• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2011

27012701 spokojnie zrób drugi test i trzymam kciuki aby wynik był taki jaki chcesz

nikuss najlepszego dla Lenki z okazji 5 miesięcy

My dzisiaj nocka ok troszeczkę na wieczór Maciulek się wiercił przez sen ale zjadł o 23 i zasnął mocno i wstał po 8. Teraz siedzi grzecznie i bawi sie w bujaczku a ja popijam kawkę i zaraz planuję się ogarnąć i wyjść do sklepu bo malutki nie był 3 dni na dworze a nic mu dzisiaj nie dolega kupkę zrobił już nie rzadką ale taką można powiedzieć normalną także marchewka pomogła. A w ogóle jak się wczoraj krzywił jak jadł świeżą ugotowaną marchewkę zawsze słoiczki jadł a tu coś innego.

Miłego dnia :-)

reklama
dziewczyny właśnie dziś mam dzień sentymentów a to za sprawą mojego Syna :-)
już od pół godziny był marudny, odłożyłam go spać, jak zawsze z pieluszką tetrową, smoczkiem i Sophie ale on płakał, więc wzięłam go na ręce, troszkę przysnął, więc go odłożyłam... znów płacz i tak chyba z 3 razy. więc położyłam go na siebie/sobie na brzuch- na tzn "żabkę"- mój M tak mówi- i Młody śpi tak do tej pory.
mój M wrócił i stwierdził, że już dawno on nie spał na żabkę :-) i faktycznie, juz chyba ze 2 miesiące albo i lepiej...
no i stwierdziłam, że mi tego brakuje... super uczucie :-) tylko troszkę ciężko, bo to jednak już 8kg a nie 4-5 jak dawniej :-)

a kiedyś to była nasza/jego ulubiona pozycja do zasypiania :-)

Frayia- Twoi znajomi z tą dietą mocno przesadzają :szok: tylko to że dziecko wode pije- bardzo dobry nawyk. Dziecko może nie chodzić nawet do 18m ale to już jest skrajna granica.
Nikuss- może zbadaj sytuacje z tą koleżanką bo oni krzywde dziecku robią głodząc je :-( 100 LAT DLA LENKI !

Kusi mnie żeby kupić dla Kasiuli ten bujaczek BabyBjorn. On jest do 24m/ 13kg czyli długo powinien posłużyć. Kota prałaś już ten materiał ? Jak on sie zachowuje ? Taki filmik znalazłam (wystarczy obejrzeć pierwszą minute bo całość za długa, nudna) Gunduz riding on Baby bjorn babysitter - YouTube

Freiya, kiedy będziecie obchodzić imieniny Emilki? Ja znalazłam info, że są już 23 maja, ale w moich dwóch drukowanych kalendarzach ich nie ma. Są dopiero 30 czerwca.

Aga, to dzisiaj miałaś mieć wyniki Olci, prawda? Napisz, proszę, czego się dowiedziałaś...

Ostatnia edycja:
Bylismy pobrac ta krew:dry: W zyciu nie myslalam ze to tak wyglada... Jestem zaskoczona bardzo pozytywnie. Pani ukuła Alana igla w paluszek i naciskajac na niego zbierala krew do podstawionego ponizej naczynka. Nawet nie zaplakal. Tylko ja i moja mama cale spocone i wystraszone bylismy. Tyle strachu a on taki dzielny:) Serdszko moje kochane:)
Wogole to lepszy numer jeszcze dzis zrobilam... Idziemy do tej przychodni
(ok 15 min spacerem) i w polowie drogi maly zaczął plakac... Placze i placze ja nie wiem czemu, babcia chce juz go nosic i nagle pyta: -Marta, kiedy go karmilas? :zawstydzona/y:
-4 godziny temu, mamo...:zawstydzona/y:
Cholera jasna, zapomnialam dziecku dac jesc...No pierwszy raz w zyciu tak mi sie stalo... Chyba przez ten stres... Weszlysmy do przychodni, idzie jakas dama w bialym kitlu wiec sie pytam gdzie moge dziecko nakarmic? W poczekalni. Nie maja zadnego pokoju dla matki karmiącej... (przychodnia) Wiec usiadlam pod gabinetem i dalam mu cycka. Nasz pierwszy raz w miejscu publicznym:)

Nikuss najlepszego dla was:)
Mari gratujuję:)
2701 powodzenia

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry