desmont
Fanka BB :)
przykre ale nikt z nas nie jest w stanie przewidziec co nas czekamammamija ... jak sobie pomysle co ty przezylas to az mi ciarki po plecach laza ...
a ja sie dzis dowiedzialam ze moja kuzynka ma bardzo zagrozona ciaze !! jest teraz w 23tc i wykryli u niej powazna wade genetyczna watroby, ktora ujawnia sie w ciazy !! juz cos podejrzewali ok rok temu jak coreczke urodzila ale potem sie jej wpadlo /myslala ze karmienie to antykoncepcja/ i w tej trzeciej ciazy ta wada ujawnila sie bardzo szybko i jest powazny problem bo dziecko juz jest silnie zakarzone !! no i przy okazji zbadala sie jej siostra /ma rodzic na dniach/ i tez sie okazalo ze ma ta wade i to byla przyczyna jej wczesnie wykrytej zoltaczki !! Asia /ta co teraz ma rodzic/ ma dziecko donoszone wiec zagrozenia nie ma ale to malenstwo Doroty nie wiadomo jak skonczy ... ponoc przy tej wadzie umieralnosc dzieci jest bardzo wysoka !! zwlaszcza jak juz sa wczesneij zakarzone !!
u mnie nadciśnienie indukowane ciążą stwierdzili po ostatnim pobycie w szpitalu. a co do wody i wagi to nic nie mów... ja mam już 16 kg na plusie (zaczęłam tak tyć od 30 tygodnia ciąży...) gin mówi, że połowa - 8 kg - to woda