reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
ja jeszcze nadrabiam wczorajszy dzien ...

Hej laseczki ja chcialam sie przywitac zanim nadrobie:) NIe bylo mnie bo mialam urwanie glowy ciagle odwiedziny u taty jezdzenie po miescie zalatwianie itd dzis bylam u ginki cytologia sie poprawila bo ostatnio byly jakies nieteges komorki a teraz juz tego stanu nie bylo tylko jakis odczyn zapalny ale ginka kazala sie nie martwic bo to nic powaznego i mi ulzylo potem jak urodze to sie tym zajmie pewnie jakas niezaleczona infekca czy cos. Morfologia i mocz spoko tylko cisnienie mialam 170 masakra i lekarka juz sie zaczela zastanawiac i martwic mimo to ze w domu mam w normie to dala na wszelki wypadek Dopegyt 1 tabletka rano i 1 wieczorkiem mowila ze to na wszelki wypadek bo ciagle mi tak skacze u niej i w sytuacjach dnia codziennego moze tez tak mam i nie wiem nawet Mea Ty to bierzesz o ile dobrze pamietam napisz mi kochana ile Ty bierzez i jakie po tym mialas skutki uboczne zebym wiedziala za wczasu w sumie bym tego nie wziela ale roznie bywa a mialam lekko podwyzszony kwas moczowy co moze swiadczyc o predyspozycjach do zatrucia ciazowego wiec lepiej to barc jak kazala. Poza tym ok dzidzi serduszko bilo ladnie i reszta wynikow w normie pobrala mi posiew GBS z pochwy i nie powiem z czego jeszcze porazka ale to dla dobra dzidzi zeby w razie jakby byly jakies bakterie nie zarazic i przeleczyc antybiotykiem ok lece nadrabiac.

karnitynko ja tez biore 1 tabl rani i 1 wieczorem ! i zasadniczo glownym skutkiem ubocznym jest opuchlizna !!!

Z tego co wiem nic więcej nie odtrącają. Czasem jest tak że pracuje tylko jeden rodzic i wtedy nie ma wyboru, a jak się ma to się wybiera taką najkorzystniejszą opcję, ale zawsze możesz się dopytać pracodawcy.

Dziewczyny ile ważą wasze dzidzie w 34 tygodniu? Moja waży 2200 g i wydaje mi się, że to tak w sam raz (po przewertowaniu netu) a lekarz przepisał mi znowu jakieś proszki niby na przyśpieszenie jej wzrostu. Nie chcę za bardzo ich brać, bo już i tak łykam pół apteki a o tym leku, który mi wypisał przeczytałam, że jest głównie stosowany na miażdżycę i jakieś tam zwapnienie czy coś w żyłach nóg a ja nic takiego nie mam. Lek nazywa się Medargin- czy któraś z was go zna/ albo brała?????

Poza tym naczytałam się o pęknięciu macicy i jestem cała wystrachana :szok:.
W normie. Moja też zakończyła tydzień 34 z wagą 2.2kg.

reklama
Natalka faktycznie całkiem zapomniałam o tej kąpieli a to podobno dobry wskaźnik. Tylko musi być ciepła i trwać min.30 min. Jeśli po tym się nasili to na IP, równie dobrze może przejść.

Do góry