reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Hejo,
ja wczoraj usnelam o 20 i wstalam dzis o 5 i nie wiedzialam co ze soba zrobic, takze juz po sniadanku i wszystkich poannych zabiegach plaszczymy se na lozku dalej;-)

Hejo,
ja wczoraj usnelam o 20 i wstalam dzis o 5 i nie wiedzialam co ze soba zrobic, takze juz po sniadanku i wszystkich poannych zabiegach plaszczymy se na lozku dalej;-)

no to superrrr:) ja wczoraj ku mojemu duzemu zdziwieniu poszlam spac po polnocy gdzie nigdy tak dlugo w czasie ciazy nie moglam wytrzymac i juz o 4:50 pobudka bo maz szedl do pracy a ktos kanapki musi mu zrobić. Ehh moje nogi znów są jak armaty, w czwartek gin mnie chyba zabije aż boję się iść. W domu nie jest mi tak latwo lezec zawsze znajde milion rzeczy do zrobienia!!

ja nie wiem czy powinnas rodzic SN ... moze z uwagi na te twoje kruche zyly lepiej byloby rodzic przez CC ... ale to nie moja dzialka wiec nie sugeruj sie tym za bardzo :)
wiem wiem tez sie obawiam o swoje zdrowie po sn..
ale jak juz mnie przebadaja w tym tyg to bede wiedziala...
ale wolalabym SN mimo wszystko...i od razu miec malego ze soba..

wiem wiem tez sie obawiam o swoje zdrowie po sn..
ale jak juz mnie przebadaja w tym tyg to bede wiedziala...
ale wolalabym SN mimo wszystko...i od razu miec malego ze soba..

Ja jeszcze tydzien lub 2 tyg temu pisalam o strachu panicznym przed porodem SN i ze moglabym zaplacic by miec CC ale juz na dzien dzisiejszy stwierdzam ze porod naturalny jest lepszy mimo bolu i wysilku jaki niektore z nas musza w to wlozyc. ale jesli to ma komus czyms zagarzac to chyba lepiej porozmawiac o tym z lekarzem zeby nie bylo pozniej nie milych niespodzianek.

Emwu twój syn tym tekstem to mnie zagiął. Ile miał lat?

Mea ja po 1szym porodzie przez bite 6 mieś budziłam się w nocy z krzykiem, albo płakałam bo mi się śniło, że znowu rodzę. Morfina była bo nie dało się już zrobić cesarki a ja dostałam takiego ataku astmy mojej kochanej ;-), że zostały kleszcze albo wyciskanie Amelki:wściekła/y:

Hej dziewczynki,
Cichutko tutaj dzisiaj.No wiec ja sie musze pozegnac jutro z samego rana ide juz do szpitala i mysle ze nastepnym razem to do was zawitam juz rozpakowana.Boje sie strasznie od dwoch dni mam takiego dola ze az strach ciagle chodze i rycze no ale coz jak trza to trza.Wstawilam Wam jeszcze zdjecia pokoiku moich maluszkow i wozka jaki zakupilam.
Trzymam za was wszystkie kciuki i wiem ze dacie rade ja bym chciala chociaz jeszcze z tydzien ale nie wiem jak bedzie w tym szpitalu.Jak bedzie sie cos dziac dawajcie znac moj tel jest na zamknietym.
Pa kochaniutkie dwu i trojpaczki sciskajcie nogi mocno.

Ojej to już. :szok:
3maj się tam i nie myśl o niczym, co ma być to będzie a i tak będzie dobrze :tak:

Mi dla odmiany bebzon poszedł w górę :sorry: może sie młody ustawił odpowiednio do wylotu :-D - ale bym się cieszyła .......we wtornik wizyta i bedzie wszystko jasne, bebzonek De Facto jest wysoko, nie jest już szeroki , mozliwe, że mały się jak spałam wykręcił :tak:jak był Szogun poprzecznie to miałam mały a szeroki brzuszek a teraz mam wysoko i podłużny :tak:Oby było Bye,bye CC!!

No bardzo prawdopodobne, że jednak pomyślał i się obrucił:tak:

wiem wiem, musze miec 100% pewnosc...
ale jak sie okaze ze nie bede mogla rodzic SN to bedzie mi troszke przykro...
i wtedy wybiore jakis szpital gdzie sie ma od razu dzidziusia...
nie wyobrazam sobie ze takie male niewidzace dzieciatko lezy cala dobe a gdzie niegdzie dwie bez mamy....
az nmi sie kreci lezka w oku jak mysle ze musialby tak sam lezec...

Juz wrocilam z labolatorium jeju ale mnie kujneła az do tej pory czuje czasem sie postaraja i luzik jak tylko sie wyjdzie a ta jakos sie nie starała i tylko reka boli no nic ide sie polozyc na troche bo jeszcze chora :( :-( ale pani w szatni powiedziala mi ze ale ładnie pani wyglada kiedy pani rodzi mowie jej ze w grudniu 17 a ona juz w grudniu ? jej ale dobrze pani wyglada i pewnie chlopczyk ,.. ? ja mowie ze tak chlopczyk a ona no widac z daleka :-D hehe z kad one to widza ?? hehe

Witam się z rana:-)
Masakra dziś zaczął mi się 37tydz.
Jejku już się nie mogę doczekać aż urodzę:-)

i tez sie nie moge doczekac jej strasznie.......... tymbardziej ze moj brat ma juz swojego dzidziusia od tygodnia ajak sie patrzy na takie malenstwo to jeszcze bardziej nie mozna sie doczekac swoejgo no ale juz niedlugo :-)

no to superrrr:) ja wczoraj ku mojemu duzemu zdziwieniu poszlam spac po polnocy gdzie nigdy tak dlugo w czasie ciazy nie moglam wytrzymac i juz o 4:50 pobudka bo maz szedl do pracy a ktos kanapki musi mu zrobić. Ehh moje nogi znów są jak armaty, w czwartek gin mnie chyba zabije aż boję się iść. W domu nie jest mi tak latwo lezec zawsze znajde milion rzeczy do zrobienia!!

a ja robie mezowi kanapki wieczorkiem do lodowki i mam z glowy ;)n hehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wiem wiem, musze miec 100% pewnosc...
ale jak sie okaze ze nie bede mogla rodzic SN to bedzie mi troszke przykro...
i wtedy wybiore jakis szpital gdzie sie ma od razu dzidziusia...
nie wyobrazam sobie ze takie male niewidzace dzieciatko lezy cala dobe a gdzie niegdzie dwie bez mamy....
az nmi sie kreci lezka w oku jak mysle ze musialby tak sam lezec...

to jest bardzo smutne ze takie malenstwo ledwo przyjdzie na swiat i dopada je samotnosc nie czuje mamy jej bicia serduszka itp. U mnie na szczescie jest tak ze po CC zaraz po 2 godz daja dzieciatko i pierwszego dnia pomagaja przy opiece, drugiego tez jak poprosisz. teraz nawet widzialam ze dziewczyny po porodzie SN nie dawaly sobie rady to polozne same przychodzily pokazywaly im i pomagaly. na szczescie tyle tam czlowiek od nich uzyska. ale ja tez chce zobaczyc swojego dzidziusia zaraz po urodzeniu i pozwolic zabrac tylko na badania i juzpozniej nikt mi jej nie odbierze:-)

reklama
no to przyjade do was rodzic:-D
kurde mam jeszcze tyle dylematow i w sumie tak malo czasu juz 9 listopad i za 16 dni sciagaja mi fenka...
nie wiem co zrobic z krwia pepowinowa...czy pobrac czy nie..
nie wiem czy sn czy cc i nie wiem w jakim szpitalu...
i nie wiem czy maz ma byc ze mna czy nie....
doffodill wybierasz sie z mezem??

Do góry