reklama

Grudzień 2011

NASTAZJA ha ha, w sumie dzis była Mela w miare grzeczna, jedyne co to stawała z ludźmi w kolejce do spowiedzi.
Kacper jedzie na 4 pampersach.
A nie chcesz przeniesć sobie numeru do innej sieci z Tobile?? Ja tak zrobiła bo nie chcę po 8 latach zieniać numeru.
Jeśli chodzi o zaswiadczenie o zarobkach to nie nie potrzebne, teraz do takich rzeczy wystarczy dowód.

AGPAPA ja jezdzę do alergologa z dziećmi na Banacha, nie wie czy jest tam też oddzial pulmonologiczny ale nasza doktor jest też pediatrą i właśnie pulmonologiem, ja sobie ją bardzo chwalę to raz a dwa kiedyś jakieś 15 lat temu wyleczyła mojego brata właśnie z astmy. Więc może spróbuj na Banacha???
Jak cos pisz na fb do mnie w tej sprawie, spróbuję Ci pomóc byś dostała się tam, może udało by się jakoś jak my mamy wizytę 16 maja.

My byliśy w kościele, mlody z tata w doku byli, zła jestem bo plany dzisiejsze sprzezły na niczym, mieliśmy jechać na wielki plac zabaw a potem w drodze powrotnej do znajomych.Wyjedzajac z domu do kościoła wstawiła mięso i ziemniaki do piekarnika, żeby dzisiaj obiad był szybciej, wróciłyśmy, zjedliśmy a koleżanka dzwoni, ze jej synek ma goraczkę i żebyśmy nie przyjezdzali, ech wiem, ze choroba nie wybiera ale juz tak sie napaliłam na pojechanie do nich, ze po prostu jestem zła.
Także jeszcze nie ma 13 a my już po obiedzie, wiec K wymyślił potem grilla i jak tu można MŻ?? się pytam-:-D, no nic pogoda piękna to pójdę z dziećmi na nas wioskowy plac zabaw.

KUPINOSIA piekne zdjecia, laczka cudna okwiecowna, zazdroszcze takiego wypadu

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry :-)

U nas dzisiaj była śliczna słoneczna pogoda byliśmy ze znajomymi na car bood'dzie a potem siedzieliśmy na polanie koło samochodu :-)
Wczoraj Maciuś mnie zaskoczył bo M tłumaczył mu że mamusia ma dzidziusia w brzuszku i nie wolno mamie dokuczać i wczoraj na wieczór Maciuś przychodzi do mnie podciąga bluzkę patrzy na mój goły brzuch a potem tuli się i całuję i mówi dzidzi :-) i tak kilka razy dzidzi i całował i tulił a na wieczór usnął na gołym brzuchu z głową :-) Normalnie byłam tak szczęśliwa patrząc na Maciulka że aż mi się płakać chciało.

Zabcia widzisz jaki Maciuś mądry:) Bo nasze dzieciaki mimo ze małe to naprawdę wiele juz rozumieją :)

Nastazja Aluś chodzi w pampersach 4+ one są chyba do 20kg wagi jak sie nie mylę.

Całe popołudnie siedzielismy z Alankiem na podwórku, w wózku tez sie przespał, zjadł obiadek. Pozniej bawil sie w piaskownicy z synem sąsiadów a na koniec wpadł mi w błoto przed podwórkiem.
M zachciało sie brame malowac, wiec mamy tez straty w postaci nowego polara- dotknął sie nie wiem nawet kiedy :baffled:

Nastazja- my jedziemy na pampkach 4 , 7-18 kg
Żabciu- to zapowiada sie że Maciuś będzie opiekuńczym starszym bratem :tak:
Sosnowiczanka- czyli możecie częściej wychodzić do kina ;)
Inka- dziś gorączka też ?
Maleństwo- co u Was ? jak Twój ząb ?

My rano w kościele a potem działkowanie. Dopiero wróciliśmy. Na świeżym powietrzu ciągle jeść sie chce a Kasia w ogóle je więcej niż Ola.

dzień dobry
jakoś ostatnio mam mało czasu żeby coś więcej napisać.
no ale praca, dom, Młody...
teraz jestem w pracy więc nadrabiam.

Żabciu ja już się nie mogę doczekać kiedy poznamy płeć Twojego Okruszka, zerknęłam na suwaczek a tu już 17 tydzień :szok: leci ten czas jak szalony.

Kupinosia niestety dziś też gorączka a jak się Młody tylko obudził, to godzinę jak nic wył, dosłownie wył, nic nie było go w stanie uspokoić. ledwo mi przysnął a zadzwoniła mi kom i się obudził, później usnął na rękach M, ten go odkładał i znów się zbudził. jak syrop zaczął działać już poprawił mu się humor, zjadł owoce, póżniej dość spory obiad.
ewidentnie to zęby, bo idą mu aż 3 na raz, górne trójki i dolna czwórka.
serce mi pęka że nie mogę być z nim w domu tylko w pracy.
oby jutro było już lepiej.

ZABCIA jak słodko ten widok musiał wyglądać, pamiętam jak Mela mi brzuch całowała.

Byłam z Kacperkiem na przejazdzce rowerkowej, podbalo u sie, a ja zmęczyłam się strasznie-ech kondycja już nie ta-he he. Potem poszlismy na spacer, zaszliśy do sąsiadów bo Mea do koleżanki chciała, K w tym czasie mył auta u nas. Posiedzieliśy tam i wróciliśmy na grilla, Kacperek zasnął, Mela w pewnym momencie sie przewaliła, kolana, lokcie pozdzierane, płaczu było masa aż w końcu po opatrzeniu ran zasneła na krześle na dworku.
Właśnie moje starsze dziecię coś ostatnio zaczeła znowu sypiać w dzień, ale co się dziwić jak szaleje cały dzień a pobudki ma bardzo wczesne rano, nie pospi sobie nawet jak do przedszkola nie idzie.
Ja jutro mialam iść na 13 do pracy a tu dziś szefowa do mnie dzwoni by iść do drugiego salonu jutro i na 10 i do 18, kurna jak mnie wkurzają takie zmiany nagłe i te telefony w wolne dni.

Nastazja- ja brałam w listopadzie nowy abonament w plusie i potrzebny był dowód i zaświadczenie o zarobkach. Ja niestety nie pracuje, więc umowa jest na mojego P.

Młoda używa pampersów 4 :)

U nas dzisiaj dzień spędzony poza domem. Pierwsze kościół, później obiad u moich rodziców i dzień zakończony grillem.

Mam taki do d...py humor, że na nic nie mam ochoty. Z P układa mi się coraz gorzej, nawet gadać mi się z nim nie chce. Widzę, że oddalamy się od siebie coraz bardziej. ;/

Przez cały sezon zimowy nie byłam u fryzjera, bo kasa była marna. Sama farbowałam sobie włosy, kolor wyszedł okropny;/ wkurzyłam się, bo P zawsze ma kasę na papierosy i swoje zachcianki, więc ja zaraz po wypłacie idę do mojej fryzjerki zrobić sobie pasemka i obciąć moje kudły, bo takie długie, to nigdy nie były
Zastanawiam się dlaczego ja odmawiam sobie wielu rzeczy, a P nie odmawia sobie niczego ;/

ehh.. zaczynam smęcić, więc już zmykam i życzę udanego wieczoru, bo ja spędzę go z P w oddzielnych pokojach ;/

czesc dziewczyny,

jak po majówce? u nas była pełna chata, mnóstwo dawno niewidzianych znajomych, bardzo się cieszę, że udało się nam w końcu spotać w komplecie, bo wszyscy jesteśmy rozsiani po całej Polsce.

Nastazja, my używamy pampków 4+, choć ostatnio M. kupił 5 i też są ok, nie widzę różnicy między nimi, a 4+.

Co do mówiania, Kubin dużo gada po swojemu, ale próbuje naśladować, z tym, że nasze Grudniaki faktycznie mają jeszcze czas na składne i poprawne mówienie, jednak ja jestem wyczulona, jeśli dziecko faktycznie miałoby zadatki do seplenienia, czy wypychania języka, to od razu poszłabym do logopedy. Syn kolegi z pracy ma 4 lata i własnie próbują od roku walczyć z tym problematycznym niewypowiadaniem "r" i szeleszczących dźwięków, oczywiście za późno poszli do logopedy, bo każda "dobra ciocia" mówiła, że e tam, dziecko ma czas, a gdyby wybrali się do lekarza wcześniej, problemu dawno już by nie było.

27, ja W KOŃCU idę do fryzjera 13 maja i jednak przyciemniam znów włosy, jakoś bardziej kobieco się czuję w brązach. widać wyrosłam z blondów na dobre ;)

kota- a ja super czuje się w blondzie i pasuje mi jasny kolor włosów, bo brwi mam bardzo jasne. Już kiedyś miałam ciemne, a nawet czarne i nigdy więcej nie wrócę do tamtego koloru. Pasemka, to coś dla mnie :))

reklama
KOTA to czekamy na fotke po wyjściu od fryzjera.
Majówka, majówka i po majówce, super, że udało się Wa spotkać ze znajomymi.

Dzieci już śpią, ae przed spanie był wielki płaczu Mel, zaczyna sie u nas wieki etap pytań itp. Poza tym, ze moja mloda jest szalona, rownież jest uczuciowa i coś ja naszło dzisiaj i wypytywała jak umarł dziadek, pradziadek, prababcia, Marcin i tak rozmawiałyśmy a ona mówiła, że bardzo za nimi tęskni, że chce sie do nich tuilć, że chce ich poznać i takie inne różne rzeczy i tak zaczeła płakać z tej rozpaczy, ze nie mogłam jej uspokoić, tłuaczyłam różne rzeczy i nic, płacz i dalej płacz aż w końcu obudziła tatę, wtuliłą się zapłakana w niego i zasneła zaszlochana.
Młody też już śpi choć miał dziś drugą drzemkę późno bo po 17 spał jakąś godzinkę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry