reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Asko dzieki za radę! Następnym razem podgotuję ziemniaki :) Tez zazwyczaj robię frytki smażac miesko.
Wogole to kupilam wczoraj tego papirusa i zamierzam z piersiami z kurczaka zrobic. tylko tam pisze ze to na patelnie, a robil ktos ze piekl to w piekarnika zamiast na patelni?
Kurde czas spac, bo sie glodna zrobiłam ;)

reklama
Netka wysłałam. nie wiem o co chodzi bo ta 3 ma tylko 364 str a na str empiku napisano, że chyba ponad 650.
więc albo to nieoficjalne tłumaczenie albo sama już nie wiem.

skończyłam trening, teraz prysznic i zmykam do łóżka czytać książke :-)

Wpadlam jesszcze na chwilke i zaraz lec na Greya:)

Zaczelam trening z Ewa Chodakowska i nie wiem ile uda mi sie dzisij poczytac bo jestem padnieta.

Phelania ja dzisiaj wkoncu nie bylam zlozyc tych papierow;/ Ale wogole sie zastanawiam czy jest sens;/

Freya moj p wlasnie oglada Hobbita:p

Dorota wspolczuje a Kacperek mocno kaszle?? Moze zrobcie przeswietlenie pluc??

My uzywamy albo sleep&play albo biedronkowe ale mielismy tez stycznosc z helen harpen ( z cerfura), belli, rosmanowskie i z biedronki jakies fifi czy jakos tak i kazde mi nie pasoway. Tylko te dady i sleepki.

Milva my tez nie mamy fotelika do karmienia, przy Marice nie mielismy bo zawsze bylo cos innego potrzebnego i karmilismy ja albo w lezaczku FP albo w hustawce FP, dla Fabianka nie kupilismy po pierwsze dlatego ze stwierdzilismy ze jak dalismy rade z marika bez to teraz tez damy rade no i ze wzgledy na wszedobylska Marike, a teraz juz jedzaobydwoje przy stoliku. robie im sniadanie sadzam na krzeselkach i oni jedza i gadukuja. Uwielbiam ten widok:)

Netka moj P jeszcze nie doswiadczyl mojego stanu po ksiazkowego, ale wie ze gdyby byly takie mozliwosci to by bylo ostro, sam stwierdzil ze jakos inaczej na niego patrze:p A dzisiaj jak sie ogolil, i wypsiukal dezodorantem playboy to myslalam ze sie na niego rzuce nie zwazajac na innych:p

Lysa strasznie mi przykro ze ciagle problemy was tak przytlaczaja. :( Powiedz mi kochana chodzisz do jakiegos psychiatry?? Kiedys pisalam juz Ci ze mojej mamie strasznie tewizyty u psychiatry pomoly bo tez bylo nieciekaawie:(.

Inka jutro poszukam w swojej biblioteczce jeszcze jednej ksiazki w ktorej sprawy intymne tez sa mea dokladnie opisane i tez daje duzo wigoru:p Bynajmniej na mnie tak podzialala jak Grey:)
I widze ze mamy takie same plany na spedzanie wieczoru:0 uspanie dzieciakow, trening z ewa i Grey:)Ja juz mam odchaczone usypianie dzieci, trening teraz szybkie BB i ksiazka do momentu az nie bede widziala na oczy haha:)

Aneta na pocieszenie powiem Ci ze dziaciaki duzo szybciej klimatyzuja sie wzlobkach niz pozniej w przedszkolu:)

Sosnowiczka papirus jest zajebi*** bynajmiej dla mnie. Ja smazylam na patelni nie dodajac wogole oliwy albo mamy takiego elektrycznego grila:) W piekarniku nie probowalam:)

Lece Ana i Christian czekaja:)

Dziś robiłam -raczej P robił -zupę cebulową nowy pomysł na WINIARY...
Jak dla mnie klapa, nie smakowało, za to P wcinał jak małpa kit. JA NIE POLECAM!

AnetaW współczuję. U nas jest ten problem, że Nina nie znosi dotyku, na rehabilitacji, jak ktoś jej narzuca co ma robić, tempo itd... 3 rehabilitantki mi zasugerowały żłobek. Inaczej dziecko mnie "wykończy" jak dorośnie. Chodzi o jej histerie. Jak zacznie lamentować, to wyciśnie ode mnie wszystko, już na tym etapie jest chytra jak lis.... Wymiotuje na zawołanie. Żłobek ma mieć podobno na takie dzieci zbawienny wpływ. Nie wiem do końca co rehabilitantki miały na myśli ale zasugerowały, że tam dzieci są grzeczne. Może jak będzie z dziećmi, to nie będzie tak histeryzować? Jak zobaczy, że tak inni nie robią... albo, że inni słuchają Pani... Nie wiem. Teraz jest za wcześnie, ona jeszcze nie rozumie wielu rzeczy ale od września, będzie już bardziej kumata... starsza. Na dzień dzisiejszy potrafi zwymiotować jak ktoś chce przeforsować coś czego ona nie chce. Żeby tylko raz... ale wielokrotnie...

Dziewczyny ma któraś w PDF 1 część Greya ?? Z chęcią bym poczytała a nie mam na razie możliwości zakupu wersji książkowej.

Moje dziecko poszło spać dzisiaj wczas bo ok 20 i mam nadzieję że już nie wstanie co troszkę popłakuję ale śpi.
Ja na wieczór poobszywałam materiał który kupiłam i zrobiłam zasłonki do kuchni bo mój M ma stresa jak nam zaglądają w okna wieczorami i nie może spokojnie chodzić po kuchni bo uważa że się na niego gapią :-D
Z****ny sąsiad za ścianą drze ryjca mam nadzieję że mi dziecka nie obudzi bo się wścieknę chyba.

Ja od jutra biorę się za siebie i zaczynam treningi z Ewą ... od czego zaczynałyście ??

Co do pieluch to my używamy Pampersów zielonych i majtkowatych Easy Up a będąc w PL używaliśmy Dada i zarówno z jednych i drugich byłam zadowolona :-)

Net-ka dzięki za odpowiedź! Jest cos w tym co piszesz, a poza tym ja chyba dla siebie też szukam argumentów za! My z histeria raczej nie mamy problemów i wyjątkowo od kilku dni Lena niechętnie, ale słucha (oczywiście absolutnie nie przypisuje tego złobkowi!) chociaż jest z niej niezły rozbójnik! Niech się tylko skończą te zapuchnięte oczyska już, bo inaczej będę musiala na szybko zmontowac sobie drugiego dzieciaka, żeby z nią w domu zostać!;-)

Netka wiesz co Cipowiem ja jak bylam mala bylam identyczna jak Ninka. Wlasnie teraz po Twoim poscie sobie uswiadomilam jak mi mama opowiadala co ja wyrabialam. Jak cos mi nie pasowalo, albo cos chcialam a nie mogla tego miec to od razu krzyk histeria placz, wymioty i zapowietrzanie sie;/ Moja mama juz nie dawala ze mna rady, nie mogla wogole dopuscic do tego abym ja plakala bo zaraz byly jakies chore akcje.. Przezemnie nabawila sie nerwicy na ktora leczy sie do tej pory. Ale jak bylam mala to byl pikus, dopiero jak szlam do zerowki zaczal sie hardcore. Na slowo szkola ja dostawalam bialej goraczki i na zawolanie byla goraczka wymioty rozwolnienie i wszystko co sie tylko dalo. chodzila ze mna do psychologa ale to nic nie dalo, do szkoly nie chodzilam bo co rano byl taki klopot wkoncu derektorka powiedziala ze musze chodzic do szkoly i wkoncu ktoregos razu przytrzymaly nie nauczycielki a mama uciekla a wtedy ja zachowywalam sie jeszcze gorzej;/ dopoki nie wrocila po mnie mama, w efekcie do szkoly przez pewien czas chodzila ze mna moja siostra cioteczna ktora byla 2 lata odenie starsza wtedy czulam sie bezpieczna. Ale jak tylko siostra szla znowu to samo. Wkoncu ktos polecil mojej mamie jakies znachora ktory machal nademna rekami itp ale to tez nic nie dalo, moja mama juz byla na skraju wyczerpania, znerwicowana itp. Po jakims czasie mi przeszlo takie zachowanie i sie ogarnelam ale trwalo to bardzo dlugo bo od mojego urodzenia wlasciwie do 7-8 lat;/ wiec jezeli masz okazje to zapisz Ninke jak najszybciej do zlobka dopki jest jeszcze mala isie szybciej oswoi.

Zabcia ja mam daj meila to wysle:)
Ja zaczelam od skalpela.

HA, pozegnalam sie ostatnia a witam sie pierwsza, Czytalam do pozna Greya a dzisiaj Fabianek nie chcial ospac i wstal pare minut po 7 wiec ija musialam wstac. No nic, zadzwonie w takim ukladzie do przychodni i wybiore sie dzis z nim po reepte na mleczko, na antybiotyk bo juz sie konczy a musimy jeszcze brac i od razu lekarz zajrzy mu w uszko:)

dzień dobry :)

jeśli chodzi o pieluchy, my używamy zielonych Pampers, czasem Dady, dla nas to najlepsze pieluchy, a przetestowaliśmy wiele.
Violett, Helen Harpen produkuje pieluchy Dada dla Biedronki:)

Aneta, współczuję żłobkowej sytuacji :( wyobrażam sobie, jakie to musi być bolesne i stresujące dla Ciebie i dla Lenki, ale rozwiązanie z majstrowaniem rodzeństwa dla niej wydaje się być fajne :)) Netka, Ty też miałaś się brać do roboty! Może lektura Greya okaże się być pomocna haha

reklama
Hej hej,

Kota, rozwiązanie dobre ale musimy poczekac jeszcze kilka miesięcy na ustabilizowanie się kilku rzeczy, jednak myslę, ze rok 2013 będzie dobrym rokiem na majstrowanie :tak:
Dzis płakała jak wychodziłam. Stałam jeszcze chwilke w przedsionku i slyszalam, ale nie moglam wrócić, więc się zebrałam w sobie i poszłam. Podpytywałam Pania czy ona sie tam wogole bawi, to powiedziała, ze tak, ale jak zaczyna płakać to sie nie chce tak jak inne dzieci dac przytulić.... Dziś spróbuje ją zostawić godzinke dłużej, w razie czego Panie mają dzwonić...
Lece z moją listą rzeczy do zrobienia, bo w niedziele wielka impreza Leneczki, zjedzie sie rodzina i będziemy świętować roczek :tak:Potrzebuję pomysłu na kolację na ciepło...jakies pomysły?

Do góry