magda85-gdańsk
Fanka BB :)
właśnie rozmiawiałam z moją Mamą...musieli uśpić mojego ukochanego kotka..;(;(;(;(;(...ryczę jak bóbr;(miał 11 latek i dostał paraliżu tylnich łapek
![]()
przykro mi kochana! trzymaj sie wazne ze już nie cierpi:*
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
właśnie rozmiawiałam z moją Mamą...musieli uśpić mojego ukochanego kotka..;(;(;(;(;(...ryczę jak bóbr;(miał 11 latek i dostał paraliżu tylnich łapek
![]()
Cherie - piękny cytatEmira Daniel też nie przewraca się jeszcze ani z brzuszka na plecy ani z pleców na brzuszek (choć tutaj już próbuje - ale się zatrzymuje na boku). stópkami się nie interesuje, czasem chwyta rączkami kolanka i je podciąga pod bródkę.
a co do siadania... już trzy razy mi "usiadł" w swoim bujaczku tak, że o mało zawału nie dostałam - wychodzę z kuchni a on siup i siedzi (to mu zniżyłam oparcie, i znielubił bujaczek). jak mu dam palce do chwycenia to się bardzo dobrze podciąga...
Martynka ulewała do 3 miesiąca po każdym posiłku a teraz na szczęście ulewanie jest rzadkou nas tez spi normalnie ale wlasnie ulewanie sie zaczelopo kazdym jedzeniu wypluwa i to nie raz ale po 2,3razy po jednym amciowaniu...
Moja też żadnej z tych czynności nie robi, ale ma przecież czasZupełnie jak Twoja dzidzia
Każdy niemowlak pamiętaj jest indywidualistą. To, że jeden teraz potrafi z plecków na brzuszek się przekręcić nie znaczy, że wszystkie w jego wieku tak muszą robić
![]()

Zauważyłam zmianęa ja w koncu dzis zmienilam swoje zdjecie bo juz 4mies po porodzie prawie a ja nadal tam na nim bylam brzuchatka))
No wlasnie tez juz sobie to uzmyslowilam. A dzis dodatkowo mialam na to dowod - odwiedzili nas znajomi z coreczka o 2 tyg starsza od naszego bobaska i ta malutka podciaga sie do siadania i zdarza sie jej przekracic. Nasz tego nie robi ale oni z kolei byli pod wrazeniem tego jak nasz maluszek ladnie bawi sie grzechotkami i jak ladnie operuje juz raczkami bo ich dziecko tak jeszcze nie potrafi. Wiec faktycznie nie ma reguly![]()

Martynka też bardzo długo nie podnosiła wysoko główki, dopiero jak miała około 3 miesięcy, może ciut więcej, to jej zaskoczyłoa my mamy problem z trzymaniem główki, a raczej z jej podnoszeniem///:--
-( jak kłade Filipka na brzuszek to on zamiast próbowac podnosic główke...-przekręca się z brzusia na plecy
moja mama stwierdziła ze zechciało mu sie przeskoczyc jeden etap rozwojowy, ale zaczyna mnie to martwić..., czy słusznie ?
![]()
Daffi ciekawe czy jutro @ dostanieszjuz nie chcesz miec dzieci???
nie chcialabys miec coreczki???