• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Mirabelka ;*
,Dorota wiesz co w miejscie jak jest dobry salon, dobrafryzjerka to nie się ciezko utrzymac, wiem co mowie bo na mojej ulicy (kamienice, i nie jakas bogada dzielnica) SA 2 salony i obydwa prosperujaswietnie a w miejscu bardziej obleganym to już wogole super.

Dorota a moim zdaniem powinni zamknąć przedszkole i jewyremontowac, teraz wystarczy nasłać kogos kto się takimi rzeczami zastanawia ioprocz tego ze mieli by remont na Glowie to olbrzymia kare za to ze w takich warunkach dzieciaki przebywaja.No i ja gdybym miala możliwość nie puszczałabym dziecka dopóki nie zrobiaremontu.
|Kupinosia psina upodobala sobie Marike, spi z nia w łóżeczkui chodzi za nia krok w krok, a jak się bawia to istne szaleństwo.

|Kota powiem |Ci ze masz racje z tym ze roczniakaRODZICE nie nauczy dyscypliny przejedzeniu ale już RODZENSTWO rocne dziecko nauzy. Widze to po dwojce moichdzieci. Marika majac rok potrafila jesc sama ale bardziej się bawila,rozmazywala itp. – ja tez na to pozwalalam bo ona miala swoja łyżeczkę która jadla(bawilasię) a ja mialam swoja która ja karmilam i mialam pewność ze cos trafilo do jejzoladka a nie tylko bna stol. Ale teraz jak jemy wszyscy razem to ona je już ladniea ze Fabianek po niej papuguje to nie bawi się tyle je sam bardzo ladnie.Naprawde dziecko bardzo szybko się uczy ale najlepiej mu to wychodzi jak się uczyod innego starszego dziecka. No a jajestem dumna i szczesliwa ze możemy zjesc we 4 obiad i nie na zasadzie ze każdyje a ja musze karmic dzieko, tylko każdy ma swój talerz i widelec/ łyżkę i jemyWszyscy cieply posilek :P |Z zupa jest troche gorzej bo się wylewa z łyżeczki iF jest caly mokry pozniej ale drugie danie je samodzielnie. I teraz każdy posilekwyglada inaczej bo robie im sniadanie sadzam przy stole a sama mogę np. się ubracJ
A jak pozwalasz się Kubionowi się Brudzic o polecam farby – radosc jestbezcenna. my malujemy farbami co sobota właściwie ale wtedy to każdy jestbrudny ja, P, Marika Fabian i wszystko na około ale wszyscy szczesliwi a potemzbiorowe mycie się i znowu radosc;) Moja mama jak nas zobaczyla kiedys topowiedziala ze jestesmi nienormalni ale ja tez uwazam inaczej, takim zabawasprawiamy im ogromna radosc a nic im się nie stanie od pobrudzenia się farbami.
Sosnowiczka ja już jestem w polowie;) a zaczelam wczoraj wieczorem

reklama
żabciu ty choroba jasna zrób badania na tarczycę!!! mówię Ci sprawdz, to mozesz zrobic sama, a juz po wynikach widać czy to wykluczyc czy trza isc z tym do lekarza, to się cholernie wiąrze ze sprawami cyklu, ja miałam nie rzadko takie po 50-60 dni, Do tej pory mam długie(przy tabsach akurat teraz ok) ale są mimo wszystko regularne co ok 34-36 dni, a u ciebie to jakas masakra. Nie mozesz non stop sama dzialac z jakimis srodkami farmakologicznymi bo się moze źle skonczyc.
sosnowiczanka no to też czekam jak ci mały pojdzie spac, u nas nawet jak zasną o 18 to na szczęście spią do rana:) Kamil raz zrobił po 23 przerwę na siku i picie i po pol godziny juz spał. Ale wiem że są dzieci ktore pojdą spac o 18-19 jako drzzemka, więc trzymam kciuki, kurcze bo już w tym wiku powinien bardziej unormowanie chodzić spać. A co do śledzi.. hm... Kamil nei jadł w tym wieku i zresztą do tej pory nei je, jedynie lubie ryby typu makrela z wędzonych a tak wszystkie z piekarnika, z czego akurat się cieszę bo jednak ryby są zdrowe:) a u nas wszyscy je uwielbiają, przez weekend cały na obiadki jedliśmy pstrąga łososiowego z piekarnika z pieczonymi ziemniaczkami i kapustą kiszoną:) pyszne było i moim zdaniem zdrowe:)
btw a te pasztety i wyroby z czego robicie maicie jakies sprawdzone źródło mięska na nie??? uwielbiam domowej roboty wyroby:):) w domu nei mam za bardzo mozliwosci ale korzystam jak mogę jak u tesciow cos jest:)
mirableka a do jakiej miejscowosci jedziesz do sanatorium??? musisz skorzystac, i moze faktycznie warto sprobowac z tym przyjazdem dzien wczesniej.

Sosnowiczanka wiem właśnie ale tutaj to wcale nie jest takie łatwe, moja znajomość j.angielskiego to porażka nie dogadam się za chiny ludowe z żadnym lekarzem :-( a do PL lecimy dopiero w kwietniu i wtedy dopiero pójdę do gina i mam nadzieję że uda mi się przez 10 dni roboczych porobić wszystkie badania.

asko dzięki za radę jak będę w PL to na pewno zrobię badania na tarczycę ... bo moja Mama miała operację na tarczyce właśnie.

Moje dziecko jak usnęło na spacerze tak dalej śpi przebudził się przed chwileczką spojrzał na mnie i dalej śpi :-)

Ostatnia edycja:
Asko, dzieki, mam nadzieje ze zacznie normalnie chodzic spac, bo wieczorami najbardziej mnie wykancza ;(
Miesko sprawdzone, M kupuje w masarni którą prowadzi jego kolega, wiec chyba pewne.. Ja tez uwielbiam:) My to wogole miesozerni jestesmy.

Moja mama wlasnie dzis sie dowiedzial ze 18-go lutego jedzie do sanatorimu na 3 tyg...

My zbieralismy sie już na basen ake zobaczyłam ze Mlody jakby katar ma w jednej dziurce, M oczyścił fridą a ja zmierzylam temp i jest 38,1 :-(
To wszystko wina nieodpowiedzialnego dziadka który wczoraj w deszczu spacerował z nim ponad 2 godz.
Jak przyjechałam Młodego odebrać to ich nie było i wrócili po 15min, Mlody spał a ciuchy miał mokre :-(
Mam nadzieje ze nic z tego sie nie rozwinie bo inaczej chyba uduszę ojca M!!!!!

Zabcia mozemy tak zrobic ze dasz mi nr do twojej przychodni i Dane I zadzwonie jako ty I poprosze o rozmowe telefoniczna z lekarzem I powiem co I jak? albo powiem ze potrzebujesz tlumacza w przychodni I ci przydziela kogos, daj znac na priv :*

Sprobuje wieczorkiem cos popisac

VIOLA ja wiem wiem ale na chwilę obecną trochę się zniechęciłam do pracy we fryzjerstwie, choć uwielbiam to robić.
Co do przedszkola wątpię by zamkneli i zrobili teraz remont bo przedszkole mieści się w szkole podstawowej.
Zobaczymy jak Mela zaraz zachoruje to nie będzie chodzić.
ŻABCIA pędź do lekarza z tym cyklami.

Cześć
Nocka u mnie trochę męcząca, dzień też. Mikołaja zostawiłam na 2 godz. z jego chrzesną i jakoś dali radę:tak:

Z licznikiem walczę, okazało się, że wszystko jest sprawne tylko u nich ktoś popełnił błąd i przez dwa lata przysyłali mi zaniżone faktury a teraz sobie wymyślili, ze mam im całą różnicę na raz zapłacić. Ale odwołuję się, piszę pisma, ich błąd a ja mam konsekwencje ponosić!
P. pow. żebyś walczyła do końca. Niech płaci ten kto popełnił błąd.

reklama
Hej, u nas kiepsko-tzn suni nadal nie ma, więc humory do kitu. Nawet nie rozmawiamy, bo myśli tylko w jedną stronę lecą:-(Ogłoszenia porozwieszane, info wszędzie poszło , gdzie było można...czekam choć na jakikolwiek sygnał...

Kupinosia- Milva uciekła z domu, tzn z podwórka rano, nie mam pojęcia jak.

Bartek wyczuwa chyba poddenerwowanie i daje w kość, uczepiony od rana do wieczora jak rzep...na szczęście już śpi...no i dolna 4 już prawie z nami...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry