reklama

Grudzień 2011

Ja mam pasy p. po kuzynce ze Stanów (niestety wszystkie białe). Na szczęście wszystkie są na rzepy i nie mają rozmiarów, bo z niej straszny szczypiorek i na pewno bym się nie dopięła.

reklama
dziewczyny ten temat chyba nigdy nie milknie. Normalnie za każdym razem jak wchodzę to mam lekturę do przeczytania:)

Rojku teraz internet mam tylko w telefonie bo komputer mi padł chyba od tego siedzenie na BB:)
Ale ucieszyłam się że nie tylko ja mam dziś taki apetyt bo widzę że pozostała część też:) i dobrze nie tylko ja będę się niedługo toczyła:)

wogóle moja mama jest genialna. Jak byłam u lekarza opiekowała się Marika i jeszcze zrobiła mi pierogi takie pyszne że jak przyszłam i się do nich dopadłam to teraz nie mam siły się ruszyć dobrze że niunia śpi to się walnelam koło niej i odpoczywam:)

Dziewczyny trzymajcie kciuki o 18 bo mam usg i juz się oczywiście denerwuje

Hej dziewczyny, ja tylko na chwilke :), dalej jestem w dwupaku, malego ciagle monitoruja, mnie rowniez... rozmawialam z lekarzem wczoraj, wiec zwiekszyl mi fenoterol i powidzial ze jak sie nic nie pogorszy do 35 tygodnia to wtedy mi go odstawi i bedziemy czekac az Marc wyjdzie z ukrycia.

Asienka- wszystko bedzie dobrze, kciuki trzymam

Sergi- Twoj blog i te cuda sa obledne :)

Za wszystkie wizyty trzymam kciuki

Co do pasow poporodowych, to ja po poprzednim porodzie nosilam, ale krotko, zalozylam jakies 2 tygodnie po porodzie, w sumie mowi sie, ze najlepiej po skonczonym pologu, ale jak zalozylam zadnych problemow nie bylo i nosila,. Mi zostalo tylko 5 kg na plusie po porodzie i one migiem zniknely, a potem zajsscie w kolejna ciaze. Polecam Wam taki wkladany, a nie na rzepy. W nocy jest niewygodny do spoania, bo sciska i cieplo w nim jest, jak chodzilam po mieszkaniu to czasem bylo wrecz goraco, a urodzilam w styczniu. Teraz malo przytylam, brzuch, piersi i tylek tylko mi rosna. Jak po porodzie wrocilam do mojej wagi 57 kg ( a wzrost mam160cm), to jak zaszlam w ciaze przez mdlosci spadlam do 52 kg i teraz waze niecale 62 kg.

Violett trzymam kciuki! Ja mam wizytę dopiero w następny wtorek...juz nie umiem sie doczekać:tak:

Dziewczyny ja sie rzadko kiedy bawię w "politykę" ale jak usłyszałam, że premier planuje wyglosic w swoim piątkowym expose ograniczenie ulgi podatkowej na dzieci i ograniczenie becikowego dla rodzin posiadających mniej niz trójke dzieci to mnie szlag na miejscu trafił....:angry::angry::angry:

Klariss1 Ty chyba żartujesz? :angry::wściekła/y: Nie dość że vat na podnieśli to jeszcze coś takiego? Niech nam wszystko pozabierają a potem się martwią że niż demograficzny:wściekła/y: Powiem szczerze, że zawsze czekam na ten zwrot podatku za odpis na dzieci bo nie jednokrotnie mi dupsko ratował... nie no...:wściekła/y:

nie wierzę, po prost nie wierzę!! miałam tylko 3 strony do nadrobienia :-D:-)
właśnie wróciłam z zakupów i trochę uzupełniłam braki w lodówce, ale wiecie co mam wciąż takie wrażenie że o czymś zapomniałam... okaże się pewnie jak mnie najdzie na to ochota :tak::-D

a mnie przerażają ceny paliwa i to że znów ma podrożeć!! nawet nie wiecie jak ja to odczuwam.. robimy dziennie nawet 200km i przy takich cenach paliwa kasa z portfela po prostu znika w zastraszającym tempie!!:angry::wściekła/y:
a myślałam,że uda mi się coś zaoszczędzić na późniejsze czasy jak Aleksy już się urodzi a tu niestety nici z tego...

asko gratuluję udanej wizyty!! Twoja córcia waży mniej więcej tyle co mój synek i są nawet w podobnym wieku :-)
violett czekamy na wieści z usg, ważne że szyjka się nie skraca!

Ostatnia edycja:
mamoOskarka, to podobno prawda, ale Ty sie nie masz o co martwić, bo będziesz juz rodzicem trójki dzieci, więc będą Wam przysługiwały te ulgi itp... ja dopiero za ten rok miałam pierwszy raz dostać pelna ulgę podatkową na Błażeja, a tu chyba lipa...jestem mega wkurzona....może przynajmniej becikowe jeszcze w tym roku mi będzie przyslugiwać na drugie dziecko, bo jak ustawa wejdzie to pewnie dopiero od 2012 roku...szkoda gadać!:crazy:

Hej Kochane! Co do zmian w rozliczeniach i becikowym tez slyszalam...az mi sie slabo zrobilo...nie dosc,ze to i tak niewiele to jeszcze robia problemy... Szok! Mysla,ze zacheca-zmusza tym ludzi do posiadania conajmniej trojki dzieci...my z M zyjemy z jednej skromnej pensji... Mamy do dyspozycji jeden pokoj u moich rodzicow bo nie stac nas na wiecej,a tu...coz oni wiedza o zwyklych zjadaczach chleba...lepiej niech Ci politycy zrezygnuja z mega DIET,a do tego 3 tys.zl na paliwo/miesiecznie do kazdego auta... 1000zl becikowego to nic...i my matki o tym wiemy ile trzeba srodkow eh....
Violett trzymam mocno kciuki za usg i czekam na relacje.
Ja takze mam wizyte w nastepny wtorek 22-go

reklama
no a ja liczę, że dostanę podwójne becikowe ze względu na to że oficjalnie będę samotną matką, kwestia tylko odpowiedniego załatwienia papierów, bo prowadzę własną działalność i dochód mam niby spory ale może coś się uda w tej kwestii zrobić!! niech księgowa myśli- za to w sumie jej płacę!

To pod koniec roku , jeśli nie rozpakujemy się o czasie, wszystkie pójdziemy na CC, żeby się załapać na becikowe ;)))
i to nie byłby głupi pomysł bo my mamy z ostatnich dni grudnia tak naprawdę jesteśmy teraz trochę poszkodowane!!:wściekła/y:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry