• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2009

Ja jednak potrzebuje wiecej czasu zeby dojsc niz wczesniej. pewnie dlatego,ze za bardzo sie koncentruje na tym czy mi brzuch twardnieje , czy mnie cos kloje i sporo czasu mija zanim odlece :)

reklama
Tuż przed porodem

Pieszczoty piersi i seks w końcowych tygodniach ciąży uwalniają oksytocynę, czyli hormon, który wywołuje i podtrzymuje akcję porodową. Orgazm może wywołać skurcze przepowiadające, zwane skurczami Braxtona-Hicksa. W przypadku zdrowej ciąży nie ma jednak mowy o przedwczesnym porodzie wywołanym stosunkiem seksualnym. Może on jedynie pozytywnie wpłynąć na przygotowanie szyjki macicy do porodu.
A co z dzieckiem?

Dzidziuś jest bardzo dobrze chroniony przez wody płodowe, a czop śluzowy dodatkowo chroni je przed infekcjami. Możecie być zatem spokojni – dziecku nic nie grozi. Maluszek czuje wszystko, co związane jest z mamą. Doskonale wie, kiedy jest zdenerwowana, a kiedy szczęśliwa. Z całą pewnością woli ten drugi stan. Sam stosunek to dla niego przyjemne kołysanie i masaż.

ja juz powrocilam heheheh... jak sobie obiecalam "zgwałciłam męża":-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry