Sto lat dla Maciusia!!!
Kota jeszcze raz gratki i spokojnych 9 miesięcy!
My mieliśmy dzis bilans na rocznika, Ben akurat zasnął i spał 10 minut więc musiałam go obudzić więc płakał i był marudny. Z testów dostał grzechotke do ręki zeby zobaczyć czy chwyta, pytała czy juz ogląda zabawki zamiast wkładać do buzi, potem dała koralik zeby zobaczyć czy chwyta pensetowo, i czy odkrywa zakryte przedmioty więc smoczek był schowany pod chuteczka. Potem juz zadała pytania bo Ben zbyt placzliwy był. Pytała czy jak wkładam mu lyzeczke do paszczy to czy chce zabrać i sam sobie włoży, czy podciaga się do stania, czy wkłada i wykłada przedmioty z pudełka, czy wskazuje palcem jak coś chce, czy robi papa i jakie słówka mówi tzn czy wydaje jakies rożne dźwięki. Czy tańczy/porusza się w rytm muzyki, czy je. W sumie nic wiecej, Ben robi wszystko o co się pytała (tyle co każdy grudniaczek). Nie pytała o żadne dziwactwa. Waży 10.2kg i ma 79cm więc jest dość długi. Sorki ze w złym wątku ale oba dzieciaczki marudne bo Zuzia teraz jest chora i nie spała wczoraj do 2 w nocy bo tak ja kaszel męczył więc oczywiście obudziła Bena i koniec spania był o 5.20 ;-( jestem zmęczona. Buziaki dla wszystkich ;*