reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Dorator mam nadzieje ze Kacperek szybko wyzdrowieje! Moja Zuzia nadal kiepsko ;( na szczęście udało mi sie dac jej 40ml elektrolitow strzykawka po 5ml co jakiś czas i przed spanie. Troche sie ozywila. Zjadla pól tosta i mleka nie chciała ;-( ma lekka wysypke więc mam nadzieje ze jutro juz 3 dzień i bedzie po temperaturze.

U nas jak zwykle dalszy ciąg gownianego pochowego *********** życia :-( sorki za słowa :-( A. mama ma guza na płucu i jest w nim rak. Jak robili skan to widzieli tez komórki rakowe/guza w watrobie więc jeżeli to potwierdza ze to rak to wiadomo- wątroby nie da sie leczyć. Jeżeli to tylko jakies zmiany to beda chyba operować pluco i potem chemioterapia :-( następne miesiące beda ciekawe. A. albo straci prace albo w końcu sam sie zwolni bo znow nie chodzi i takie zamknięte koło. Ja dzisiaj chciałam zwby Zuzi tata ja wziął bo szczerze to nie wyrabiam przy Benie plus uważam ze Zuzia zasługuje na wiecej uwagi niż byłam w stanie jej poświęcić ale nie mógł jej wziasc. Moja mama przyjechała i pierwsze co zrobiła jak weszła to zbluzgala mnie ze co ze mnie za matka ze chore dziecko chce dac facetowi :-( mam takiego dola ze szkoda gadać. Jutro mam wizytę u lekarza, chyba przegralam wojnę i wezmę antydepresanty :-( karma chyba do końca życia bedzie kopać mnie po dupie ehhh

reklama
Hej
Wszystkim chorym zdrowia zycze :-)
Spóźnione życzenia roczkowe dla Karolci, Mikołaja i Zuzi.

Ja nie wytrzymalam i znalazłam 3 cześć Greya w PDF i czytam :-) Moj M zadowolony i stwierdził ze wiecej takich książek musze czytać i ze on mi kupi wszystkie części bym mogła dobie czasem do nich wracać :-)
To tez nie Moj typ książki ale ta akurat mnie wyciągnęła i ja tez utożsamiam sie po części z bohaterami... Stare dzieje :-);-)

Czekam aż Mlody uśnie, szybki trening z Ewą i wieczór z Aną i Christianem :-)

Polećcie coś do czytania bo dzis skończę 3 cześć a nie chce zostać na weekend bez książki.

Hejka
Tak jak przypuszczałam nocka była nieprzespana:-( Miki budził się 5 razy na godz. a jak już udało mu się zasnąć to i tak przez sen jęczał, marudził i płakał więc ja nie spałam. Oczywiście walczyliśmy z gorączką która dochodziła do 39.5st. W dzień też ciężko. Mikolaj z gorączką-tylko raz ładnie zeszła, ale po ok.2 godz. znowu poszła w górę. Cały dzień nic nie jadł tylko pił. U mnie @ i to jeden z dwóch najgorszych dni:-( i do tego jakby było mało dołączył koszmarny, migrenowy ból głowy. Jak P. wrócił z pracy to ja się zdrzemnęłam, ale to bardziej przez ból głowy niż z potrzeby snu.

Co do pieluch to ja używam DADA i dla mnie to najlepsze pieluchy. Pampersy się nie sprawdziły. Dla mnie są przereklamowane, nie wytrzymują tyle ile DADA

Zdrówka dla chorowitków

Inka!! Szok 3 cześć? Ile ma? Daj na E maila decydentka1@wp.pl Ja dostałam od Brata na Mikołaja Farfocle Namiętności Szczygielskiego i to będę wiercić jak skończę Greya.
Łysa jak się kończy 2??Zaciekawiłaś mnie! Co do Karmy to wiadomo, że KARMA IS A BITCH. KARMA.jpg
Jest mi przykro, że mama A ma takie problemy zdrowotne. Nie dziwię się, że jesteś zdołowana sytuacją, że A znów ma kiepski czas i Ty nie wyrabiasz na zakrętach. Nie wiem jak Ci pomóc. Może po prostu wstań jutro i postanów sobie, że zaczniesz dobrze dzień i dobrze ten dzień skończ? Może nastawienie troszkę zmień, że wszystko się ułoży. Że dasz radę. Nie bierz na głowę więcej niż jesteś w stanie unieść, już i tak dużo przeszliście. Może po prostu spędź czas z dzieciakami miło, rodzinnie. Może A dołączy do tych chwil z Wami. Może to co się szykuje, a więc utrata pracy przez A coś zmieni, może znajdzie inną, lepszą? Nie wiem co mu jest, ciężko mi się więc odnieść do tego co przezywasz, może coś bagatelizuję, albo widzę inaczej ale może małymi kroczkami się polepszy...?

Net-ka mi serce pęka od 2 dni, kiedy idę po Leniczkę a ona siedzi na kolanach Pani cala zaryczana :-(ale co ma wspólnego żłobek do histerii ?
Lysa - straszne wieści, bardzo mi przykro i mam nadzieje, że los szybko wróci na dobre tory!!

Zamawiam właśnie 3 część Greya w Empiku, bo mają przedsprzedaż :-)

ja dla małej używam tylko oryginalnych zielonych pampersów... nie ryzykuję już zmian po naszych przebojach z leczeniem pupy przzez miesiac. Ale dla młodego długo tak samo było a potem przeszlam na tescowe te zielone są super! a teraz od długiego czasu mamy dady własnie rozm. 5. bo jeszcze na noc uzywa. czy są duże... hm.. mój Kamil obecnie wazy 14 kg uwazam ze absolutnie wagowa rozmiarówka jest przereklamowana nie sądze ze weszło w nią dziecko ktore wazy 20 kg a niby są do 25?? buhaha tak wogole to mysle ze moj syn majac 20 kg to juz dawno o pampersaach nei będzie pamietał.
Karolcia ma 4, i to tylko dla tego że uwazam ze nie patrzy się na przedzział wagowy tylko na komfort i wygodę dziecka a 3 były już ciasnawe. Mimo że młoda drobna.
Milva byc moze miał 4 za małe, ja miałam tak z kamilem kupiłam 4 i przesikuje wkurzylam sie bo wiedziałam ze zawsze było ok, a potem zajarzyłam ze są za ciasne a jednak siusiak sie roznie ulozy w pieluszce, i kupiłam 4+ i było ok.:)

Moja córka w I kl ważyła 20kg:-D:-D:-D

Miki się przebudził i oczywiście 38.5 gorączki. Dałam mu czopek i czekam aż spadnie temp. Z antybiotykiem walczymy bo nie chce brać:baffled: Jest już po 3 dawkach to może jutro będzie w końcu jakaś poprawa . Oby ta gorączka spadła.

Dorotar ponad godzinkę pieklam w temp 200 stopni. No az zlociste sie zrobily.

Ja tez uzywam pieluch firmy Pampers. Tych zielonych. I tez M wyslalam dzis do tesco po nie ;)
Raz kupilam Dade ale jak dla mnie do Pampersów daleko im bylo... No i raz kupilam pampersy pomaranczowe- pozażka kompletna... Ktos mi mowil zeby uzywac ich przy odpieluchowaniu dziecka, bo czuje wilgoć z pieluchy czy cos, nie pamietam juz, w kazdym badz razie juz ich nie kupię..

Milva mam nadzieje ze Bartus chetnie bedzie siedzial w krzeselku. Alan do jedzenia to chetnie siedzi, ale tak jak go wsadze zeby cos zrobic, to nie chce siedziec, bardzo duzym wybawieniej jest dla mnie kojec. Wlaczam mu wtedy bajki, po kojcu chodzi i moge cos zrobic w spokoju.

Freiya a co z waszym licznikiem, wyjasnilo się?

Lysa biedna, nawet chyba nie jestem w stanie sobie poczuc sie na twoim miejscu, tulę mocno...

Aneta biedna lenka! Mam nadzieje ze jednak przekona sie do żłobka!

Alus usnął mi ok 20, po pol godz sie obudzil i następne 40 minut przewisial mi na cycku :baffled: Masakra jakas...

Uciekam, muszę zdjąc soczewki bo cos mnie oczy bolą.. Jak dam radę to troche jeszcze poczytam, podziwiam ze wy juz 3cią czesc czytacie;P

Dobanoc!!!

reklama
ojej coś te gorączki i choróbska trzymają się ciągle tych samych maluchów, nie to żebym chciała przejąć te zaszczyte pizdzielstwo
dużo zdrówka i mega szybkiego powrotu do niego życzę wszystkim maluchom!!!
agapa haha ja wiem dlatego się smieje z tego zakresu wagi, choc np., mojej znajomej córka ma prawie 8 lat.. i niestety na noc ma zakładane bo zdarzy się jej tak przesikac ze już łózko musieli wymieniac dziewczynkom bo całe zaszczane.. ale nikt jej nie potrafi pomoc, a to niestety moze u niej wynikac z problemow przy porodzie, mała miala porazenie mozgowe i tak pięknie z tego wyszła ale ślady w mowie i kojarzeniu itp widac do tej pory.
sosnowiczanka ja tez uwielbiam takie frytki, są bardzo dobre, do tego jak na frytki mało kaloryczne. Tylko ja wczesniej podgotowywuję ciut ziemniaki, kroję w 8 czesci i tak wrzucam, szybciej się robią i już tylko dochodzą i rumienieją a nie miękną całe:) z reguły robię je jak używam już przy okazji piekarnika zeby upiec mięsko:)

Do góry