luuuzna
Mama Alanka
Ja sobie dziś na kolackę strzelę chlebuś z pasztetową, mniam, mniam, kupiłam sobie wczoraj bo aż smaka dostałam;D I dziś nauka wyjątkowo dobrze mi wchodzi, chyba przez to, że się wyspałam![]()
A co zakuwasz?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja sobie dziś na kolackę strzelę chlebuś z pasztetową, mniam, mniam, kupiłam sobie wczoraj bo aż smaka dostałam;D I dziś nauka wyjątkowo dobrze mi wchodzi, chyba przez to, że się wyspałam![]()
mój ma nasze zdjęcie ze ślubu
ale za córcią szaleje![]()
a moj ma jakas kobite z samochodem na tapecie![]()

Ja mam pytanie do mamusiek. Czy takim niemowlaczkom zmienia się dziennie ubranka nawet gdy nie są brudne? Tzn np śpi sobie maluszek w pajacu jednej nocy i czy jak nie zbrudzi to czy znów może drugiej nocy w nim spać? I jak się to ma do kaftaników np. Czy trzeba dziennie zmieniać. Ubranek mamy pod dostatkiem, chętnie mogę codziennie zmieniać z wielką radością, chodzi tylko czy jest konieczność.
Ja już widzę mojego T z apartemNie ma to jak mieć amatora fotografa w domu ehh
![]()
a ile ja bym dala zeby miec porzadny sprzet ... marzy mi sie dobry aparacik juz od lat !!!

Ja za to robiłam tak że jak wieczorem ubierałam Hanię to jeżeli w nocy nic się nie ulało ani nie pokupkowało to mała była w tym w dzień! Tak długo jak mała za dużo się nie ruszała...praktycznie cały czas leżała w łużeczku! Dopiero potem zaczęłam używać typowych piżamek...tzn najczęściej body i spodnie!
No a maluchy do tego skacza z rak do rak , potem pelzaja po podlogach i czyszcza wszystkie katy z kurzu a jeszcze potem same jedza rozne chrupki i lapki pchaja do wszystkiego - ciuszki wygladaja masakrycznie
Sa wtedy 3 rodzaje mam.
1) nie daja sie dziecku pobrudzic - dziecko az sie blyszczy i siedzi sztywno jak laleczka
2) uwazaja ,ze brudne dziecko to zdrowe dziecko - dzieci to tacy mali partyzanci - wiecznie umazanie i maja cale mdzienne menu na sobie
3) Do tych chyba ja naleze - niech sie dziecko pobrudzie podczas tej nauki samodzielnosci ale ja zaraz przebiore bo jakos mi tak malo estetycznie sie wydaje z makaronem pod szyja i czekolada za uchem. Z tym ,ze te mamy musza miec spory zapas ciuszkow
![]()