Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

Hmm ciekawe to
Ja termometr mam do ucha, kupiony w aptece, jakies 130 zł super sie sprawdza... a mówiący to neizły bajer jest, szczególnie jak sie w nocy temp dziecku mierzy![]()

Normalnie sie na was wkurzylamczemu nikt nie odpowiada na moje pytanie
Moje zdanie jest takie:SKORO KAZDA CIEZARNA MOZE PRZEBYWAC CALA CIAZE NA ZWOLNIENIU TO CZEMU Z TEGO NIE SKORZYSTAĆ?

U mnie w pracy jest kolezanka której na oczy nie widziałam już 3 lata nie pracujezaszła w ciąze, zwolnienie, macierzynski, na wychowawczym zaszła znowu w ciążę i teraz 3 lata znowu się w pracy nie pokaże
![]()

Ale mnie jeszcze czekaja zakupy. Wlutym lecimy do Polski a tam mamy tylko lozeczko. Nawet materacyka nie ma. Tak wiec od stycznia kupowanie na nowo
. Materacyk, posciel, wanienka, buteleczki, reczniki itd, itp
:-)
Dziewczyny czy wy też macie jakiś osłabiony apetyt???? Mi ostatnio mało co smakuje, jak w drugim trymestrze jadłam porcje takie jak mój tato prawie, to teraz albo nie mam chęci i się zmuszam i generalnie mało co mi smakuje. Najchętniej to jadłabym tylko owoce. Nawet słodycze mi nie bardzo smakują, a wcześniej to było nie do pomyślenia.

dzisiaj mam ochotę na sprzątanie i gotowanie więc trzeba to wykorzystaćno i męża nie ma do popołudnia, więc po swojemu sprzątam, bo jak widze jak on chce mnie odciążyć to..szkoda gadąc hahah. Niecierpie też jak on robi zakupy..ryż to mi kupił taki w worku jak do zupy haha, i były na kartce zapisane "jarzyny", oczywiście nie kupił, pytam czemu, a on na to że nie wie co to jest hahahah.. no ale ja w sumie nie znam się na jego sprawach, więc niech każdy robi to w czym się dobrze zna
mmm już pachnie rosiołkiem ah ah
hmm co by tu jeszcze zrobić
chyba trzasne jarzynową bo zostało mi pietruchy, selera itp mniamm
)
jarzyna co to moze byc 
wiec poki co luzik nic sie nie zmieniło uffff :-)
hehehe :-)aChętnie dodam jak poskładamy łóżeczko i będzie stało w pokoiku Małej:-)

KUBUŚ PUCHATEK POŚCIEL 5 -EL. DISNEY !!! OD SS (806211596) - Aukcje internetowe Allegro
wybijcie mi to z głowy, proszę... tak mi się to podoba, no masakra!!!
ehhh no super jest ..... ale szkoda kasy ,.... tymbardziej jak sie juz ma hehe Dziewczyny ja tylko na chwilke
Melduje sie ze juz jestem ! I jestem padnieta ,caly dzien poza domem !
A wiec my juz po 3d ,Filip pozostał Filipkiem i nawet sie nie chowal aby nam to pokazacJak wczesniej zaciskal nogi tak teraz na pierwszy rzut pokazal wlasnie jajka !Sa duze ahhahah kazdy by poznal ze to dzwonki
Wszystko ok ze mna ( choc cisnienie wysokie - stresSzyjka sie skrocila ale to juz normalne na tym etapie
Skurcze maja byc i dobrze ze sa bo to przygotowuje macice do wielkiego dnia
Bol jak na miesiaczke tez moze byc ( a taki mnie lapie od 2 nocy ) ,no ale mam sie oszczedzac aby jak najdluzej nosic malca ,choc juz jest donoszony wagowo napewno ....
Wiec moj Fifi przyjoł pozycje do startu i jest glowka w dol i juz nie mam miejsca aby sie odwrocic ( tak zanurkowal ze za bardzo buzi juz nam nie pokazal,jest juz za duzy na foty i ciezko bylo mu przypozowac ,film mam 30 minutowy ale foty fajnej niet
((( ,ilosc wod prawidlowa ,jak tylko mnie gin zobaczyl z bebzonem stwierdzil " no brzuszek jest naprawde duzy jak na ten czas ciazy " WIEM CZUJE TO W PLECACH !Ale spoko ,maly zdrowy i spory na dzien dzisiejszy wazy 3000 Gram !!!!!!!!!!!!!!! Pytam jak wycisne takiego klocka jak do terminu mam jeszcze 4 tygodnie ?????
NO ale spoko ,zobaczymy.Za 2 tygodnie jedziemy ustalac wsio jezeli chodzi o porod ,bo raczej bede rodzic we Wroclawiu u wlasnie tego gina !
I pod koniec listopada ,poczatek grudnia klada mnie do szpitala ( chyba ze cos sie szybciej zacznie dziac - a moze ze wzgledu na wage malego )
porobia badania i stwierdza jak bedzie bezpieczniej dla mnie i dla malego abym rodzila ! NO i tam juz urodze !
Wiecej opisze jutro dzisiaj padam na pysk !!!!!!!!!!!
Buziaki dla was wszsytki !!!!
Teskniłyscie ???
Elizka - super ze cie wypuscili ,sciskammmmm mocno
Nie czytam nie nadrabiam nie mam siły - JUTRO !!!!!
Już jestem po wizycie, serduszko nadal oki, skończony 36 tydzień, dzidzia waży już 2,560kg!!!Ale i niestety..dalej ułożenie pośladkowe:-((((((
taka sugestia - przywiezcie to wczesniej poskladajcie i niech sie wywietrzy !! bo bedzie smierdzialo nowoscia !!!!
Witam po sniadaniu:-)
Ja też nie mam wielu rzeczy, a tu jeszcze tylko 3 tyg mi zostały
Nie mogę uwierzyć, że tylko tyle...
No a ja sprzatam codziennie i lubie choc czasem len mnie zlapie natomiast gotowanie....nie lubie , nienawidze i nie umiem . Tzn nikt glodny nie chodzi i podstawowe dania zrobie ale zadnych cudow. Dobrze ,ze moj <M lubi i umieja za to lubie gotowac a niecierpie sprzatac !! kazdy ma jakies upodobania ...
Kopciuszku ja też mam wizytę w czwartek.... tylko znowu pojde tam 2 godz przed... bede czekac kolejne 2 i od stania nogi mi spuchna i lekarz bedzie mial pretensje a sa tam zazwyczaj kobiety we wczesnej ciazy albo z innymi dolegliwosciami i nie ustapia miejsca takiej co juz nie ma sily i ledwo ze szpitala wyszla.
czasami jest tak ze siedze tam po 5-6 godzin,dobrze ze moge w miedzy czasie wyskoczyc troche na miasto bo bym chyba tam zwariowala
miejsca siedzace sa ale nie zawszeja już:
- odkurzyłam piętro i na dole
- powciągałam odkurzaczem pająki) pierony jeszcze skądś przyłażą..
- umyłam podłogi na piętrze, schody, na dole, w piwnicy i schody na dworze..
- wyszorowałam łazienkę /wanne, kibelek, umywalki.
- zjadłam corn flejksy z mlekiemteraz kawka
- lece zbierać szumowiny... robie rosołek, ale chyba go przekształcę w pomidorówkę z ryżykiem))
W planach jeszcze pranie, peklowanie schabiku, zrobienie pizzy, może jakieś ciasto hmm. Lece dalej do robotki papa :]

jestem pelna podziwu
MI tez zaimponowala !!Toz to na pełnych obrotach jedzie !!!!!!!!!!!
Ja narazie pozmywalam naczynia i smaze cycki kurczaka na spagetti z mascarpone ,wszystkie skladniki mam wiec raz dwa sie uwine ahhaah![]()
Jarek dzwonil wystarszony jak sie czuje po wczorajszym i zabilam go bi dzis jak reka odjol - on bidny juz nie nadarza za mna hahaha ! Za to powiedzial ze mam cos szybkiego zrobic na obiadek a on juz mi te nalesniczki posmazy i zrobi z dzemikiem jak wroci z pracy - mam se podarowac ( boi sie bidny ze mu urodze jak go nie bedzie ahahaha ) Mam zetrzec tylko kurze a on kibel i podlogi pomyje ! A za prasowanie sie mam nie brac ( no ale juz poprasuje bo sie dobrze czuje ) on poprasuje jak wroci - hymmmm wroci ok 18 a o 5 wstaje - no szkoda mi go jeszcze tyloma rzeczami obciarzac - ale jak zrobie bedzie zly ze na siebie nie uwazam i nie odpowiedzialna jestem - juz ja go znam !
Ile dam rady zrobic tyle zrobie i juz !
moj to nie bardzo sie nadaje do domowej roboty a juz tymbardziej do gotowania:-(po urodzeniu dziecka mam zamiar korzystac z zasilku macierzynskiego tak jak to mi sie nalezy (w Polsce urlop macierzynski wcale nie jest dlugi, dla porownania w Serbii trwa rok i jest pelonoplatny) a po macierzynskim planuje zostac jeszcze pol roku na bezplatnym wychowawczym bo ktos to dzieci musi wychowac
tak wiec nie bede w mojej 'biednej' i 'uczciwej' firmie jakis czas i nie czuje, abym robila cos nieuczciwego i niewlasciwego

co do tematu zwolnien i zachowania pracownik/pracodawca...
jak dla mnie kazda kobieta powinna miec prawo do zwolnienia przez okres ciazy, jesli sie dobrze czuje i chce to niech pracuje, ale jak cos jest nie tak czy fizycznie czy psychicznie to powinna dbac o siebie bo jest odpowiedzielna za nowe zycie, juz nie tylko za siebie
duzo pisza o kobietach 'naciagajacych' biedne firmy, dlaczego nie napisza o nadgodzinach, na ktore nie mozna sie nie zgodzic, ja pracowalam 7, 8 do 23, 24 rano, co chwile bylam na antybiotyku bo lecialam na paszcze, firma dumna bo za nadgodziny placi, tyle, ze ja wszystko wpakowalam w te antybiotyki i bralam je juz po 2, 3 tygodnie ....
pracowalam rzetelnie kilka lat, na zwolnieniu ciazowym firma placi wynagrodzenie tylko miesiac, reszte zus na ktory mi potracano przez lata
jak pracowalam w ciazy to mimo, ze to korporacja 2000 os zatrudnionych i niby jakis poziom powinien byc kobiety w ciazy pracowaly przed kompem normalnie 8 godzin, nadgodziny, wg kodeksu przed kompem mozna pracowac w ciazy 4 godziny maks... ale jak prosilam sie o respektowanie tego prawa to patrzono na mnie jak na wroga
czasem udalo sie pracowac 6 godzin, 5 przed kompem, ale pozniej firma doszla do wniosku, ze powinnam im wyrownac i skutek by taki, ze mimo moich negocjacji pracowalam tydzien na urlopie, zeby niby im wyrownac mozliwosc pracy do 8 godzin
jak sobie teraz o tym mysle to mi przykro, ze tak mnie traktowano przy dobrej jakosci pracy, ktora wykonywalam i mysle soboe tez, ze trzeba bylo od poczatku isc na zwolnienie a nie denerwowac w ciezkich pierwszych miesiacach, tyle, ze jako jedyna robilam ta dzialke w firmie i zzarlo by mnie sumienie
tyle w temacie naciagajacych pracownikow i uczciwych firm...
wylalam troche zolci, ale ciagle mi przykro, ze tak...