reklama

Grudzień 2011

Co do porodu, to ja bardzo bym chciała cesarke, a jak nie to napewno biorę ZZO..

Właśnie odebrałam wyniki badań..
Glukozę na czczo miałam 64 a norma jest od 70-110 (ale ja zawsze mam mniej), za to zdziwiło mnie to że po 2 godzinach, gdzie norma jest do 140 ja mam tylko 67 :confused:
Oczywiście bakterie w moczu się pojawiły :-( i mam lekko podwyższone leukocyty, bo norma jest od 4-10 a ja mam 10,40.
Dobrze że jutro mam lekarza, to jeszcze nie dzwonię do niego, chociaż on mi zawsze mówi, że dla kobiet w ciąży normy są nieco inne i mam wcześniej nie panikować. Tak więc grzecznie siedzę i czekam na jutro.

reklama
dzieki za wspołczucie dla mojego Młodego...juz mu zbilam tą gorączkę Ibum malinowym (polecam, dla dzieci od 3 miesiąca) i zrobil się swój, tzn. bawi sie i sie smieje, ale zobaczymy co bedzie wieczorem, oby spokojnie.

Wyobraźcie sobie, że zadzwoniłam dzis do takiego naszego miejscowego "najlepszego" gina i ide dzisiaj na nadprogramową wizytę, tym razem prywatnie, a nie na NFZ. Bo wiecie, ten mój lekarz z NFZ, to bardzo mało szczegółowe te pomiary ostatnio wykonał...tylko kość udowa i średnica główki..no i ani wagi dziecka, ani pozostałych standardowych pomiarów. Fakt, że mi płeć rozpoznal, ale przeciez to nie najwazniejsze. Na tym usg w 12 tygodniu, tez tylko kosc udowa była zmierzona i srednica główki, ani przezierności karkowej, ani przegrody nosowej...no i stwierdziłam, że ide dzisiaj do specjalisty żeby zrobił to usg połówkowe od A do Z jak trzeba. Moż ejestem nadgorliwa, ale spac mi to nie daje i sie dzisiaj szarpłam na prywatna wizytę. Ide na 16.00. Ciekawe czy sie chlopak potwierdzi??

Witam grudniówki i grudniówka:)

Klariss- mam nadzieje,że synek szybciutko do zdrówka wróci
Anineczka- ja nie znam płci i mma wielkie obawy,że na piatkowym połówkowym też się nie dowiem, w pierwszej ciąży płeć poznałam jak córke wyjęli z brzucha:)
Kota- trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę

Kurcze już temat porodu, jakoś tak nie dociera do mnie,że to już połówka... Ja modle sie,żebym mogła rodzić sn, ale moja gin mówi,że na 90% cesarka..ale nadzieja umiera ostatnia :) Osobiście wole męczyć się wyć z bólu i cierpieć przez te kilkanaście czy więcej godzin niż męczyć się po cesarce do 3 miesięcy...
Ja dziś też miałam dziwną nockę, nie bardzo mogłam spać, myślę,że udziela się stres przed piątkiem.
Dzisiaj pogoda troche lepsza więc byłysmy z Majką na spacerku.
Tatosmoku- a jak się czuje mama smoczyca? I czy znacie już płeć smoczka?
pozdrawiam na razie

Klariss ja Ci się nie dziwie, ja na tym usg w 12 tc nie dowiedziałam się praktycznie nic oprócz tego,że dziecko ma dwie nóżki, dwie rączki(widac było jedną) i że serce mu bije prawidłowo, acha, jeszcze układ krwionśny został sprawdzony i był ok.
Dla mnie to za mało, ale lekarz stwierdził,że mam nisko osadzona macicę i lepiej w tym tygodniu nie zobaczy , lecz będzie sprawdzał dokładnie w 20tc więc zobaczymy jak to nasprawdza w piątek:baffled:

Nastazja ja na glukozę idę 4-go jestem ciekawa jakie ja będę miała wyniki, a Ty się nie zadręczaj będzie wszystko dobrze;-)a to że Ci się mało podniosło po 2godzinach to nic nie znaczy, każdy z nas ma inny organizm więc nie sugeruj się kogoś wynikami albo wynikami jakie podają w necie i jakie są w normie, to prawda że my kobietki w ciąży mamy inną norme;-)

Właśnie wyczytałam że u mnie w szpitalu organizują białą sobotę. Panie w ciąży będą mogły:
• porozmawiać z lekarzem ginekologiem o ciąży,
• przy ciążach powyżej 30 tygodnia wykonać badanie KTG,
• wykonać badanie USG,
• obejrzeć Oddział Położniczy,
• porozmawiać z lekarzem pediatrą o mającym przyjść na świat maleństwu,
• porozmawiać z położną o opiece nad noworodkiem.
Zatanawiam się czy iść, może załapię sie na usg.. Muszę spytać mojego gina jak to wygląda?? ;-)
Byłam dzis w ciucholandzie, ale o spodniach mogę zapomnieć, więc teraz buszuję po allegro, bo już muszę cos kupić na wczoraj. Przeliczyłam się trochę z tymi ciążówkami na lato.. No cóż poleżą w szafie, będą do chodzenia po domu :/

Witam serdecznie drogie Panie i mam nadzieję Panów ...
Właśnie sobie powróciłem z pracy i po chwili dla rodzinki zasiadłem czterema literami na fotelu i zaczynam buszowanie i swój męski dyżur na naszym forum. Przy okazji informuję iż od soboty do wtorku mnie nie będzie z Wami gdyż jadę na eliminacje do teleturnieju TVN "Milion w minutę" do Warszawy. Jak wrócę będę z Wami ponownie :)

Dziewczyny bardzo was proszę zróbcie sobie POSIEW MOCZU jesli macie jakies problemy z moczem...
Mnie Gin kazała zrobic takie badanie bo powiedziałam jej,że mnie czasem piecze przy siusiu,miałam też troszkę wiecej leukocytów w moczu.
Dziś odebrałam wyniki z posiewu i ...mam bakterie e'coli w moczu...wpadłam w panikę po odebraniu wyników-zadzwoniłam do gin...powiedziała,ze zaczynamy leczenie antybiotykiem...
Robiłam też zwykłą glukozę z krwi na czczo i mam 82,2 (norma od 65-105)
Test obciążenia przede mną.

Witam serdecznie drogie Panie i mam nadzieję Panów ...
Właśnie sobie powróciłem z pracy i po chwili dla rodzinki zasiadłem czterema literami na fotelu i zaczynam buszowanie i swój męski dyżur na naszym forum. Przy okazji informuję iż od soboty do wtorku mnie nie będzie z Wami gdyż jadę na eliminacje do teleturnieju TVN "Milion w minutę" do Warszawy. Jak wrócę będę z Wami ponownie :)

No to trzymamy kciuki i czekamy na info jak poszło:-)

Ja dopiero zasiadłam. Wczoraj nie miałam neta, a dziś rano humor do d... a potem jak znalazłam troszkę lepszy to wzięłam się za pieczenie bo jutro córcia ma imieniny.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry