• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

Wrzuciłam przepis na chleb;-)

ale nuuudy...no ale coś sobię znajdę do roboty:-D
Ostatnie pranie, trzeba chleb upiec, bo się kończy wczorajszy, angielski na mnie czeka od weekendu, obiad - dziś chińszyzna, bo tak sobie T zażyczył.

W ogóle mój T to agent...jak miałam skurcze, to za wszelką cenę nie dawał po sobie poznać, że się denerwuje, ba, nawet że się przejmuje tym...a wczoraj pytał w kółko kiedy Aluś się urodzi, bo juz nie może się doczekać...taki skryty ehhh
A młodszemu od rana harce w głowie - jak nigdy się rozbrykał na sam koniec:szok: wyczytałam gdzieś, że dzidzie na skutek skurczy sie ożywiają...

reklama
Hej dziewczyny:-)

Ja dzisiaj całą noc nie spałam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a tyle miałam na dzisiejszy dzień zaplanowane- nawet nie wiem dlaczego, przez wczorajsze przeżycia i zbliżający się termin porodu:crazy: przez to, że dzisiaj chciałam tyle zrobić i się tym nakręciłam:crazy:

Poleżałam w łóżku do 2 .15, wstałam, bo ileż można się nudzić, poszłam ogarnąć trochę w pralni, obejrzałam film " jeszcze raz" nagrałam bo nie miałam czasu obejrzeć i i dobiłam do 4 a spać dalej nie mogłam, więc zaczęłam ogarniać ( przenosimy szafy i robimy w piwnicy garderobę, porządkujemy micha pokój i robimy hani) i tak krzątałam się do 5- a spać mi nadal się nie chciało.
Stwierdziłam, że i tak muszę wstać o 7 więc na 1,5 h nie opłaca mi się iść spać, więc zaczęłam przygotowywać dokumenty firmy dla księgowej i rozliczać dla siebie październik i tak zastała mnie 7 .
Dziecko nakarmione, śniadania chłopaków przygotowane i spakowane, nawet tornister synkowi spakowałam, B odwiezie miśka do szkoły a ja położę się spać- już mi się chce :-D:-D:-D:-D i pośpię chociaż do 11 ( niestety więcej nie mam czasu)
Trzymajcie się kochane:-)

Z Mamo to ja

Tego unikać!
pierogi z kapustą i grzybami (ciężkostrawne grzyby, kaloryczne)
cytrusy ( silny alergen)
napoje gazowane:-D
gotowe ciasta z cukierni (utwardzony tłuszcz cukierniczy i izomery trans kwasów tłuszczowych)
kutia ( kaloryczna, ciężkostrawna; orzechy i miód - alergeny)
karp (ryba słodkowodna a nie morska)
makowiec( mak - narkotyk )
sałatka jarzynowa (wzdęcia, ciężkostrawna)
śledź w oleju (SÓL!)
zupa grzyowa ( grzyby chłoną toksyny ze środowiska)

A TO DO WOLI!
Bakalie (dobre tłuszcze, magnez wapń, prowitamina A, potas, błonnik)
kapusta (kwas foliowy, blonnik, kwasy organiczne)
kompot z suszu (błonnik)
ryba po grecku [moja ukochana:-)] (ryba morska, warzywa dostarczają składników mineralnych)
zupa migdałowa ( aminokwasy, białka z mleka i węglowodany z ryzu; potas, kwasy tłuszczowe, witamina E z migdałów)
barszcz czerwony (na naturalnym zakwasie; kwas foliowy z buraczków, działanie przeciwnowotworowe)
piernik (błonnik, składniki mineralne)
gotowany łosoś( ryba morska - może byc też halibut, dorsz - kwasy omega 3)
sernik (białko i składniki mineralne z bakalii)

No nie zgodze się z ta lista, predzej sałatke jarzynową zjem niż kapuste albo serniczek;-)

Monia biedactwo- ja tez dzisiaj prawie nie spałam:-( juz mam dośc i chce już końca bo mi cięzko.

Witam,
widzę, że nie tylko ja spać nie mogę :-(

Mi się kończy Sorbifer a że nie dostałam recepty na niego to chyba go nie wykupię.. Drogi jak cholera. No ale z drugiej strony żeby mi się przez niekupienie nie pogorszyły znowu wyniki hemoglobiny.. Chyba muszę to z ginką przedyskutować telefonicznie a cholera mnie bierze od tych tabletek bo mam zatwardzenia:(

Też to łykałam, ale przez te kłopoty z trawieniem zazwyczaj brałam co drugi dzień jedną tabletkę... Hemoglobina sie podniosła, ale fakt, że miałam niedużo obniżoną (do 11)
Mnie pomagał jogurt wieczorem i picie większej ilości wody... i i tak nie zawsze działało

kurcze zjadlabym cos.......znow!!!! jej pochlaniam ostatnio niemal wszystko!!!!!!!!!!

wy dziewczynki macie sliczny apetyt:-)
zazdroszcze wam... ja od wczoraj wieczorem nic nie jadlam i nie moge sie zmusić!! kurczę mam takie nudności przez całą noc do teraz do tego mega zgaga choc nie wiem po czym skoro nic nie jadlam i nie pilam i baardzo boli mnie brzuch ale cały...
jak teraz tak maja wygladac przygotowania do godziny zero to ja chce byc juz po.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry