tak będzie bolało![]()
A wiesz czy mąż może przy Tobie siedzieć po CC? Tzn w pierwszej dobie.
A dziewczyny wiecie jak to jest z sala rodzinna????? Czy po CC też można osobną salę wynająć i ile się za to płaci bo to dłuższy czas.
U mnie po SN kosztuje 300