reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Lysa- ja od 3 dni nie podaję syropku też , bo 10 dni minęło- z tym, że ja wieczorem tylko dawałam...ale wydaje mi się, ze po nim lepiej spał i zasypiał...a może teraz gorzej, bo znowu idzie następna 4? A sa jakieś skutki uboczne dłuższego podawania?

A mnie mój mały zbój wyciągnął na spacer, wział kurtkę i dada. Poszliśmy na 20 minut, mamy lekki mróz. Bartek w ogóle nie chce chodzić na dworzu, zaraz się przewraca...ale to chyba przez te grube kombinezony, bo w domu w butach chodzi już.

reklama
czesc dziewczyny,

do do kapusty, Kuba jak mial jakies 9 miesiecy, wpierniczal kapusniak, az sie kurzylo, w Wigilie jadl pierogi z kapusta i grzybami (prawdziwymi), uwielbia kapuste kiszona, tak samo, jak kiszone ogorki :) nigdy nic mu nie dolegalo, zreszta on je juz wszystko to samo to my i nigdy nie bylo brzuszkowych problemow.

zaczynam sie czuc ciazowo, tzn obolala, senna, z bolem glowy, czad.

jedziemy dzis do czeskiej Ikei na ostatnie duze zakupy przed przeprowadzka, oczywiscie chcielismy do PL jechac, ale M. sobie przypomnial, ze dzis 3 Kroli i w PL wszystko pozamykane :) powiem Wam, ze to nasz pierwszy wypad do sklepu bez Q i mnie az skreca z tesknoty, choc jeszcze nie wyjechalismy :((( normalnie jakby M. nam zle odcial pepowine eh...

A i snilo mi sie, ze urodzilam dziewczynke. Z Kuba w ciazy tez mialam porodowy sen i snil mi sie syn. moze to prorocze...

Ostatnia edycja:
Wszystkiego najlepszego dla Karolinki z okazji skończonego Roczku !!! :-)

Netka
- ja jeszcze nie zaczęłam czytać Greya a przytulanki u nas ostatnio częste. Taki chyba urok zimy ;-)
Kota- gratuluję awansu ! :-)
Sosnowiczanka- też mam w planach "Kwiaty na poddaszu "

U nas mała też ciągle chce na rączki i czepia sie nogi...:sorry:Bigosu już smakowała, sama sie na niego uparła, ale pare łyżeczek i podziękowała.

Skończyłam czytać "Księżyc w nowiu". Fajne, ale musze odpocząć od wampirków i teraz przerabiam "Dziewczyne komendanta". Podoba mi sie !

Młoda dostała niedawno puzzle 160 sztuk ale czułam że za trudne dla niej bo obrazek to 3małe tygryski i wszystko sie zlewa. Wczoraj uparłam sie żeby ułożyć a Ola bawiła sie w Czerwonego Kapturka i ciągle znosiła mi w koszyku niby smakołyki dla chorej babci, czyli mnie :)

Zdrówka dla wszystkich chorych !

Ja za godzinę zmykam z dziewczynkami na imprezkę do szwagra, a chłopaki zostają w domu. P. tak źle się dziś czuł że nawet do kościoła nie poszedł:-( Miki śpi a ja na lapku oczywiście.

Czesc!

Alan wczoraj raczyl usnąc o godz pierwszej! No brak mi juz sil... Cos mu sie zegar przestawil.. Jak usnął to ja wzielam sie za książkę jeszcze i sama usnelam wedle 3 :zawstydzona/y::no:

Asko kielbasa to u nas na porządku dziennym :D Potrafi wtrynic kawal wiekszy od mojego ;) Tyle ze daję mu "pewne" wyroby, ktore moj M sam zrobi, bez chemi, konstrwantów...
Wczoraj zjadltroche bigosu, bylo ok i dzis rano jak zobaczyl to az sie trząsł, wiec tez dosta, juz wiekszą porcję:)
A wybieram sie na ten film na którym bylas... Oczywiscie jak znajde czas wspolnie z kumpelą, M musi niestety zostac z dzieckiem.

Milva ja niekiedy mam podobne sny :-( Na szczescie to tylko sen i wszystko jest w jak najlepszym porządku!
Zazdroszcze ze Bartuś chodzi w butach, u nas w dalszym ciagu nie ma o tym mowy :(
Ale chodzic chodzi bardzo ładnie, potrafi przejsc dwa pokoje i sie nie przewróćic :)

Kota to moze faktycznie bedzie córa :) Udanych zakupów!

Kupinosia, to fajnie bedziemy czytac razem, tylko nie wiem jeszcze kiedy, zostalo mi ok 50 stron pierwszej czesci Greya wiec jeszcze cale dwie ksiązki przede mna!
Co do sagi to "ksiezyc w nowiu" podobał mi sie zdecydowanie najmniej z calej czesci..

Agapa udanej imprezki!

Hej ;)

Sosnowiczka ja wczoraj dalam Fabiankowi troszke bigosu, inic się nie dalo, dalam troche bo po pierwsze jadl pierwszy raz a po drugie totroche go za bardzo popieprzylam, tzn mi pasuje ale jemu chyba nie bardzo by tona dobre wyszlo;)
Cd ciasta to robilam to z lodami i kurna nie wyszlo, tznlody i galaretka się sciely super za to spod hmmm chyba dalam za duzo masla i poprostu je czuc za bnardzo;/

|netka ale to pasjesz do tych wszystkich jego pracownic, onetez wszystkie blond;)
Sosnowiczka haha to się uśmiałam;P Ja nawet chciałam podsunąćksiążkę swojemu P ale skubany nie chciał;P
Asko ja obejrze ten film dopiero jak będę go mogla ściągnąć lubobejrzen na kinomanniaku. :p dzieki za opis;) nie będę się spieszycJ
Milva nie cierpie takich snow;/ Tule;*
|netka co ta ksiazka robi z nami kobietami:p My pewnie cosdzisiaj z P zadziałamy bo będziemy sami ;D

SOSNOWICZANKA ja Kacprowi bigosu nie dawałam ale kapuśniak dawałam.
Nie czytaj google bo lanie dostaniesz.
Kacper nie kręci głową ale on to wogule leniuch do takich rzeczy, on nawet pa pa nie potrafi zrobić.

NETKA a zupke mleczną dawałaś Nince na mleku krowin tzn. sklepowym??

AGA pasztet z pieczarek??? Hmmmm.

AGAPA zdrówka Mikusiowi.

MILVA współczuję snu, miałam takie w ciąży z Kacprem, że mi Amelka umiera. Koszmary a nie sny.

LYSA a dzięki, tak u mnie już lepiej dzieciakom.

KOTA udanych zakupów.
I oby sen był proroczy.

A za nami pierwsza nocka gdzie Kacperek spał we własnym łóżeczku, było kila pobudek, trochę płakał ale podanie smoczka, pobujanie za pupkę i mały dalej spał, dwa razy wypił troszkę mleczka i dospaliśmy do 7.30. Nie było tak źle.
Dzisiaj dzieciaczki zostały z tatą a ja z mamą byłam w kościele, we wtorek mamy księdza po kolędzie.
A jutro w końcu puszczam Amelkę do przedszkola.
Kacperek o wiele lepiej tylko ze spaniem mi się rozlegulował strasznie przez te choróbsko.

Powiedziałabym wam dziewczyny dlaczego mnie tak poruszył i wzburzył, ale myślę że wtedy nie mialybyście totalnie już go po co oglądać, moze wam się spodoba.A moze będziecie miały podobne zdanie, ciekawa jestem ja uwazam że jest beznadziejny. Może gdybym nie była matką, potraktowałabym go inaczej powiem tylko tylko ze jest w nim zdarzenie ktore spowodowało ze poleciały mi łzy, po czym koniec niweluje całe wspołczucie a zastępuje bulwersacja i sypanie kur.. i wierzcie mi całe kino kurwowało;p

Witam w niedzielne popołudnie;P

U nas nocka nawet ładna , młody wstał o 9 rano zjadł sniadanie polatał troche i wlasnie połozylam go spac:) bo juz marudny chodził..A ja mam dzis totalny dzien leniwca..wyjełam sobie makowca z zamrazalki i jak sie rozmrozi to sobie zjem z herbatka;)M o 13.00 wyjechał do pracy i popracuje do jutra rana a ja sama z młodym:sorry:..

Kota- to u mnie było na odwrót:) przysnila mi sie córa i bedzie synek:p ale sie ciesze przyzwyczailam sie do tej mysli bo chłopaki sa fajne...:) jakbym miala miec córe z tego samego znaku co ja ...to nie wiem czy bysmy sie dogadały:)a tak to z facetem zawsze;) ale my juz zakonczylismy produkcje hehehe:-D..Jeszcze nie wiem jaki poród mnie czeka.Trzymam kciuki za USG :)

Sosnowiczanka- z tymi ruchami głowy to my nie mamy wiec Ci nie pomoge:sorry:ale wczoraj mnie zamurowalo powoli młody idzie do przodu po kapieli zaczelam go czesac zabrał mi szczotke i sam sie zaczał czesac:-Dtak fajnie to wygladało:)...

Zaraz zobacze co w TV ale jak zawsze w niedziele lipaaaa:/

Asko-czytalam recenzje na Multikinie ale zazwyczaj wypowiadała sie mlodziez lat 16 i wlasnie na NIE poczekamy i sie sciagnie:p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry