reklama

Grudzień 2011

Melduję się, że żyję ale jak zawsze brak czasu na czytanie,pisanie, sorki, że zawsze jak FILIP z Konopi ale mam niezły bajzel...tu i tam...
U nas ok, porządki domowe póki co i praca, praca... za 2 tyg. żłobek..!!A!!Postaram się być częściej (wesoła).

reklama
Hej Kochane. Chodzę ogólnie przygnębiona,przez pracę M. i trochę przez jego podejście. Ale za to z Adasiem jakoś coraz lepiej. Dziś byliśmy w ZOO. Więc dzień zleciał jakoś. Choć w pewnym momencie Adaś był bardzo nieznośny, rzucał smoczkiem, krzyczał.. Po którymś razie już nerwy mi puściły, pewnie też przez zdenerwowanie sytuacją M. - chciałam go klapnąć, ale opanowałam się, schyliłam do niego i zapytałam dlaczego tak robi? że trzeba się uspokoić i będzie dobrze i wiecie co mój Adi zrobił? Przytulił mnie :szok: Tak, właśnie! Kiedyś pewnie dałabym mu klapsa a on by mi oddał albo ciągnął za włosy. Cieszę się że potrafię się od pewnego czasu powstrzymać i widzę efekty. Dzięki Freiya, bo to ty mnie zainspirowałaś do poczytania na ten temat i do całkowitej zmiany podejścia.

Adaś śpi, M. śpi.. Ogólnie cały dom śpi tylko nie ja! Ja teraz siedzę i myślę, choć wiem że nic nie wymyślę. Ogólnie ciężko mi.. ;(

My mamy za soba bardzo fajnie spedzony czas.
Obliczylismy z P ze zrobilismydzisiaj ponad 10 km z dziecmi. SZOK ale jak sie wybralismy i tak spacerowalismy to bylo spoko:)
Wracajac do domku weszlismy do mojej kolezanki na kawke.
Teraz cala trojka nasza spi a ja przegladam neta:)
Jutro jedziemy na wies

Inka to tata Oli nie byl przy narodzinach tak??

Nastazja tule;*

Dobry wieczór
Ja dziś w pracy, jutro i sobota tez :-( nie ma co! Super długi weekend mam :-(

Violett mam 3 braci- tata Zuzi czyli brat najstarszy był przy porodzie, co prawda na korytarzu (bo CC było) ale był. Ten drugi wczasowicz z Majorki to średni brat i on wiecznie gubi telefony i ma rożne dziwne przygody, takie duże dziecko.

Nastazja super że Freyia tak na Ciebie wpłynęła!!! Freyia dobra robota!!!!
Ta zmiana wyjdzie Tobie i Adasiowi na dobre!!

Mła u nas woda to drugi żywioł! Nawet w fontannie, wiadrze z wodą do mycia podłóg, kociej/psiej misce wszędzie Mlody by sie moczyl :-) górski zimny potok to dopiero frajda :-)

Ruda Milva!! Foto jest??

Sergee gdzie Ty???

Uciekam spać!

Mój łobuz dopiero usnął :baffled: Na szczescie jutro do pracy ide na 12, to odespimy sobie rano.

Nastazja ciesze sie ze tak ładne postępy masz z Adasiem. Nasi chłopcy juz tak duzo rozumują ze czasami sama jestem w szoku widząc postępy Alanka z dnia na dzień. M sie nie martw, jakoś sie ułozy. Gdzie byliście w zoo, w Chorzowie?

Milva a jak tam mały Stas???

Dobrej nocy moje drogie!

Ja dzisiaj w pracy siedzę bo szkoda mi jest dnia urlopu a i tak nic ciekawego się nie dzieje. Odpracuje i tyle.
Po pracy jadę po przyjaciółkę Kami i zabieram ją na noc, bo obie bez siebie dostają w domu kota- tak strasznie się nudzą
dry.gif

Mężol na weekend jedzie na targi i wraca w niedzielę wieczorem to i tak kicha z weekendu.
Ja jestem przed @ więc zjadłabym konia z kopytami i muszę chować dzisiaj jedzenie, a raczej słodycze przed sobą.

Hej!! Fota w rudościach jeszcze nie zrobiona, ale dziś wrzucę na zamknięty :-p Nocka super- w ogóle do małego nie wstawałam, tzn sama się przebudziłam po 5 i poszłam zajrzeć, a on spał rozwalony w poprzek łózka, ma dużo miejsca, więc tak się nie wybudza przy kręceniu, bo nie obija się tak jak w łóżeczku. Oby tak zostało jak najdłużej;-)

Stasiu na razie ma płytki na mniej więcej tym samym poziomie, ale nadal mało...mimo to , chyba ich wypiszą do domu niedługo , bo lekarze boja się , aby nie złapał czegoś w szpitalu. Przytył i waży 2570 .

Ja dziś muszę skoczyć na zakupy, małemu pościel kupić nową . Tz zajęty przez week, więc musimy sami coś sobie kombinować .

lysa- zdrówka !
Mła- pogoda chyba upolowana, co ?
Milva- trzymam kciuki żeby Bartkowi tak zostało !
Sosnowiczanka- 100 lat dla mamy !
Nastazja- super ! cierpliwość to jednak podstawa
Dorotar- szkoda czapki a takie rzeczy gubią sie najczęściej...
violett- ja sama uwielbiam lotniska :)

My wczoraj byliśmy na 5 urodzinach u chrześnicy M. Fajnie było. Impreza na powietrzu, pogoda dopisała. Dzieciaki pokłóciły się o różyczkę z tortu ;)

Dziś mamy 5 rocznicę ślubu. W ubiegłą niedziele była msza za nas, teściowa zamówiła. Całą msze sie kłóciliśmy ha ha o Olkę poszło, coś tam niedobra była...Kasia w tej właśnie chwili (no szok ) wyciągnęła album ślubny z pierwszego ślubu swojego tatusia - mnie już to nie rusza. Nawet ostatnio z M gadaliśmy o tym albumie że sobie jest i dzieci wyciągają, ale jakoś brakuje nam odwagi żeby go wywalić. Niedawno Ola sie pytała co to za Pani z tatą ? Zaczęłam tłumaczyć a córka do mnie z pretensjami że tej pani męża zabrałam i tak sie nie robi, jak mogłam ! Kiedyś jej wytłumaczę że to nie tak , że ja godzić próbowałam ale jeszcze za mała nie rozumie wszystkiego.

aaa w sobote w naszym town zespół Kombi dał czadu na zamkniętej imprezie Mlekpolu. Uwielbiam ich ! Poskakaliśmy sobie w domu :) a potem był pokaz sztucznych ogni.

Kupinosia to zazdroszczę, że Ciebie taki widok nie rusza, bo na mnie niestety zdjęcia z przeszłości mojego M. powodują za każdym razem uczucie jakby ktos zdeptał mi serducho i wyrzucił:/ Też ostatnio zastanawiałam się jak wytłumaczę całą sytuację Mikołajowi. Jak przychodzą dzieci M. to on mówi do Mikołaja, że przyszli bracia i takie tam... On jeszcze nie rozumie, ale poźniej zaczna się pytania. Ola jest dociekliwa ;) Napewno zrozumie, napewno łatwiej Wam będzie, bo nie ma dzieci z tamtego związku.
Kupinosia wszystkiego naj! dużo miłości i ciepła :)

Milva
czekamy na fotę;) Gratuluję, że tak super idzie spanie w swoim łózeczku :) Mikołaj też się rozbija o szczebelki! A nie boisz się, że spadnie? Mikołaj w noci siada i przekłada się na inną stronę i bałabym się, zeby nie spadł z lózka... Udanych zakupów:)
Ewka to weekend taki sobie:/
Inka dasz radę;)
Nastazja to chyba sukces wychowawczy:) Mnie zdarza się podnieśc głos, niestety tłumaczenia u nas nic nie dają :( Ostatnio tracę cierpliwośc tak Mlody kombinuje!
Net-ka przecież Ty kobieta pracująca jesteś, rozumiemy;)
Mła super, że urlop się udał:) Mikołaj też wchodzi do wody i im glębiej tym lepiej;)

Miałam jeszcze komuś odpisać, ale już nie pamiętam:/
Mikolaj śpi. Zdąrzyłam rano wysprzątać, nawet w niektorych szafkach i wkońcu zrobiłam porządek z zabawkami:) Nie mam nic na obiad i pomysłu też brak. Jak Mikołaj się obudzi będę musiała iść na zakupy i coś upichcić;/ Kolo 17 idziemy z Mikim do mojej przyjaciólki na ploty;) Tak na marginesie będzie grudniówką 2013 :D Powoli muszę szykować wszystko co mi zostało po Mikusiu i po mnie po porodzie:) Np wkładki laktacyjne i inne pierdoły, które tylko mi przeszkadzają:) Idę się wykąpać. Miłego dnia!

reklama
dzień dobry
ale numer właśnie sobie uświadomiłam że dziś moja 5 rocznica z M :-) tyle, że ja w pracy do 19 a M na 18! więc nawet się nie zobaczymy ;-( może w niedzielę się coś uda??

Kupinosia
Tobie także z okazji rocznicy wszystkiego co najlepsze, kolejnych lat w zdrowiu, miłości i szacunku!!

Milva super, że Bart tak fajnie śpi u siebie. ma taki pokój, że chyba nie było innej opcji :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry