• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Hey!

Mam wreszcie internet wiec bede juz na bierzaco:)
Moze uda mi sie kiedys doczytac to co pisalyscie jak mnie nie bylo chociaz szczerze to watpie.

U nas wszystko ok, Fabiankowi wyszly juz dwa zabki i mamy juz za soba 3 pierwszy kroczki:)
Wiele nie mowi bo tylko mama, tata, baba, papa, nie, tak ale za to duzo po swojemu gadulkuje:)

Z P ok, Marika tez cudowna dziewczyna rosnie:) Jutro konczy dwa latka:)

Wszystkich dzieciaczką skladam życzenia bo troche mam zaległości:*

Kota widze ze mnie ominela wspaniala wiadomosc:) OGROMNE gratulacje dla Ciebie kochana:) zycze spokojnej ciazy, samych wspaniaalych dni:)

reklama
Własnie co do mowy. Wczoraj Kacperek wdrapywał się na krzesełko uczydełko i patrzy się na nas jaka reakcja nasza będzie i nagle mówię do niego, że gluta ma pod nosem a mały na to WIDZĘ, ostatnio tak sobie z nami dyskutuje, my coś mówimy a mały nam odpowiada słówkami. Kochany maluszek.

agniesia, freiya - ja głównie gotuję sama obiadki, ale raz w tygodniu czasem dwa Mała dostaję słoik, albo nie zdążę przygotować sama, albo np. dla urozmaicenia, bo czasem E. mniej chętnie je moje obiadki... ja na samym początku w sumie bazowałam głównie na słoikach, pierwsza marchewka, ziemniaczek czy dynia w 5 m-cu szły z gotowca i było ok. Niestety później gdy E. już jadła duży obiadek mocno ulewała mi po słoikach, a po domowym jedzonku nie, więc to mnie przekonało do samodzielnego gotowania. a co do warzyw, to na początku latałam po całym mieście, żeby znaleźć warzywka eko itp, ale niestety nie znalazłam i bardziej zawierzyłam słoikom, latem miałam warzywka z ogródka od babci, więc ok, a od września gotuję na normalnych warzywach ze sklepu...podsumowując, jak dla mnie słoiki są ok, ale jednak wolę sama ugotować, bo dokładnie wiem co tam jest i w jakich proporcjach....

kota - ja też miałam potworne mdłości i "uczulenie" na wszelkie zapachy, np. potrafiłam wyczuć z drugiego pokoju, że mąż otworzył na chwilę lodówkę. mięso mi śmierdziało i sumie przez dwa m-ce jadłam prawie same suche bułki ;-)

Venus niby mowi sie ze drugiego porodu boi sie bardziej bo juz sie wie co czeka na nas, ale ja Ci powiem ze nie balam sie wogole, ani pierwszego ani drugiego:) Za to za pierwszym razem baaardzo nie chcialam. uwaga.. uwaga... nieszczesnej lewatywy:P a za drugikmm razem sie o nia upomnialam bo poloznej sie zapomnialo:)

Wstawiłam na grupie zdjecia:)

Hej dziewczyny :-)

Byliśmy dzisiaj na zajęciach dla maluszków Maciuś początkowo dzik i tylko mamusi się trzymał ale jak się rozbawił to latał jak szalony podczas zabaw z pokazywaniem i śpiewaniem Maciulek siadł na środku koła i tańczył a co każdy miał ubaw, w basenie z kuleczkami brykał rzucając piłki w inne dzieci. Próbował też nakarmić dziewczynkę w swoim wieku klockiem drewnianym heh, no i wyskakał się na poduchach i matach, ogólnie jestem zadowolona bo poznałam fajną polkę i była też pani z tych zajęć mówiąca po polsku co wpadła na pomysł założenia polskiej grupy dzieciaczków :-) W następny czwartek też idziemy a w poniedziałek wybierzemy się na zajęcia dla dzieci chodzących :-)

dorotar mój Maciuś też z nami rozmawia dzisiaj ogląda bajkę na tel i widzi kwiatuszka pokazuje palcem i pyta "CO TO" ja na to kwiatuszek a Maciuś "TUSZEK" ubaw mamy z niego bo jak idzie to woła "IDĘ" i wiele wiele więcej mówi i to całkiem z sensem wiedząc kiedy użyć niestety raz mu się zdarzyło w zabawie jak coś mu nie wyszło "QWA" i M dostał zjeb*** że ma skończyć z przeklinaniem w domu bo młody chłonie jak gąbeczka.

kota jak tam wizyta ??

Uciekam bo mój mały terrorysta wstał i musi coś zjeść a potem odpocząć i pstrykamy fotki na 11 mscy tylko pomysłu brak na razie jakie :-)

Miłego dnia :-)

Zabciu ogromn buziale dla Maciusia:**

Kota jak po wizycie?? ooo ja przez pierwsze 2 miesiace nie moglam jesc jogurtow i miesa bo odrazu mna rzucalo takze moze bedzie dziewuszka:P

Asienka to napewno przemeczenie ale super ze dajesz sobie rade sama.Bardzo odczuwasz brak M?

Dorotar ludzie to wszystko napisza byleby tylko sprzedac mam nadzieje ze cos wymyslicie z ta muszka:P

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry